Sportfogadás

Ezek voltak az év legjobb tippjei 2015-ben!

Év végén a fogadók többsége szívesen visszatekint arra, hogy mire is tippelt az előző esztendőben. Nos, ezzel mi is így vagyunk, éppen ezért felidéztük a számunkra legkedvesebb, legnagyobb profitot hozó 2015-ös sporteseményeket! De nem titkoltuk el a legnagyobb baklövéseinket sem.

Az év tippje I.

Izrael-Magyarország (U21)
Tipp: Izrael -0.75
Odds: 2.29
Tét: 5/10
Eredmény: 3-0
 

Egyáltalán nem a tét nagysága vagy a gigantikus odds miatt választottuk meg a november közepi Eb-selejtezőt, sokkal inkább azért, mert eklatáns példája annak, hogy a bukikat meg lehet előzni, és bizony ez olykor hatalmas profittal jár.

A magyar médiumok igen korán beszámoltak arról, hogy a magyar csapatnál gyomorfertőzéses járvány tört ki, ennek köszönhetően maximum két cserejátékos lehet a kispadon, akik közül az egyik kapus. Mint azt a magyar válogatottnál a találkozó előtt elmondták:  "A szabályok rugalmatlansága nem adott lehetőséget az U21-es válogatott izraeli Eb-selejtezőjének elhalasztására, így a magyar válogatott elképesztően nehéz, szinte lehetetlen feladat előtt áll, de sportszerűen, a szabályokat betartva pályára lép 18:45-től."

Végül Izrael úgy nyert 3-0-ra, hogy a mérkőzés közben több játékosunk is rosszul érezte magát, van, aki a szünetben cserét is kért, így a 3-0-s gólkülönbség még talán hízelgő is volt a magyarokra nézve. A tippre egyébként két tippmesterünk, mr.blonde és varin is hamar lecsapott, így még azelőtt tudták kiajánlani tippjeiket magas oddson, hogy a bukik feleszméltek volna.

Az év tippje II.

Érd-Esbjerg
Tipp: Érd
Odds: 5.50
Tét: 3/10
Eredmény: 28-20

Tomihmv nevéhez fűződik a második "év tippje", ahol szintén a korai tipp hozott nagy profitot a vásárlóknak. Mint azt korábbi seniorunk leírta az indoklásában, az oddsok teljesen irreálisak voltak, ráadásul a dán listavezető gyenge formában is várta a találkozót.

Habár "csak" 5.50-ért lett kiajánlva a magyar csapat győzelme, az elhibázott oddsot jól mutatja, hogy az érdiek sikere 8-szoros szorzóról indult, és végül 2.50-en zárt. Szerencsére nem kellett sokat izgulnunk, hiszen sima hazai lett a végeredmény, tisztességes profitot hozva ezzel minden vásárlónak.

Az év legjobb fórumos tippje

Kristian Mladenovic-Margarita Gasparyan
Tipp: Gasparyan
Odds: 2.17
Tét: 7/10
Eredmény: 2:6, 3:6

Mindig is büszkén emeltük ki, hogy fórumainkban mennyire sok az értékes hozzászólás, olvasóink előszeretettel fogalmazzák meg gondolataikat ezen a csatornán is. Többen saját fogadási naplót indítottak, ahol indoklással alátámasztva írják be tippjeiket minden sportágból, magas színvonalú tartalmat generálva ezzel erre a felületre is. Különösen élen járt a fórumozásban Cesc18, akinek tenisztippjét választottuk meg az év legjobb fórumos tippjének.

A nem is olyan régi, moszkvai tornán Kristina Mladenovic és Margarita Gasparyan feszültek egymásnak, ám mint arra korábbi junior tippmesterünk is felhívta a figyelmet, a francia hölgy már a világbajnokságra készül, pontjait is megvédte, így tét nélkül léphet pályára a feltörekvő orosz tehetség ellen. Gasparyan végül öt vesztett játékkal simán verte Mladenovicot, mi pedig zsebre is tehettük a 2.17-szeres oddsunkat.

Az év legjobb beharangozós tippje

Bernard Tomic-Lleyton Hewitt
Tipp: Tomic 3:2-re nyer
Odds: 4.90
Eredmény: 6:3, 6:2, 3:6, 5:7, 7:5
 

Nincs feltétlenül mindig könnyű dolgunk, amikor cikkben igyekszünk kielemezni egy mérkőzést, hiszen a szezonbeli tizenötödik Real Madrid-Levante és Bayern München-Stuttgart jellegű meccsről már nem egyszerű új dolgokat kitalálni és jó tippet hozni, de cikkeinkben a labdarúgó topbajnokságok mellett minden nagyobb világeseményről igyekeztünk esélylatolgatásokat írni, valamint a nívósabb tornákon minden napra tippeket is publikáltunk, ahogyan tesszük például most is a darts-világbajnokság alatt. Szerkesztőink igen jó eredményekkel abszolválták az elmúlt heteket, nagy profithoz segítve ezzel a fogadókat. De van egy szeptemberi teniszmérkőzés, amelyre különösen jó szívvel emlékszünk vissza.

