Premier League

Megszilárdíthatja első helyét az Arsenal

  • hatharom.com

Az éllovas Ágyúsokra a kieső helyen tanyázó Newcastle vár Újév második napján.

Özilék megszilárdíthatják vezetőpozíciójukat.

Végül csak összejött az Arsenalnak, az Ágyúsok még 2015-ben átvették a vezetést a Premier League-ben, igaz, Arséne Wengerék csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetik a bajnokságot féltávnál. Ehhez a Bournemouth legyőzése, illetve a londoniak közvetlen riválisainak egymás ellen játszott döntetlenje - Leicester-Mancester City 0-0 - kellett.

Pedig a Southampton ellen elszenvedett 4-0-s vereséget követően nem sokan számítottak arra, hogy végül az Arsenal nevével kezdődik az angol élvonal táblázata 2016-ban. Ám Mesut Özilék rácáfoltak erre, s noha kissé tartalékosan, de összességében magabiztosan és teljesen megérdemelten győzték le 2-0-ra az újonc Bournemouth együttesét hétfőn. A különbség még lehetett volna nagyobb is, ha például Per Mertesacker nem hibázza el az év lehetőségét egy szöglet utáni kavarodást követően.

Ismételten formába lendültek tehát a hazaiak, s további jó hír a csapatnak, hogy az Arsenal hivatalos oldala szerint Mikel Arteta november után újra bevethető lesz a hétvégén, míg a Bournemouth ellen kisebb sérülést szenvedő Kieran Gibbs, illetve a Szentek ellen kidőlő Mathieu Flamini is játékra jelentkezik szombaton, avagy már-már a legerősebb csapatát tudja harcba dobni Arséne Wenger.

[1988900] 2016-01-02 16:00:00 Arsenal - Newcastle Unitedx

Ami a vendégeket illeti, pár héttel korábban úgy tűnt, hogy a Newcastle feltámadt poraiból, hiszen a Liverpoolt és a Tottenham együttesét is legyőzte, s ezt követően mindenki arról beszélt, hogy a Szarkák megindulnak felfelé a táblázaton. Nos, egyáltalán nem így lett, hiszen perpillanat ismét ott tartanak Steve McClarenék, hogy immáron három mérkőzés óta nem tudtak nyerni, s visszacsúsztak a kiesést jelentő 18. helyre.

Az Aston Villa ellen ugyan döntetlent értek el a fekete-fehérek, de a Premier League leggyengébb együttesét illetve volna legyőzniük hazai pályán, még ha áldatlan állapotok is uralkodtak a St. James' Parkban az időjárásnak köszönhetően. Az Everton ellen a 93. percben, míg a West Bromwich ellen szintén a hajrában, a 78. minutumban bukta el meccsét a newcastlei gárda szerencsétlenül, avagy lélektanilag teljesen a padlón vannak a vendégek.

Ám a vereségekhez nem biztos, hogy köze van a szerencséhez, hiszen Steve McClaren mesternek fordulóról fordulóra toldozni-foltozni kell csapatát, mivel rengeteg a sérült játékosa, perpillanat 10 (!) - Papiss Demba Cissé, Gabriel Obertan, Emmanuel Rivière, Curtis Good, Massadio Haidara, Tim Krul, Michael Williamson, Rolando Aarons, Jamaal Lascelles, Steven Taylor - futballista harcképtelen, aminek köszönhetően nem csoda, hogy a találkozók végeire, kellő mennyiségű és minőségű cserejátékos nélkül, elfáradnak a Szarkák.

Véleményünk szerint egyértelműen a hazaiaknak áll a zászló szombaton, akik lélektanilag lényegesen jobb pozícióból várják a találkozót, na, meg arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a felek legutóbbi nyolc (!) egymás elleni találkozóját rendre az Arsenal nyerte. Mindezek után úgy véljük, hogy ismét Arséne Wengerék örülhetnek a lefújáskor, sőt, szerintünk magabiztos, legalább kétgólos győzelmet aratnak az Ágyúsok.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal -1 Döntetlen (Arsenal -1) Newcastle +1
1.70 3.75 3.15
[1988900] 2016-01-02 16:00:00 Arsenal - Newcastle Unitedx;