EURO 2016

Továbbjutunk, kiesünk? Így gondolják tippmestereink

Tippmestereink korai esélylatolgatásba bocsátkoztak az Eb-csoportot illetően.

Melyik csapat nyeri az F-csoportot?
TippmixPro
Portugália 1.85
Ausztria 3.15
Izland 5.75
Magyarország 12.25

Varin: Verhetnénk az asztalt, de a fene tudja. Vicces, én éppen koncerten voltam, amikor sokadmagammal bújtuk a telefonunkat, másodpercenként frissítve a különböző oldalakat, majd hangos metalzenét hallgatva elemeztük a várható esélyeket, és értékeltük az ellenfeleket. Elsőre nekem az ugrott be, hogy nem Albániát kaptuk, tehát kalap-kabát. Másodszorra viszont az, hogy ha továbbjut négy csoportharmadik, akkor kifejezetten jól jártunk Portugáliával, hiszen nem valószínű, hogy tőlük annyira kikapunk, mint mondjuk a vetélytársak Németországtól, Spanyolországtól, Franciaországtól, Belgiumtól. Amikor azt mondjuk, hogy igazán sok esélyünk van Ausztria és Izland ellen, akkor kicsit a múltban élünk, mert 8-10 éve valóban elkaphatóak lettek volna, de ne felejtsük el, hogy az osztrákok a svédeket és az oroszokat, az izlandiak pedig a törököket és a hollandokat előzték meg, ami nekünk csak vágyálom lehet. Reálisan jobb mindkét válogatott, de valahogy talán három pontot vagy földöntúli szerencsével akár négyet is össze lehet kalapozni ebben a csoportban. Nem tartom reálisnak a továbbjutást, de talán az is félgyőzelem lesz, hogy nem fogják egyik meccsen sem ripityára verni Storckékat. A realitás talaján maradva, a tippem: egy pont, Izland ellen.

mr.blonde: A továbbjutás szempontjából talán jobban jártunk volna, ha az egyes kalapból egy igazi topcsapatot sorsol mellénk Fortuna, mivel így könnyen megeshet, hogy az utolsó pillanatokig nyitva maradnak az erre irányuló kérdések. Én úgy látom, hogy az első hely Ausztria és Portugália között dől majd el, míg a 3. továbbjutó helyért Izland és a mieink harcolhatnak. Hónapokkal a torna előtt nehéz még jóslatokba bocsátkozni, de ha elővesszük a norvégok ellen látott fegyelmezett arcunkat, akkor azt mondom, bármelyik csapat ellen lehet esélyünk a pontszerzésre, ugyanakkor ha nem sikerül megvalósítani a kidolgozott taktikát, három zakó is benne lehet a pakliban. Bár a portugálok a dél-európai/latin vonal képviselői, én a játszós futballt inkább az osztrákoktól várom, ellenük könnyen gondban lehetünk, de azért nem kell megijedni sem. Portugália nem játszik szép játékot, de mégis van egy Ronaldója, így rajta sok múlhat az egymás elleni meccsünkön, talán egy ikszet képesek lehetünk elcsípni. Izland remekelt a selejtezőben, de a végére kipukkadt, tanult futballt játszanak, így azért nem lesz nehéz felkészülni belőlük. Nagy csalódásként élném meg, ha nem szereznék pontot, így én 1-3 egység közé teszem a termést. 

Tomihmv: Közel félévvel a torna előtt nehéz bármit is mondani, hiszen addig megannyi olyan dolog történhet, ami komolyan megváltoztathatja az esélyeket. Perpillanat azon a véleményen vagyok, hogy bármi benne van a pakliban, lehet, hogy egyetlen meccsen sem kapunk ki, és tovább lépünk az egyenes kieséses szakaszba. Ezt például a sorsolásra alapozom, hiszen a legjobbnak taksált portugálokkal utoljára játszunk, amikorra elvileg a luzitánok már régen továbbjutottak, és könnyen lehet, hogy félvállról veszik a találkozót. Az osztrákokkal megszenvedhetünk, de a döntetlen azon a találkozón is benne van, főleg, hogy a nyitómérkőzést játsszuk velük, míg az izlandiakkal igazi ki-ki meccset játszhatunk. De mindez csak spekuláció, hiszen lehet, hogy a portugáloknak élet-halál lesz az utolsó meccs vagy például addigra lehet, hogy Böde Dániel mellett még jó pár kulcsjátékosunk kidől, és akkor már az is üdítő lesz, ha egyáltalán gólt szerzünk a tornán.

zotya1981: Mostanában minden, a válogatottunkat érintő sorsolás után az az érzésem, hogy ennél jobbat, emészthetőbbet, elfogadhatóbbat mi magunk sem tudtunk volna csinálni. Az ellenfelek mellett a sorrendre sem panaszkodhatunk, aligha bánja bárki is, hogy az addigra már feltehetően továbbjutó portugálokkal lesz az utolsó csoportmeccs. Az osztrákok hemzsegnek a Premier League- és Bundesliga-jatèkosoktól, Izland is előttünk jár, de nem akkora a különbség, hogy félni kellene. A pontszerzésben biztos vagyok, a norvégok ellen látott játék - hangozzék bármilyen viccesen - akár még 6 pontot is eredményezhet.