Sportfogadás

Négy vélemény, három tipp, háromszoros pénz!

  • hatharom.com

Ismét meccsdömping a Sport TV-ben, mi pedig ismét kielemeztük az esélyeket, és természetesen a tippek sem maradnak el.

Ki nyeri a meccset?
New York Jets New England Patriots
TippmixPro @ 2.20 TippmixPro @ 1.55

Nagelb: A Jets számára komoly téttel bír a meccs, hiszen nekik a rájátszásuk úszhat el egy esetleges vereséggel, így az biztos, hogy nagyon kaparni fognak az ősi rivális ellen. A Pats már más tészta. Ők a hazai pálya előnyéért küzdhetnek, de az egy hetes plusz pihenő már szinte biztosan zsebben van számukra, ezért összetörniük nagyon nem kell magukat. A sérülések amúgy is tovább tizedelik őket, ezért már az is komoly eredmény lenne, ha egy hetet le tudnának hozni fontos sérült nélkül. A meccs idejére erős szelet jósolnak, ami a passzjátékoknak nem túl kedvező, ami tekintve, hogy a Jets futás elleni védekezése a 2. legjobb a ligában, illetve, hogy Bradynek az egyetlen minőségi célpontja Gronkowski lesz a meccsen, túl sok jót nem jelent a New England számára. A Jets már sokkal inkább reménykedhet, mivel nekik Chris Ivory-val van minőségi futójátékuk, ami a sérültekkel teli NE-i front7 ellen kifejezetten jól is működhet. (Dont’a Hightower hiányát igencsak megszenvedheti a bostoni alakulat.) Emellett pedig ne feledkezzünk el az Eric Decker - Brandon Marshall WR párosról sem, akik hatékonyságukat tekintve a legjobb párost alkotják a ligában. Mindezek alapján úgy gondolom, hogy simán benne van a meccsben a Jets győzelme, ami már az első találkozásukkor sem volt messze, azóta pedig a Pats nem lett erősebb, sőt.

NitroHUN: Nehéz helyzetben érezhette magát a New England pár héttel ezelőtt, azonban minden körülmény a kezére játszik: a Broncosnál véget ért a Brock Osweiler-féle nászút-periódus, AJ McCarron irányít Cincinnatiben, így simán megszerezhető számukra ismételten az AFC 1. helye. Ebben a nemezisnek már aligha számító Jets lesz az akadály. Azonban ennél sokkal érdekesebb a helyzet, hiszen bizarr eset állt fel, a Patriotsnak ugyanis például a Steelers elég rossz matchup lenne a playoffban, márpedig a Jets legyőzése pont hogy az Acélvárosiakat segítené be a rájátszásba. Bár az elég magas konteófaktor lenne, hogy Bill Belichick szándékosan leadjon egy mérkőzést egy későbbi playoff-csata elkerülésének reményében, az biztos, hogy nem lesz szükség megszakadásra ahhoz, hogy főleg a fő riválisok formáját látva meg legyen az AFC 1. helye. Mindenesetre az NFL szépségét mutatja, hogy egy a szezon közepén teljes keretek mellett semleges pályán egyértelmű Pats-győzelem helyett most egy kiélezett mérkőzést várhatunk, melyen még a Jets-győzelem sem lenne ördögtől való gondolat.

LuckyLuck: Az már biztos, hogy Bill Belichickék pihenni fognak a rájátszás első hetében, így nekik olyan nagy szükségük a győzelemre nincs, az ősi rivális Jets-nek viszont annál inkább, hiszen jelenleg hiába állnak 9-5-tel, akárcsak a Pittsburgh és a Kansas City, csak a 7. kiemeltek, ami nem ér wild cardot. Bravúr kell a zöldebbik New York-i gárdától, bár ha valamikor, akkor most sebezhető ez a New England. Tény, hogy a két bukta után nyertek két meccset Bradyék, de a Houstonnál és a Tennessee-nél a Jets komolyabb kihívás lesz. Ryan Fitzpatrick nagy formában, a fal jól megvédi, a Brandon Marshall - Eric Decker duó pedig a liga egyik legjobb elkapópárosa. Chris Ivory szépen gyűjtögeti a yardokat a földön, így a finoman szólva sem bombaerős Pats defense ellen bőven lesz keresnivalójuk. A kulcs azonban, hogy a Brady - Gronkowski párost mennyire tudják hatástalanítani, az nem fér bele, mint az odavágón, hogy a klasszis összekötőnek 11 elkapást is engedtek, amiből 100+ yardot szépen össze is hozott. Csak őt kell megfogniuk és már is bajban lesz a Pats, azt gondolom fognak tudni tanulni az első meccsből. Pluszos hendivel én vállalom a Jets sikerét.