A szeptemberi US Open tornán két ausztrál, Bernard Tomic és Lleyton Hewitt feszült egymásnak az első héten, melyről lehetett sejteni, hogy nem lesz éppen unalmas és egyoldalú csata. A főműsoridőre és nagy pályára tett mérkőzésen Hewitt óriásit küzdött, ám döntő szettben elbukott fiatalabb honfitársa ellen, de mi ezt cseppet sem bántuk, hiszen 4.90-es oddsszal behúztuk a pontos végeredményt.

Az év legjobb ingyenes tippje

Kazanyi világbajnokság: Férfi 200 pillangó győztese: Cseh László
Odds: 2.25
Tét: 8/10
Eredmény: 1. hely

Továbbra is minden tippmester minden tizedik tippje ingyenes, ebből pedig az egyik legszebb nyereményt szintén Cesc18 könyvelhette el, aki a kazanyi vizes világbajnokság eseményeire bőséggel ellátott minket tippel. A 200 méteres férfi pillangó győztesére is jósolt egy nem túl merészet, vagyis hogy hazánk fia, Cseh Laci fog nyerni Chad le Cost előtt. Az odds itt is rendkívül magasról indult, és világbajnokunk már a selejtezőben olyan teljesítménnyel rukkolt elő, amely előrevetítette, komoly érték van a 2.25-ös szorzóban.

Természetesen Cseh Laci behúzta az aranyérmet, a userek pedig örömmel gratuláltak tippmesterünknek a fórumba is publikált ingyenes tipphez.

Az év legnagyobb kaszája

Seattle Seahawks-San Francisco 49ers
Tipp: Thomas Rawls szerez legalább két touchdownt
Odds: 9.00
Tét: 5/10
Eredmény: 2 touchdown

Az nem érhet senkit váratlanul, hogy az olyan kisebb piacokon, mint például az NB I vagy kisebb kézilabda-ligák, meg lehet lepni a bukmékereket, de amikor az NFL-ben tud valaki ekkorát kaszálni egy hibás oddsszal, az duplán kalapemelést érdemel. Junior tippmesterünk, varin ajánlotta ki a Seattle-San Francisco meccsre az idei év legtöbb profitját hozó nyertes tippjét, vagyis hogy a Seahawks futója, Thomas Rawls legalább két touchdownt szerez a mérkőzésen. Az újonc játékosról néhány órával a találkozó kezdete előtt derült ki, hogy kezdeni fog a sérült Marshawn Lynch helyett, ám a bukik nemigen reagálták le az információt, és szokatlanul magasan hagyták az oddsot arra, hogy többször is eredményes lesz Rawls.

A fiatal tehetség végül 255 yardot szorgoskodott össze és egy-egy TD-t szerzett futás, valamint elkapás után. A bátor tipp nem kevesebb, mint 40 egység pluszt hozott.

Az év legnagyobb buktái

Sajnos a sportfogadásnak árnyoldalai is vannak, olykor a tuti biztos tippek is elmennek, valamint hiába van egy oddsban óriási érték, és raknánk meg százból százszor, nem alakulhat mindig, minden a terveink szerint.

Valószínűleg a magyar sportfogadó közösség egyik legfájdalmasabb élménye az volt, amely egyben a magyar labdarúgó-válogatott legnagyobb sikere is az elmúlt esztendőkben. Nagyon sok tippmesterünk örült meg ugyanis, amikor meglátta, hogy Norvégia továbbjutására 1.72-szeres pénzt fizet az egyik bukméker, és nem tagadjuk, nekünk is ez a tipp fájt talán legjobban a 2015-ös esztendőben - szigorúan sportfogadói szempontból.

Amennyit kaszáltunk a magyar bajnokikon és kupameccseken, köszönhetően az olykor érthetetlen alacsony hendikepeknek (például: Géderlak-Debrecen), annyira fájó emlékeket is őrzünk a kedvenc ligánkból. Akadt itt meglepő Velence-Újpest kupameccs, ahol láss csodát, a félidőben még a hazaiak vezettek, a végén viszont a lilák örülhettek, volt itt nem Vidi-győzelemmel végződő Puskás-Videoton, de a legemlékezetesebb talán a februári Paks-Nyíregyháza, melyen a szabolcsiak igencsak szűkös kerettel utaztak el Tolna megyébe az MLSZ szabályozása miatt. Az első oddsok még 1.50 körüliek voltak, ám a bukik hamar eszméltek, hogy még Ovszijenko kapusnak is a mezőnyben kell futballoznia, és a végére már csak 1.20 alatt lehetett fogadni a paksiakra, már ahol lehetett egyáltalán. A végeredmény 1-1 lett, mi pedig csak vakartuk a fejünket.

Sajnos az év legrosszabb longtermje is igencsak egyértelmű. Habár matematikailag nem bukott még el az Indianapolis Colts AFC-győzelme az NFL-ben, erre jelenleg már tényleg csak matematikai esély mutatkozik, így hiába a hatalmas hype a szezon előtt, hiába mondta minden szakértő favoritnak Andrew Luckékat, a sors végül úgy hozta, hogy a Colts a rájátszásba sem tud bejutni.


Voltak tehát jó és kevésbé jó élményeink a 2015-ös esztendőben, melyekre szívesen visszaemlékszünk, vagy amelyeket szeretnénk rögtön elfelejteni.

Kíváncsian várjuk, nektek melyik tipp szerezte a legnagyobb örömet, és min keseregtetek a legtöbbet. Kommentbe írjátok be Ti is, melyik volt számotokra az év legnagyobb sportfogadói sztorija!