NFL

Megtippeltük a szombati wild card-meccsek győzteseit!

Szombaton két wild card mérkőzéssel kezdetét veszi a 2015/16-os NFL-szezon rájátszása. Tippmestereink ezúttal is kifejtették véleményüket a meccsekről és természetesen a jól megszokott kombi szelvény sem marad el.

Ki jut tovább?
Houston Texans Kansas City Chiefs
2.15 @ TippmixPro 1.55 @ TippmixPro

Nagelb: Nagy védekezőcsatára számítok a csapatoktól. Mindkét irányító óriási nyomás alatt lesz, mert az előttük dolgozó falak korántsem jók (a Houston oldalán a liga egyik legjobb left tackle-je, Duane Brown nem lesz bevethető), a két front-7 viszont brutális. Éppen ezért komoly faktor lesz véleményem szerint, hogy melyik csapatnál működik majd jobban a futójáték. Ezen a ponton úgy gondolom, hogy a Chiefs van egy kicsi előnyben, de azt meg kell jegyezni, hogy az utóbbi egy hónapban a Texans mindössze 3,1 yardot engedett futásonként, ami brutális, a Chiefs pedig az egész alapszakaszra vetítve 8. helyen zárt ebben a kategóriában, szóval ez az előny is csak leheletnyi. Ami miatt azonban a Kansas mellett teszem le a voksom az a sokkal stabilabb teljesítmény. Az alapjátékukat hihetetlenül stabilan tudják hozni, a 2. legkevesebb labdát adták el a szezonban, illetve sokkal jobban egyben vannak, mint a jelenlegi Texans. Fogadási szempontból a legnagyobb értéket a speciális szekcióban látom, főként az összes sack over választásban.

Varin: Számomra talán a legegyértelműbb párosítás, annak ellenére is, hogy a Houston megnyerte utolsó három mérkőzését. Az ellenfelek között azonban csak az AFC South nevetséges csapatait találjuk, így a 9-7-es mérleg bár csoportgyőzelmet ért, közel sem egy bravúros teljesítmény. Egyedül a Cincinnati elleni idegenbeli siker emelkedik ki Watték átlagos szezonjából, de ez bármelyik másik csoportban kevés lett volna a továbbjutáshoz. A futójáték nem túl acélos, elit elkapó csak egy van, Hoyer pedig hasonló stílusú QB, mint Alex Smith, csak talán egy fokkal gyengébb. A Chiefsnél viszont Jamaal Charles kidőlése sem okozott problémát, a Ware-West duó megoldja, amit meg kell. Alapvetően hasonló felépítésű és játékstílusú csapatokról beszélünk, ezért az dönthet, hogy a Kansas tényleg kirobbanó formában van, valamint a két csapat offense-e között nagyobb különbség van a Chiefs javára, mint amekkora különbség van a Texans javára a defense-ek között.

NitroHUN: Az Arizona vereségével a Kansas lett a statisztikailag legjobb formában lévő csapat. Ennek ellenére az AFC legrosszabb csoportjának győztese ellen sem tartom őket meggyőző esélyesnek. Ennek elsősorban nyilván a Houston hazai pályája az oka, de ugyebár Alex Smith és Andy Reid sem a nagy playoff-menők közé tartozik. Kiszámíthatatlan, alacsony pontszámú, bizonyos értelemben alacsony színvonalú mérkőzést várok. Két elit passz elleni védelem találkozik két rossz passzjátékkal, így én a földön várok nagy csatát, ebben pedig a Kansas oldalára billen a mérleg, akárcsak a labdabiztonságban, azonban ezek azok a szempontok, ahol pillanatok alatt felborulhatnak a várakozások, egy váratlan és döntő pillanatban elkövetett labdaeladás, vagy hosszú TD-futás eldöntheti a meccset.

LuckyLuck: A Houston mindenféleképp a rájátszás egyik meglepetéscsapata, megmutatták, hogy normális irányító nélkül is messzire juthatnak. Nagy szerencséjük volt azért, hogy az Indianapolis pocsék alapszakaszt produkált, illetve a csoportjuk másik két csapata sem volt túl acélos. Sorozatban három győzelemmel zárták az alapszakaszt, mindhárom sikerüket csoportellenfél ellen aratták, ami más divízióban nagy szó lenne, az AFC South-ban kevésbé. A Kansas City 11-5-tel jutott rájátszásba, zsinórban 10 győzelemnél járnak, ami brutálisan nagy menetelés, főleg Jamaal Charles hiányában. Nagyon ritka az ilyen, hogy egy gödörben lévő csapat a legnagyobb sztárja elvesztése után egy ilyen hihetetlen feltámadást produkál. Szerencséjük volt a sorsolással, de hát meg kellett nyerni ezeket a meccseket. Mindkét csapat legnagyobb erőssége a védelme, minden fontos mutatóban a top 10-ben találjuk a két egységet, de a nagyobb potenciált én egyértelműen a Kansas D-ben látom. Azért náluk nem csak egy J.J. Wattra kell figyelni, sokkal több veszélyes fegyverük van, ráadásul egy nem túl erős offense-t kell dominálniuk. Valamilyen szinten ez fordítva is igaz, de Alex Smith labdabiztossága aranyat érhet a főnököknek. Mindenben egy picivel erősebbnek érzem a Kansast, szóval nálam ők mennek tovább.

