NFL

Csoda kell a Coltsnak, Green Bayben csúcsmeccs lesz - az utolsó hét programja

Az Indianapolis rájátszásához kilenc csapat együttes győzelme kell, a Pittsburgh sorsa viszont immáron a Jets kezében.

Utolsó hetéhez érkezett az NFL alapszakasza, izgalmakból tehát nem lesz hiány hétvégén Habár az elmúlt évekkel ellentétben, idén viszonylag kevés igazán fontos tétmeccset rendeznek az utolsó játékhéten, azért így is bőven van miből szemezgetnünk. Lássuk, kiknek kell nyernie még az utolsó héten és milyen találkozókat láthatunk a televízióban.

AFC South

Egyértelműen az idény csalódása az Indianapolis Colts, amely a rájátszásba sem fog bejutni. Azaz ezt még nem lehet biztosan kijelenteni, ugyanis a matematikai esélye megmaradt Andrew Luckéknak, de ehhez kell "néhány" kedvező eredmény számukra. Figyelem, nem leszünk rövidek... Ha az utolsó fordulóban a Colts megveri a Titanst, a Jaguars a Texanst, a Bills a Jetset, a Dolphins a Patriotsot, a Falcons a Saintset, a Ravens a Bengalst, a Broncos a Chargerst, a Raiders a Chiefset és a Steelers a Brownst, na, ebben az esetben az Indy nyeri a csoportot, minden más esetben pedig a Texans.

AFC East

A csoport mindkét mérkőzésének lesz tétje, méghozzá az idegenbeli csapat számára. A New England Patriots ugyanis egy vereséggel elveszíthetné az első kiemelését, míg a New York Jets Buffalóban a wild card-helyezések egyikéért lép pályára. A zöldek sorsa a saját kezükben van, hiszen ha Todd Bowles csapata nyer a csoportrivális ellen, biztos a hatodik hely. De akár az ötödikre is odaérhetnek Fitzpatrickék, ami pedig azt jelentené, hogy a koránt sem megoldhatatlan feladatnak tűnő Houston Texans vendégei lehetnek. A keleti csoportban tehát két idegenbeli siker várható.

AFC North

Kétségtelenül a szezon meglepetését sikerült összebénáznia a Pittsburgh Steelersnek a Ravens elleni vereséggel. Ezzel Roethlisbergerék playoff-álmai alighanem semmivé foszlottak, de ezt kizárólag maguknak köszönhetik. Az utolsó körben a Cleveland ellen simának tűnik a győzelmük, de ne feledjük el, az üdvösséghez még kell az is, hogy ne nyerjen a Jets. Eközben a Cincinnati a Baltimore-t fogadja, és ha a Bengals nyerni tud a Hollók ellen úgy, hogy a Broncos kikap a San Diego ellen, akkor a Cincinnati pihenheti végig a wild card-hetet.

Big Benék bukása a szezon végét jelentheti

AFC West

Kiemelten fontos mérkőzés lesz a Broncosnak a Chargers elleni, hiszen egy vereséggel nem csak a bye weeket buknák, de még a csoportgyőzelmet, vagyis a hazai pályát is. A körülmények szerencsétlen összejátszása esetén a Denvernek Kansasbe kell majd utaznia, ahol jelenleg egyáltalán nem ők lennének a favoritok. Mivel mind az Oakland Raiders, mind pedig a San Diego Chargers már régen kiesett, aligha okoznak majd komoly fejtörést ellenfeleiknek. Itt két nagyon sima haza siker várható.

Oddsok az utolsó hétre
   
  1 2
Chicago-Detroit 1.75 1.85
Cleveland-Pittsburgh 4.05 1.16
Buffalo-Jets 2.10 1.60
Atlanta-New Orleans 1.45 2.45
NY Giants-Philadelphia 1.55 2.15
Cincinnati-Baltimore 1.20 3.55
Carolina-Tampa Bay 1.14 4.40
Kansas-Oakland 1.30 3.00
Arizona-Seattle 1.40 2.55
San Francisco-St. Louis 2.20 1.50
Denver-San Diego 1.20 3.55
Green Bay-Minnesota 1.50 2.25
Indianapolis-Tennessee ? ?
Dallas-Washington ? ?
Miami-New England ? ?
Houston-Jacksonville ? ?

NFC East

Majdnem minden kérdésünkre választ kaptunk, nem csak az biztos, hogy a Washington Redskins nyeri a csoportot, de az is, hogy se az Eagles, se a Giants, se a Cowboys nem zár majd 50%-os mérleggel sem. Ami még eldöntésre vár, hogy a Redskins a rájátszás első körében hazai pályán a Seattle Seahawksot vagy pedig az NFC North másodikját fogadja-e. Mivel a Redskinsnek már semmi tétje sem lesz, könnyen lehet, hogy tartalékosan utaznak majd a Philly ellen csoportrangadóra.

NFC North

Igazi rivalry game és nagy tét, egyértelműen az utolsó játékhét legérdekesebb meccse a Green Bay Packers-Minnesota Vikings lesz. Amennyiben nyer a Minnesota a Lambeau Fielden, ők nyerik a csoportot és kezdhetik meg hazai pályán a playoffot, döntetlen vagy Green Bay-siker esetén viszont a Sajtfejűek élvezhetik még egy hétig a hazai pálya előnyét. Néhány héttel ezelőtt Rodgersék simán nyertek Minnesotában, ám most lényegesen szorosabb mérkőzést ígér a két csapat formája. A bukiknál jelenleg hárompontos favorit ugyan a Green Bay, de nem egy tippmesterünk úgy gondolja, akár nyerhet is a Vikings idegenben. Nagy meccs lesz, az tuti!

Bridgewater kontra Rodgers - nagy meccs lesz!

NFC South

Csupán a múlt héten a veretlenségét elveszítő Carolina Panthers számára van tétje az utolsó hétnek. Amennyiben ugyanis legyőzik a zsinórban három vereséget számláló Tampa Bayt, övék az első kiemelés az NFC-ben. Efelől ne legyen kétségünk, Cam Newtonék nem hibáznak majd a Bucaneers ellen.

NFC West

Remek kis csoportrangadónak ígérkezik az Arizona-Seattle, hiszen a Pintyek az első számú kiemelésért küzdenek, míg a Seahawks a jobb wild card-pozícióért. Az teljesen egyértelműnek tűnik, hogy a tavalyi Super Bowl-csapat három potenciális ellenfele (Green Bay, Minnesota, Washington) közül a Rézbőrűek tűnnek a legkönnyebb ellenfélnek - ehhez az szükségeltetik, hogy Russell Wilsonék nyerjenek Phoenixben és a Packers-Vikings hazai győzelemmel végződjön. Nem mindegy azonban a Cardsnak sem a mérkőzés, hiszen amennyiben nyernek a rivális ellen és a Panthers kikap a Tampától, övék az NFC-elsőség. Amilyen simán megverték Palmerék a Green Bayt az előző héten, a gyengélkedő Seahawksszal is olyan simán bánhatnak el. Mi itt egyértelmű hazai sikert várunk.

Ezt láthatjuk itthon az utolsó héten
Időpont Csatorna Mérkőzés
Vasárnap, 19:00 C8 Buffalo Bills-New York Jets
Vasárnap, 22:30 Sport2 Arizona Cardinals-Seattle Seahawks
Hétfő, 02:30 Sport2 Green Bay Packers-Minnesota Vikings