Darts-vb

Szakértőink Anderson győzelme felé hajlanak

  • hatharom.com

Darts szakértőnk, a Sport TV szakkommentátora és a PDC Hungarian Fan Club adminjai kifejtették véleményüket a vasárnap esti darts vb-döntőről.

Ki nyeri a döntőt?
Adrian Lewis Gary Anderson
TippmixPro @ 2.55 TippmixPro @ 1.40

Ziegenhám Medárd - a Sport TV szakkommentátora és a PDC Hungarian Fan Club adminja

A két játékos körülbelül ugyanazt a szintet hozta az elődöntőben, az első kilenc nyilas átlaguk hasonló volt. Az volt a különbség a két meccs között, hogy 5-0-s vezetésnél az egyik ellenfél tudott váltani, a másik nem. Úgy vélem, hogy egy nagyon nagy meccs lesz, és szerintem lesz kilencnyilas is, ugyanis előfordulhat, hogy szükség lesz rá - elölről egy négy köröst nem tudsz csak egy tökéletes leggel megverni. Mindkét játékos sok négy köröst dobott, ha szükség volt rá, most is úgy gondolom, hogy közel egyformán fogják dobni a tömeget, és kíváncsian várom, hogy melyik fiú tud nagyobb krízishelyzetbe kerülni. Szerintem Lewis lesz az, ezzel együtt mégis úgy gondolom, hogy ő fogja nyerni a világbajnokságot.

Székely "Penge" Pál - Magyar bajnok és a PDC Hungarian Fan Club adminja

Én Gary Anderson győzelmét várom annak ellenére, hogy neki kell megvédenie a címet. Aránylag szoros mérkőzésre szémítok, ha szett számban nem is, de a legekben igen, szerintem minden szett nagyon nehezen fog eldőlni. 3-1-es, 3-2-es - főleg utóbbi - szoros szettekre számítok. Úgy gondolom, hogy nem lesz kilencnyilas, mert mind a ketten tudják, hogy nagyon komoly a tét, és arra fognak játszani, hogy nyerjenek, nem minden áron a tökéletes legre.

Barta Zsolt - a PDC Hungarian Fan Club adminja

Azért vagyok nehéz helyzetben, mert az eddigi tippjeim tökéletesen nem jöttek be. Tényleg baromi nehéz megmondani ki nyer ma, ez egy teljesen más szituáció, el kell felejteni, hogy mi történt eddig. El kell felejteni, hogy mi volt az elődöntőben, hogy Gary kilencnyilast dobott, el kell felejteni azokat a döntőket, amiket korábban vívtak egymás ellen. Nem merek tippelni, arra hogy mi lesz a mérkőzés kimenetele, mert benne van az is, hogy nagyon szoros lesz, de az is, hogy egyoldalú lesz, apróságok fognak dönteni. Anderson-szurkolóként természetesen a skót győzelmét várom, de ne felejtsük el azt, hogy mindig megvédeni nehezebb egy világbajnoki címet, nem pedig megszerezni. Eddig csak Taylor és Lewis volt képes a címvédésre, de én bízok benne, hogy Anderson is csatlakozik harmadikként ebbe a klubba. 

Bata József - a PDC Hungarian Fan Club adminja

Egy nagyon izgalmas döntőre számítok, függetlenül attól, hogy a tegnapi mérkőzésen Gary Anderson olyat mutatott, amit ebben a pillanatban elképzelhetetlen, hogy bárki felül tud múlni, főleg nem egy Lewis. De abban bízok, hogy ez mégiscsak egy döntő, most mindent le kell nullázni, ez nem egy elődöntő, nem Klaasenről, nem Lewisről, nem Wrightról, nem Andersonról szól, ez egy világbajnoki döntő, erre úgy mennek ki, hogy ma kell a legjobban játszani. Ebben az esetben szerintem az esélyek 50-50% mindkét oldalon. Mindent félre kell rakni, ami eddig volt, ki mennyit dobott, milyen tömeget, milyen kiszállót, ez egy különös nap, vagy kapunk egy háromszoros világbajnokot vagy egy kétszereset, akinek ugyanúgy sikerül a címvédés, mint Lewisnak. Nagyon izgalmas meccset várok, és reménykedek benne, hogy az Lewis nyer.

Cesc18  - a hatharom.com tippmestere és darts-szakértője

Amiben biztos vagyok, hogy jó meccset fogunk látni, nagy átlagokkal, bravúros kiszállókkal. Mindkét játékosnak fekszik a másik gyors stílusa, azzal nem lesz probléma, hogy nem érzik komfortosan magukat a színpadon. A formájuk is kiváló, Andersonnak különösen jól megy, de Lewis sem panaszkodhat. Fejben egy kicsivel erősebbnek érzem a skótot, így nálam ő a befutó, de azon se lepődnék meg, ha a 2011-es döntőjükhöz hasonlóan ezúttal is az angol nyerne. Igazából egyikük sem volt még tesztelve szoros meccsen, nem tudni például Anderson hogyan kezeli majd ezeket a helyzeteket. De ez fordítva is igaz, Lewis is sima úton jutott el a döntőig. Sok értéket én nem látok Gary oddsában, de egész tornán úgy éreztem, az ellenfeleinek lehet sansza, aztán láthattuk milyen mészárlást végzett...

Szakértőink tippjei a döntőre
Ziegenhám Medárd Székely Pál Barta Zsolt Bata József Cesc18
Lewis Anderson Anderson Lewis Anderson
Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!