Varin: Óriási nagy tett, hogy ennyi sérülttel is 12-2-vel áll a New England Patriots, Rob Gronkowski visszatérésével pedig helyreállt a rend Foxboroughban, így nyugodtan várhatják a hátralévő két meccset. A Jetsnél viszont van ok a cidrire, valószínűleg két győzelem sem lesz elég a wild cardhoz, de Todd Bowles fiainak esélye van egy 10-6-ra, ami még akkor is dicséretes lenne, ha a végén nem lenne playoff. Hazai pályán igen jól szerepel a zöld-fehér csapat, a MetLife-ba nem öröm idén látogatni, és ez még az AFC legjobb csapatán is kifoghat. A játéknap egyik legizgalmasabb és legindulatosabb meccsét várom itt, és ha nem is teljesen 50-50, ami az esélyeket illeti, de nagy verés egyik oldalról sem lesz.

Ki nyeri a meccset?
Arizona Cardinals Green Bay Packers
TippmixPro @ 1.40 TippmixPro @ 2.55

Varin: Izgalmas légicsata várható, két remek quarterback főszereplésével. Nekem van egy olyan sejtésem, hogy nem ez lesz az idény egyetlen Cardinals-Packers összecsapása, így már most felkészülhetnek a rájátszás második hetére. Lényegesen meggyőzőbb idén az Arizona, a zsinórban megnyert nyolc meccs nem a véletlen műve. Ugyanakkor végre a Packers is kezdi magát összekapni a zsinórban aratott három siker ismét az NFC North élére repítette őket. Viszont ezen a meccsen tartalékolhat is kicsit a Green Bay a Minny elleni csoportdöntőre, ugyanis ha a Vikings legyőzi a Giantset hétvégén, akkor mindenképpen ez a meccs dönt majd arról, ki játszhat a wild card-körben hazai pályán. Szoros Arizona-siker, látványos, jó meccsen - ezt várom én.

LuckyLuck: A hazaiaknak nem olyan fontos a győzelem, de szerintem tartani akarnak majd egy kis erőfitogtatást. Ez elsősorban Carson Palmer és Aaron Rodgers csatájáról fog szólni, amiből szerintem előbbi kerül ki nyertesen. Sokkal hatékonyabbnak tartom az Arizonai offense-t, és sokkal masszívabbnak a védelmüket, bár érdekes lesz, hogy Tyrann Mathieu nélkül mire mennek. Sok klasszis lesérült a szezonban, de engem az ő kidőlése keserített el a legjobban, elképesztő szezonja volt és nem láthatjuk a rájátszásban...A sajtfejűeknek egyébként kell még a győzelem, mert csak egy meccses előnyük van a Minnesotával szemben, szóval még simán elbukhatják az első helyet. Szerintem a legokosabb itt overt húzni, felszabadult, látványos játékot várok mindkét féltől, az eredményjelzőn pedig kicsivel több pont a Cardinals neve mellett fog állni.

Nagelb: Tyrann Mathieu-nek az Arizona safety-jének sérülése mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Pro Bowler szinten játszott egész szezonban, és ennek az agresszív, igazi labdavadász védelemnek az egyik motorja volt, így az ő kiesése nagyon komoly hatással lehet az egész védelem eredményességére. Arról viszont nem vagyok meggyőződve, hogy ez már a Packers ellen is látszani fog, mert a Green Bay offense nem játszik olyan szinten ebben a szezonban, hogy egy ilyen lehetőséget megfelelően ki tudjanak aknázni. A meccs kulcsa szerintem inkább az lesz, hogy a Cardinals pass offense folyamatosan meg tudja-e verni a Packers sacondary-jét? Erre a kérdésre én mindenképpen igennel válaszolok, mert hiába javult sokat az utóbbi hetekben a Sajtfejűek védelme, a hátsó alakzatban nincsenek meg azok a játékosok (Sam Shields ráadásul nem is bevethető), akik ezt a brutálisan sokrétű arizonai gépezetet végig le tudják lassítani, így nálam nem kétséges, hogy az Arizona behúzza ezt az összecsapást.

