Premier League

Most már illene nyernie idegenben a Citynek

  • hatharom.com

Szeptember után nyerhet ismételten Premier League mérkőzését házon kívül a Manchester City gárdája.

Most már illene nyernie idegenben a Citynek

2015. szeptember 9-én, a Crystal Palace otthonában nyert utoljára bajnoki mérkőzést a Manchester City együttese a Premier League-ben. Azóta hat meccset játszottak házon kívül Manuel Pellegrini fiai, az eredmény pedig: három döntetlen, három vereség, mindössze két (!) rúgott, s hat kapott gól. Azonban szombaton javíthat gyengécske idegenbeli statisztikáján a manchesteri alakulat, hiszen a verhető, Watfordhoz együtteséhez látogat.

Az viszont biztos, hogy nem lesz egyszerű menet az első újévi meccse az Égszínkékeknek, hiszen a hazaiak óriási meglepetésre, kiválóan teljesítenek újonc létükre a szezonban. Quique Sánchez Flores tanítványai bravúrt bravúrra halmoznak, s féltvánál már 29 egységet gyűjtöttek. Azonban a Tottenham elleni meccsen a sárga-feketék roppant fáradtnak tűntek, a korábbi találkozóikkal ellentétben nem sikerült megújulniuk, így törvényszerű volt a vereségük. A hétfőinél pedig jóval komolyabb csapat, a Manchester City látogat a Vicarage Roadra, ráadásul a hazai gárda legjobbját, Nathan Ake-t, kiállította a londoniak ellen a játékvezető, így vele, illetve a két sérült játékossal - Joel Ekstrand, Tommy Hoban - nem számolhat a spanyol mester, avagy komolyan fel van adva a lecke a Watfordnak.

[1988907] 2016-01-02 18:30:00 Watford - Manchester Cityx

A Leicester elleni meccset megelőzően minden jel arra mutatott, hogy a City hosszú idő után nyer bajnokit idegenben, azonban mindössze gól nélküli döntetlenre voltak képesek az Égszínkékek kedden. Manuel Pellegriniék ugyanakkor jól játszottak, sok helyzetet dolgoztak ki, de vagy pontatlanok voltak vagy Kasper Schmeichel állta útjukat. Na, meg Craig Pawson játékvezető, aki két tizenegyest is elfelejtett befújni a manchesteriek javára.

Öröm az ürömben, hogy Sergio Agüeroéknak itt a lehetőségük a javításra, hiszen ha hozzák a keddi formájukat, akkor ezúttal biztosan nem marad el győzelmük. Már csak azért sem, mert mindössze két játékosára nem számíthat biztosan a chilei szakvezető, ráadásul Samir Nasri és Vincent Kompany elég régóta maródi, avagy ismételten a az utóbbi hetek legjobb kezdőjét küldheti pályára Pellegrini.

Az eddig elhangzottak után már tényleg illene nyernie idegenben a Manchester Citynek, mert ha így folytatják tovább a vendégek házon kívül a Premier League-ben, akkor bizonyosan rámegy a bajnokságuk. Ezért is vagyunk azon a véleményen, hogy a lényegesen erősebb, és mélyebb játékoskerettel rendelkező, avagy sokkal frissebb manchesteriek, ha nem is könnyedén, de behúzzák a szombat kora esti találkozójukat, és tovább üldözik az éllovas párost.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Watford Döntetlen Manchester City
4.70 3.70 1.67
[1988907] 2016-01-02 18:30:00 Watford - Manchester Cityx;