Premier League

Kőkemény meccs vár a Liverpoolra

  • hatharom.com

Jürgen Kloppék ahhoz a West Hamhez látogatnak az év első Premier League-mérkőzésén, amely csapat augusztus végén 3-0-ra nyert az Anfield Roadon.

Kőkemény meccs vár a Liverpoolra.

Az utóbbi években a West Ham együttesének roppant jól megy a Liverpool ellen, augusztus végén például 3-0-ra nyertek a Kalapácsosok az Anfield Roadon, míg a felek legutóbbi Upton Parkbeli összecsapásán szintén a fővárosiak diadalmaskodtak 3-1 arányban.

Szombaton is van esélye a bordó-kékeknek a sikerre, hiszen a zsinórban elért öt döntetlent követően hétfőn 2-1-re legyőzték az Arsenalt megalázó Southampton együttesét. A siker pedig elég hangzatosra sikerült, hiszen Slaven Bilicék a szünetben még hátrányban voltak, a félidőben viszont két csatárt küldött a pályára a horvát mester, ami meghozta gyümölcsét, hiszen a csapat megfordította a találkozót, és október vége után ismételten három ponttal gazdagodtak a fővárosiak.

A győzelem pedig főleg úgy ér sokat, hogy a londoniaknál jó páran sérüléssel bajlódnak, szombaton például Diafra Sakho, Victor Moses és Winston Reid biztosan nem jut szóhoz, míg James Collins, Aaron Cresswell, Enner Valencia és Nikica Jelavic játéka is erősen kérdéses. Persze, még így is van bőven potenciál a hazaiakban, de az biztos, hogy nem lesz számukra egyszerű a szombat kora délutáni ütközet.

[1988909] 2016-01-02 13:45:00 West Ham United - Liverpoolx

Ugyanez elmondható a Liverpool együtteséről is, amely csapat ugyan a legutóbbi két találkozóját egyaránt 1-0-ra nyerte meg Christian Benteke góljaival a Leicester és a Sunderland ellen, azonban a szerdai, sunderlandi meccsén nem sok mindent mutatott magából Jürgen Klopp együttese. Mindössze annak köszönhetik sikerüket a vendégek, hogy a Fekete Macskák az öltözőben maradtak a szünetben, s ezt a belga csatár révén a második félidő 22. másodpercében (!) ki is használták.

Ugyanakkor a hétközi mérkőzésen mutatott produkció biztosan nem lesz elég az Upton Parkban, hiszen a West Ham lényegesen erősebb együttes, mint Sam Allardyce gárdája. Persze biztosak lehetünk abban, hogy a német mester teljesen más felfogásban, sokkal harapósabban küldi pályára csapatát Londonban, köszönhetően például annak, hogy egyre több játékosa bevethető - már csak Joseph Gomez, Danny ings, James Milner, Martin Skrtel, Divock Origi és Jon Flanagan sérült -, s egyébként is a játékoskeret mélységének köszönhetően több helyen változtatás is várható.

Összességében tehát mindkét fél jó formában várja a találkozót, ugyanakkor mind a West Hamnek, mind a Liverpoolnak nagy szüksége lenne a három pontra, hogy tovább tapadjanak az élbolyra, illetve leszakítsák a másikat - a fordulót megelőzően a vendégek a hetedikek 30 ponttal, míg a hazaiak a nyolcadik helyen tanyáznak 29 egységgel -. Mindezek után, illetve a felek egymás elleni találkozóit alapul véve, véleményünk szerint igen nagy esély van arra, hogy mindkét fél gólt szerezzen szombaton.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.80 1.80
[1988909] 2016-01-02 13:45:00 West Ham United - Liverpoolx;