Tenisz

Egy lépésre Babos a döntőtől

  • hatharom.com

Péntek hajnalban a magyar teniszező az amerikai Alison Riske ellen lép pályára a sencseni torna elődöntőjében.

Profi tenisz-tippeket szeretnél, látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

A világranglista-70. helyén álló Babos Tímea sikerrel vette a negyeddöntős akadályt is Sencsben a hatodik kiemelt Eugenie Bouchard ellen. 

"Minden tekintetben egy másfajta meccs volt, mint a tegnapi. Niculescu ellen rettentően hosszú labdamenetek voltak és nagyon kellett küzdeni minden pontért. Bouchard viszont nagyon korán üti meg a labdát, felszálló ágban játszik. Gyorsítja a labdákat, ez pedig megnehezítette a feladatomat, főleg a meccs elején. Most játszottam először a centerpályán, ez picit gyorsabb a többinél. Ehhez is hozzá kellett szokni. Az ellenfelem nagyon támadta a játékot, nem volt könnyű a mérkőzés, nagy nyomást tett rám. Örülök, hogy jól ment ma is, higgadt és összeszedett tudtam maradni. Bouchard egyszer sem tudott lebrékelni. Nagyon boldog vagyok, hogy idei első versenyemen elődöntőbe jutottam. Remélem, hogy ezzel még nincs vége!" - nyilatkozta a magyar lány a a győzelmét követően a babostimea.hu-nak.

Ki jut tovább?
Babos Tímea Alison Riske
TippmixPro @ 1.50 TippmixPro @ 2.25

Nagyszerűen játszott Timi a kanadai ellen, minimálisra tudta csökkenteni a ki nem kényszerített hibái számát, tökéletesen kezelte az ellenfele ultra agresszív játékát, az adogatása pedig zseniálisan jól működött, hiszen egyszer sem veszítette el a szervagémjét, sokszor akkor tudta az elsőket behozni, amikor igazán kellett, ez pedig a mentális erősségre utal. Ezek után nem csoda, hogy a nála 26 hellyel hátrébb rangsorolt Alison Riske ellen favoritnak hozták ki az oddsmesterek. Az amerikai lánynak egyébként úgy tűnik jót tett a decemberi szünet, a tavalyi esztendőben ugyanis nagyon nem ment neki. Most sem sziporkázik, hiszen mindhárom meccsét csak döntő szettben tudta megnyerni, de legalább nem esett ki korán. 

Kétszer találkoztak eddig, tavaly év végén Tianjinban, illetve négy éve Birminghamben. Mindkét meccsüket Babos nyerte, főleg a szigetországban aratott győzelme a nagyobb szó, Riske ugyanis igazi füves specialista. Ha Timi hozza az eddigi stabil, kevés hibákkal tarkított játékát, akkor nem okozhat számára különösebb gondot az amerikai lány legyőzése sem.

Babos és Riske egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Sencsen Kemény Babos 6:3, 6:3
2012 Birmingham Babos 6:4, 4:6, 7:6