Arsenal

Erősítsünk? Mégis hova? - Giroud

Az Arsenal támadója cáfolta Alan Shearer azon állítását, hogy a csapata komoly erősítésekre szorul.

Köszönhetően a Leicester City botlásainak, immáron pontelőnnyel vezeti a Premier League tabelláját az Arsenal együttese. Wenger fiai remek formának örvendenek, utolsó hét meccsükből hatot is megnyertek, egyedül a southamptoni négyes csúfítja mérlegüket. A londoni együttes hétvégén a Newcastle Unitedet győzte le kínkeservesen, mely után a szarkák legendája, Alan Shearer nyilatkozott az Ágyúsokról.

Arsenal#eng-arsenal#5

"Nagyon erős csapata van Wengernek, jól állnak a Premier League-ben és a Bajnokok Ligájában is a legjobb 16 közé jutottak ismét. De a sérülések már szerves részét képezik a klub utóbbi néhány évének, és ez alól a mostani szezon sem kivétel, éppen ezért kell megerősíteni a csapatot. Úgy vélem, kellene nekik még egy középcsatár, egy középhátvéd, valamint egy védekező középpályás is, hogy Wengernek több lehetősége legyen variálni a csapatát" - nyilatkozta a BBC-nek Shearer.

A legendás 9-es szavait hallva Olivier Giroud, az Ágyúsok támadója is szót kért, ő ugyanis úgy látja, elég erős a csapat: "Mondják meg, hova. Csak mondják meg, hogy hova... Rögtön megcáfolom! Remek játékosaink vannak a kispadon is, fiatal tehetségek várnak minden héten a bevetésre, egyáltalán nincs miért aggódnunk. Danny Welbeck visszatérése sincs már messze, Walcott is tud csatárt játszani, ahogyan Joel Campbell is remekül teljesít. Semmi gond nincs a csapatnál akkor sem, ha én gyengébb formában játszom, vagy ha megsérülök" - nyilatkozta a francia játékos.

Giroud elmondta, a csapategység és a kiegyensúlyozott teljesítmény a bajnoki cím kulcsa. "Ahhoz, hogy bajnok lehessen valaki - és tudom, hogy milyen az, mert voltam anno a Montpellier-vel -, kemény munkára, tehetségre és szerencsére is szükség van, nem lehet mindig fantasztikusan játszani. Vannak tapasztalt játékosaink, mint például Flamini, Mertesacker, Cech és Koscielny, de fontos kiemelni, hogy mennyire jó a kapcsolat a fiatalok és az idősebbek között. A tapasztaltabb játékosoknak fontos feladatuk inspirálni, tanítani a fiatalokat, ezt teszem én is sokszor. Nagyon erős csapatunk van, képesnek tartom a csapatot a bajnoki cím megszerzésére".

Ki nyeri az angol FA Kupát?
TippmixPro
Manchester City 7.25
Arsenal 7.50
Chelsea 8.00
Manchester United 8.50
Liverpool 9.25
Tottenham 15.00

Hétvégén az Arsenalra könnyű feladat vár az FA Kupában, hiszen a Sunderlandet fogadják Özilék, majd a hétközi fordulóban a Liverpoolhoz látogatnak szerdán. Arséne Wengernek azonban továbbra is nélkülöznie kell hét játékosát, többek között Alexis Sánchezt, Santi Cazorlát, Francis Coquelint és Jack Wilshere-t.

[2146189] 2016-01-09 16:00:00 Arsenal - Sunderlandx;
2016-01-08;132
2016-01-09;132
2016-01-10;132