Tenisz

Djokovics rajtolt a legmeggyőzőbben

Szemügyre vettük, hogy az ATP nagyágyúi miként teljesítettek a 2016-os teniszszezon első hetében.

Ahogyan azt már megszokhattuk, a szezon első hetében pályára lépnek a legnagyobb sztárok is, hiszen a hónap második felében már rajtol az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt teniszbajnokság. A döbbenetesen eredményes 2015-ös évet produkáló Novak Djokovics Dohában vágott neki az új idénynek, ahol rögtön erődemonstrációt tartott. Szettveszteség nélkül hódította el a trófeát, a döntőben Rafael Nadalnak csupán három játékot engedett. A spanyol salakkirály a mérkőzés után elmondta, hogy a szerb egyszerűen tökéletesen játszott és ellene ilyen teniszt korábban még nem tettek le a pályára. Tényleg hihetetlen volt a világelső játéka, nem csoda, hogy a bukmékereknél azonnal esett az Australian Open végső győztes piacán a szorzója. A TippmixPro-nál egészen pontosan öt századot csökkent, 1.75-ről 1.70-re. Nadal egyébként semmit nem csinált rosszul, küzdött, kapart, próbálkozott, de ennyire futotta, ugyanakkor sokkal jobb formát mutatott, mint például tavaly ilyenkor.

A Grand Slam-rekorder Roger Federer az ausztráliai Brisbane-ben kezdte meg az évet, ahol tavaly nyernie sikerült. Kisebb meglepetésre azonban most nem tudta megvédeni a címét, a döntőben Milos Raonic-tól viszonylag simán kikapott. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a svájci géniusz kisebb megfázással játszott a héten, talán ez is közrejátszott abban, hogy elég frusztrált volt a fináléban. Összességében viszont nem volt ez egy rossz rajt Federertől, bár nyilván szerette volna tornagyőzelemmel kezdeni az évet. De beszéljünk akkor a kanadairól is, akinek az előző szezonja egyértelműen csalódás volt, úgy tűnik azonban, hogy decemberben sikerült rendeznie a gondolatait. Külön váltak az útjaik Ivan Ljubiciccsel - aki éppen Federerrel kezdett el együtt dolgozni -, az új edzője az egykori világelső Carlos Moyá lett, aki Melbourne-ben csatlakozik majd a csapatához. 

A tavalyelőtti Australian Open-bajnok Stan Wawrinka hagyományosan az indiai Chennaiban lépett elsőként pályára az évben. Sorozatban harmadjára, összességében pedig negyedjére sikerült elhódítania a trófeát. Bár top 15-ös teniszezővel nem találkozott, elég kellemetlen ellenfelei voltak, így kissé talán meglepő, hogy szettveszteség nélkül tudta megnyerni a tornát.

A nagy ötösből Andy Murrayt kell még megemlíteni, aki idén úgy döntött, hogy a Hopman Kupában próbálja formába hozni magát. Két győzelem és egy vereséggel zárta a versenyt, Nick Kyrgiostól kapott ki, akire komolyan oda kell majd figyelni, nagyon elemében volt ezen a meccsen.

Ki nyeri a 2016-os Australian Opent? - a   szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.70
Andy Murray 6.50
Roger Federer 8.75
Rafael Nadal 11.75
Stan Wawrinka 13.00
Kei Nisikori 23.00
Milos Raonic 41.00
Nick Kyrgios 42.00
Profi tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!