Darts-vb

Chizzy és a címvédő is megizzadt a továbbjutásért

  • hatharom.com

Parádés meccseket hozott a karácsonyi pihenő utáni első nap. A címvédő Gary Anderson és a másik szervezetnél világbajnoki döntőt játszó Dave Chisnall is emberére akadt, mindkét klasszisnak a legjobbjára volt szükség, hogy ne kerüljön komoly bajba, bár időnként ez nem csak rajtuk múlt. Lássuk a három második körös mérkőzés összefoglalóját.

Szombaton este újra megtelt az Ally Pally, a nyolcadik játéknapot a gyorstüzelő Ricky Evans és a 23. kiemelt Jamie Caven találkozója nyitotta. Az angol házirangadón a várt izgalom elmaradt, a Simon Whitlockot búcsúztató Evans nem tudta felvenni a kesztyűt rutinosabb honfitársával, csupán 80 körüli körátlagot produkált, míg Caven stabilan 90 felett dobált, ami mellé 60% hatékonysággal hozta a duplákat, így elsöprő, 4-0-ás győzelmet aratott. "Jabba" először jutott pályafutása során a legjobb 16 közé a világbajnokságon, ez volt a kilencedik nekifutása.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Szintén első nyolcaddöntőjéért szállt harcba a 2012-es BDO-világbajnok Christian Kist is, ám neki fel volt adva a lecke, hiszen a 13. kiemelt Dave Chisnall nézett vele farkasszemet. Az angol klasszis egy 104-es kiszállóval rögtön jelezte, hogy mire számíthat a holland, bár Kist különösebben nem idegeskedett és szépen tartotta a lépést. Chizzy két szettnyilat rontott, és kis híján ez sokba került neki, de a 29 éves riválisa a BULL-t elhibázta a szettért, így végül csak a szigetországié lett a nyitófelvonás. Hasonlóan szorosan alakult a második szett is, négy bréket követően Kist kezdett, 107-ről ezúttal is akadt egy szettnyila, de elpuskázta, Chisnall pedig 72-ről büntetett. Akár nagy bajban is lehetett volna az angol, de nem így történt, a harmadikban pedig egy bravúros 138-as kiszállóval brékelt, ami el is döntötte a játszmát a javára. Eddig sem lehetett panaszunk a játék színvonalára, de a folytatásban mindkettejüktől űrdartsot láthattunk. 10 és 11 nyilas köröket is produkáltak, ez pedig 115 feletti átlagot jelentett, az őrült adok-kapokból Kist jött ki jobban, így legalább a szépítés összejött neki. Az ötödik szettben ugyanis Chisnall tudta tartani a magas színvonalat és viszonylag simán zárta le a meccset, egyébként egy 11 dobásos leggel. Fantasztikus mérkőzést játszottak, a holland sajnálhatja, hogy az adódó iciripiciri esélyeivel nem tudott élni, bár így is szép, hogy konkurálni tudott az angollal, aki végül 102.85-ös körátlaggal zárt, ami új csúcs az idei világbajnokságon.

Észnél kellett lennie a címvédőnek, közel állt ahhoz, hogy nagy hátrányból kelljen fordítania. - Fotó: pdc.tv

Hasonlóan zseniális meccset hozott a címvédő Gary Anderson és az északír Daryl Gurney összecsapása is, ahol a Repülő Skót revánsra készült a Players Championshipen elszenvedett vereségért. Ennek megfelelően hátsó pályáról 7 tökéletes nyíllal kezdte a találkozót és rögtön brékelt, de fiatalabb ellenfelét nem igen tudta zavarba hozni, egy nagy fordítással így is Gurney-é lett a nyitófelvonás. Az északír folytatta parádés játékát a második szettben is, 139-es brékkel kezdett, erre azonban Garynek egy 170-es kiszálló volt a válasza. Az adok-kapok végén a címvédő jutott először szettnyilakhoz, kettőt elrontott, de Gurney nem tudta megbüntetni, így 1-1-gyel mehettek szusszanni. A rövid pihenő után ott folytatták ahol előtte abbahagyták, 11-es kör Andersontól, de hiába a bravúros brék, nem tudta megtartani az előnyét, sőt úgy tűnt ismét szetthátrányba kerül, de "Dude" hat nyílból sem tudta megoldani a 76 pontot. Itt egyértelműen megtört az északír lendülete, főleg a skót klasszis újabb 7 tökéletes nyila után. Egy-egy bravúr azért még kicsúszott a világranglista-36-ik kezéből, de Andersont sem kellett félteni, például egy 155-ös kiszállóval is sokkolta ellenfelét. Parádés meccs volt, ami alakulhatott volna sokkal szorosabban is, ha Gurney kihasználja a lehetőségeit, szinte végig 100 körül mozgott a körátlaga, ilyen teljesítménnyel egy szettnél többre volt hivatott. Andersonnak a kiszállókkal akadtak problémái, de összességében bizonyította, hogy készen áll a címvédésre.

Íme a világbajnok 170-es kiszállója:

Nyolcadik játéknap, eredmények (második forduló):
Mérkőzés Eredmény
Ricky Evans-Jamie Caven (23) 0-4
Dave Chisnall (13)-Christian Kist 4-1
Gary Anderson (2)-Daryl Gurney 4-1
Darts-tippekért látogass el a Logibet.com-ra vagy a Protipp-rendszerünkbe!