NitroHUN: Hatalmas rangadó várható a NFC-ben, melyen mindkét csapat maga elé és mögé is kell, hogy figyeljen. Az Arizonának egyszerűbb a helyzete, ők egy győzelemmel is bebiztosítanák a bye weeket, míg az NFC első helyére már csak matematikai esélyük van. A Green Bay viszont egy győzelemmel reális közelségbe kerülne a 2. kiemelési pozícióhoz, miközben vereség esetén egy szintlépésre kész Vikings venné át a helyüket. Maga a mérkőzés amellett, hogy a játékhét legkötelezőbb találkozója, rengeteg kérdőjelet tartogat, emiatt szerintem az egyik legmegtippelhetetlenebb is. Az Arizonát könnyebb megfejteni, ők egy kisebb megingást leszámítva stabilan teljesítenek, ahogy már korábban is említettem, Carson Palmer MVP-szintű, de idén sajnos a címre nem elég szezont nyújt, a támadósor amúgy ligaelit, a védelem top10-es, mégsem tartom őket egyértelmű favoritnak a Packers ellen. Ugyanis hacsak nem az idén néha már megvillantott borzalmas formában kelnek fel, akkor a statisztikák ellenére esélyesnek tartom a Packerst. 

Ki nyeri a meccset?
Minnesota Vikings New York Giants
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 2.90

NitroHUN: Az indoklás írásának pillanatában még a Washington - Philadelphia mérkőzés előtt vagyunk, így nem tudni, hogy a Giants egyáltalán esélyes lesz-e még a playoffra a mérkőzés kezdőrúgásakor. No nem mintha Odell Beckham nélkül kimondottan esélyesek lennének. De ha már eredményjelző-sasolás, a Vikings pedig annak szurkolhat, hogy a Green Bay kikapjon, ebben az esetben ugyanis biztos, hogy az utolsó héten dől el az NFC North bajnoka. Ez könnyen jelentheti azt, hogy Washington és Arizona győzelem esetén edzőmeccsé fajul a találkozó. Egyébként a Minnesota nálam a playoff titkos esélyese, ugyanis hiába nem is kvalifikálták még magukat, a rájátszásban bárkit elkaphatnak egy jobb meccsel, köszönhetően Peterson játékának, és annak, hogy Teddy Bridgewater szép csendben az NFL egyik legjobb game-manager QB-jévé nőtte ki magát. Úgy gondolom, hogy a Giants csak Philadelphia és Arizona győzelem esetén tudná magát annyira felszívni a meccsre, hogy elkaphassák a Vikingeket.

Nagelb: A Washington győzelmével a Giants számára tét nélkülivé vált ez a meccs, mivel elúszott számukra a playoff-ba jutás esélye, így motiváció már csak a Vikings oldalán lesz, hiszen ők még megnyerhetik a saját csoportjukat. Odell Beckham eltiltása már a hét elején alapvetően rajzolta át az esélyeket, mert az, hogy ő nem lesz a pályán azt is jelenti, hogy a többi támadójátékosra sokkal több figyelem jut, egy alapvetően jó erőkből álló védelem részéről, amelybe több szinten is kulcsemberek térnek vissza ezen a héten. Ebből kiindulva sok esélyt nem látok rá, hogy a Giants támadásban jól muzsikáljon ma este. A Vikings-nak viszont sok gondja nem lesz szerintem az előrehaladással, mivel passzal nagyon sebezhető a Giants secondary, illetve a TE-k ellen is kritikán aluli a védekezésük, így aztán hiába fogják meg a futásokat viszonylag jól (Adrian Peterson sérülése miatt ez ma is működhet), a Vikings fokozatosan bedarálja majd őket.

LuckyLuck: A Minnesota elég jó helyzetben van, ami a wild cardot illeti, ha nyerik ezt a meccset akkor biztosan ott lesznek a rájátszásban, a Giants viszont, ha kikap, akkor biztosan nem, de még egy győzelemmel sem lennének playoff helyen. Előbbi forgatókönyvre van nagyobb kilátás, a Vikings védelme elég jó, a vendégeknél pedig nem lesz Odell Beckham miután az előző meccsen kakaskodott Josh Normannal, jutalma pedig, hogy most a pálya széléről nézheti a találkozót. Eli Manningnak így nem nagyon maradtak célpontjai, pedig valahogy pontokat kellene termelniük, mert a védelmük még mindig ritka kutya. Hazai pályán illene a Minnesotának ezt a meccset behúznia.

A hatharom.com hétvégi NFL-szelvénye - a    szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
19:00 New England Patriots-New York Jets Jets +6,5 1.50 @ TippmixPro
22:30 Arizona Cardinals-Green Bay Packers 47,5 pont felett 1.60 @ TippmixPro
2:30 Minnesota Vikings-New York Giants Minnesota 1.30 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 3.12
További NFL-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!