Ki jut tovább?
Cincinnati Bengals Pittsburgh Steelers
2.05 @ TippmixPro 1.60 @ TippmixPro

Nagelb: Én azon a véleményen vagyok, hogy egyáltalán nem rossz hír a Bengals számára, hogy AJ. McCarron lesz a kezdő irányító. Nyomás egyáltalán nincs rajta, a csapata underdog a meccsen, így az esélyesség terhe sem nyomja őket. Lehet, hogy ez hozza meg számukra a régóta áhított sikert. Amire egyébként minden esély meg is van, hiszen a Steelers védelme minden szinten gyengélkedett idén. A futás ellen még viszonylag jól teljesítenek, de passzal bőven sebezhetőek és a Cincy támadósorában megvannak a játékosok (pl. AJ. Green, vagy Tyler Eifert), akik ezt ki is tudják használni. A Pittsburgh támadósorától mindenki el van ájulva, teljes joggal egyébként, mert az elkapótrió félelmetes, viszont DeAngelo Williams futó kidőlt a sorból, ami hatalmas veszteség lesz egy olyan meccsen, ahol jó eséllyel esni fog az eső, így a futásokon alapból nagyobb hangsúly lehet. Mögette pedig csak tapasztalatlan, ezen a szintén még kipróbálatlan játékosok vannak a rosteren. Emellett az is figyelemreméltó, hogy a mély, hosszú passzok ellen a Cincy secondary-je teljesített a legjobban a ligában, így ha valamelyik csapat akkor ők képesek lehetnek komolyan megfogni a Steelers elkapóit. Összességében egy pokolian izgalmas meccset várok, ahol jósolni szinte lehetetlen, így itt csak annyit tudok javasolni mindenkinek, hogy aki meg tudja oldani, az maradjon fenn hajnalban és nézze előben a meccset.

Varin: Annyira csalóka ez a mérkőzés, hogy nem merek rá semmit jósolni. DeAngelo Williams nem lesz a Steelersnél, így gyakorlatilag a támadójáték majd a Roethlisberger-Wheaton-Bryant-Antonio Brown tandemtől függ majd, nem is várok Big Bentől 300 yard alatti mérkőzést. Ha ezt a meccset néhány hete rendezik, azt mondtam volna, hogy 7+ a Bengalsnak, de azóta nagyot fordult a világ, Andy Dalton és AJ McCarron nem ugyanaz a kategória. A legegyértelműbb meccs után tehát a legszorosabb következhet, nem tartom elképzelhetetlennek a hosszabbítást sem, ha McCarron és AJ Green szét tudják szedni a Steelers secondaryjét.

NitroHUN: Csoportrangadó, esti mérkőzés, rájátszás... ezek azok a helyzetek, amik rendre rémálmot hoznak a Bengals-rangongókra, most pedig megkapják mind a hármat, ráadásul pont az ellen a csoportellenfél ellen, akik a legtöbb borsot törték az orruk alá az elmúlt időkben. Nem akarok konteókat gyártani, de ha ez a sorozat valaha megszakad, annak most kell lennie. AJ McCarron ugyanis tiszta lappal indul, és bár nem ő a jövő legendája, nem szabad elfelejteni, hogy az Alabamáról érkezik, ahol a győzelem magától értetődő, és McCarron kétszeres egyetemi bajnokként nem hordoz magában olyan frusztráltságot, mint Dalton tenné. De félre a szentimentalizmust: a Steelers a mérkőzés esélyese, és azzal, hogy megúszták a Ravens elleni zakót, innentől ők az AFC titkos esélyesei. Amit azonban muszáj elkerülnie a Pittsburghieknek, az az érthetetlen eladott labdák sora, amivel Big Ben rendre megnehezíti a helyzetüket az utolsó mérkőzéseken. Ha erre tudnak figyelni, akkor könnyen olyan sima mérkőzés kerekedhet a Paul Brown Stadiumban, mint december 6-án.

LuckyLuck: Igazán parázs meccs lesz, hiszen csoportriválisok. Andy Dalton vezetésével a Cincinnati sorozatban ötödjére jutott be a rájátszásba, itt azonban eddig mindig véget ért számukra a szezon. Mindenki arról beszélt, hogy na majd idén megmutatják, meg is mutatták, de Dalton sérülése a legrosszabbkor jött. Úgy tűnik a kiváló irányító még ezen a meccsen sem lesz bevethető, márpedig nélküle egyértelműen gyengébben muzsikál az offense. Nem ügyetlen AJ McCarron, de alig van valami NFL tapasztalata, igazán kemény meccsen pedig csak egyszer tesztelték. Óriási terhet nyilván nem fognak a vállára tenni, főleg futásokat várok tőlük, a probléma ezzel viszont az, hogy a Pittsburgh védőfala elég kemény, ötödik legjobbak futás ellen. Végzetesnek tűnik a Steelers ellen kevés pontot szerezni, Big Benék ugyanis kegyetlen formában és az alapszakasz harmadik harmadában nem nagyon volt olyan védelem, amely megálljt parancsolt volna nekik. December 13-án játszottak legutóbb, akkor ugyanebben a felállásban 33-20-ra nyertek a kohászosok, Dalton nélkül most sem várok sokkal nagyobb ellenállást a Cincinnatitől.

A hatharom.com szelvénye a szombati wild card meccsekre - a    szorzói
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
Szombat, 22:35 Houston Texans-Kansas City Chiefs Kansas City 1.55 @ TippmixPro
Vasárnap, 2:15 Cincinnati Bengals-Pittsburgh Steelers Pittsburgh 1.60 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2.48
További NFL-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!