FA Kupa

Kellemetlen kupameccs következik Kloppéknak

Jürgen Klopp tartalékos csapatot kell pályára küldjön majd a negyedosztályú Exeter ellen.

Nem a legjobbkor jön a Liverpoolnak a pénteki FA Kupa-találkozó, hiszen a feszített ritmusban ez lesz hat nap alatt a harmadik meccse Kloppéknak, ráadásul a német trénernek egyre több sérülttel is kell megküzdenie.

TippmixPro
  1 X 2
Exeter-Liverpool 5.00 3.90 1.55

"Nagyon fontos számunkra ez a sorozat, hiszen a világ egyik legrangosabb kupája az FA Kupa. Láttuk az Exetert korábban, tudjuk, hogy erős csapatuk van, nem hagyjuk, hogy becsapjon minket a hazaiak formája. De azt is hallottuk, hogy kicsi az öltözőjük, így inkább futballozni érkezünk a városba, mintsem az öltözőben pihengetni. A csapatunk, amely holnap pályára lép, 100%-ig nyerni akar majd, mindent megtesznek a sikerért, ugyanakkor nem hiszem, hogy túlságosan összeszokott csapatot tudok pályára küldeni, a játékosok nem játszottak egymással sokat"- nyilatkozta Klopp, utalva arra, hogy többek között Philippe Coutinho, Dejan Lovren, Mamadou Sakho és Kolo Touré sem lesz bevethető a negyedosztályú csapat ellen. Ugyan az előzetes kezdők szerint Bogdán Ádám is pályára lép Exeterben, de erre azért ne vegyünk mérget.

Exeter#eng-exeter#5

Ahogyan a Poolnak, úgy piros-feketéknek sem a legjobbkor jön a kupameccs, hiszen a bajnoki formájuk aggódásra adhat okot. Utolsó öt League 2-es meccsükön csupán egy pontot szereztek, ami annak fényében különösen kínos, hogy négyszer is hazai pályán játszottak. Vélhetően az Exeternek nem lesznek kiesési gondjai, ugyanakkor a feljutásért sem lesznek harcban, így egy stabil középcsapatról beszélhetünk az 1901-ben alapított klub esetében. A City trénere, Paul Tisdale elmondta, a rossz eredmények ellenére is optimista és nagyon várja a Pool elleni találkozót: "Jobb lett volna egy győzelmi szériával érkezni a mérkőzésre, de nem lehetek teljesen elégedetlen, mert jól játszottunk ezeken a mérkőzéseken. De az utolsó négy vereséget már nem lehet semmissé tenni, muszáj javítanunk. A Liverpool ellen nincs vesztenivalónk, nincs min aggódnunk, játszhatunk kellően bátran, felszabadultan."

A Liverpool várható kezdőcsapata
Bogdán - Randall, Can, Lucas, Smith - Brannagan, Allen, Milner - Ibe, Benteke, Firmino

A Liverpool eddig 13-szor játszott negyedosztályú csapattal az FA Kupában, de soha nem szenvedett vereséget, 11 győzelem mellett 2 döntetlent számlálnak a Vörösök. Eddig mind a hét idegenbeli találkozójukat megnyerték, ráadásul nem is olyan régen, 2011-ben a Ligakupában 3-1-re nyertek Exeterben. Mi a felforgatott, sérülésektől tizedelt csapat ellenére is sima vendéggyőzelmet várunk.

hatharom.com-tipp: Liverpool -1 (európai hendikep)
TippmixPro @2.35
[2146190] 2016-01-08 20:55:00 Exeter - Liverpoolx;
2016-01-08;132
2016-01-09;132
2016-01-10;132