Tenisz

Jól fizet Babos továbbjutása

  • hatharom.com

Szerda hajnalban a magyar teniszező a negyedik kiemelt Monica Niculescu ellen lép pályára a sencseni torna második körében.

Profi tenisz-tippeket szeretnél, látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz.

Első számú teniszezőnk, a világranglista-70. Babos Tímea az 500 ezer dollár összdíjazású sencseni keménypályás tornán kezdte meg a 2016-os szezont. Nem is rosszul, hiszen magabiztos 6:3, 6:2-es győzelmet aratott az első fordulóban a nála 17 hellyel hátrébb rangsorolt Jevgenyija Rogyina ellen. Babos így nyilatkozott a mérkőzés után a babostimea.hu-nak: "Örülhetek a mai meccs miatt, hiszen elég sima győzelmet arattam. A mérkőzés nehézkesen indult, erre azért számítottam is. Az elmúlt napokban ugyanis amikor pontjátékra került a sor, az elején mindig döcögött a játék. Aztán ahogy haladtunk előre, úgy lettem jobb. Ez ma is így volt. Az első játszmát 0:2-ről fordítottam meg 6:3-ra, aztán a második szettben tartani tudtam a jó játékot. Nagyon-nagyon örülök, ez egy stabil kezdés volt. Kedden nem lesz meccsem, így folytatom a felkészülést, kicsit kondizok és gyakorlok tovább. Hiszen a csúcs az Australian Open lesz az év elején. Természetesen készülök a következő mérkőzésre is. Köszönöm Mindenkinek a drukkolást, örülök, hogy 2016-ot győzelemmel tudtam kezdeni"

Ki jut tovább?
Babos Tímea Monica Niculescu
TippmixPro @ 2.15 TippmixPro @ 1.55

A magyar játékos következő ellenfele a negyedik kiemelt Monica Niculescu lesz. A román lány alaposan megszenvedett idei első meccsén a tavaly hosszabb kihagyás után visszatérő Anastasija Sevastova ellen. Az első szettben egy gémet fogott, onnan tudott végül felállni és megfordítani a meccset. Timivel már jól ismerik egymást, azt elmúlt három szezonban négyszer is megmérkőztek, háromszor Niculescunak sikerült nyernie, igaz, legutóbb tavaly Eastbourne-ben meglehetősen szoros csatát vívtak. Érdekes összecsapás lesz, hiszen Babos inkább az erőtenisz híve, keleti szomszédunk teniszezője viszont a mezőny egyik legegyedibb stílusában játszik, az ő repertoárjában a tenyeres nyesések is szerepelnek, ami nem egy megszokott ütésfajta. Borzasztó okosan kell ellene játszani, az ész nélküli püfölés aligha vezet eredményre. Kíváncsian várjuk, Timinek sikerül-e fogást találnia rajta, ha igen, akkor minden esélye megvan a győzelemre.

Timi és Niculescu egymás ellen
Év Torna Borítás Győztes Eredmény
2015 Eastbourne Niculescu 7:5, 7:5
2013 Francia bajnokság Kemény Babos 1:6, 6:2, 6:4
2013 Monterrey Kemény Niculescu 7:5, 6:2
2013 Florianopolis Kemény Niculescu 6:3, 6:2