Premier League

Miért esélytelen a Leicester Liverpoolban?

  • hatharom.com

A Premier League 18. fordulójának egyik legjobban várt összecsapásán a Bogdán Ádámmal a kapuban felálló Liverpool a listavezető Leicester Cityt fogadja. A Rókák 14 ponttal gyűjtöttek többet a Vörösöknél, vezetik a bajnokságot, a bukiknál mégis a Liverpool a favorit.

Könnyen lehet, hogy Klopp szombaton ismét dühös lesz. - Fotó: empireofthekop.com

Gödörbe került a Liverpool, hiszen Jürgen Kloppék a legutóbbi négy tétmérkőzésükön nem tudtak nyerni. Mindez azt jelenti, hogy a Vörösek egészen a kilencedik helyig csúsztak vissza a Premier League-ben, s immáron öt pont a lemaradásuk a még Bajnokok Ligája selejtezőt jelentő negyedik helyezett Tottenham együtteséhez képest.

A hanyatlás egyik oka, hogy újfent rengeteg a sérült játékos a hazaiaknál, a helyükre beugrók pedig egyszerűen nem tudják a kezdőket pótolni. Sajnos ebben magyar vonatkozása is van a történetnek, hiszen a sérült Simon Mignolet-t helyettesítő Bogdán Ádám első bajnoki mérkőzése nem sikerült túl emlékezetesre Liverpool kapujában múlt héten. Köszönhetően annak, hogy a Watford otthonában a harmadik percben igen komolyat bakizott, ami úgy megfogta együttesét, hogy végül nagyon simán, 3-0-ra kaptak ki a Vörösek. Persze nem szabad csak és kizárólag a magyar kapus nyakába varrni a vereséget, hiszen a többiek is igen gyengén játszottak, azonban a kezdőlökést mégis csak Bogdán adta meg.

Szombaton ismét jó pár játékos - Dejan Lovren, Martin Skrtel, Joseph Gomez, Danny Ings, James Milner, Daniel Sturridge, Jon Flanagan, Simon Mignolet - hagyhatja ki a hazaiaktól a találkozót sérülés miatt, avagy pokolian kemény dolga lesz Jürgen Kloppéknak, ráadásul a listavezető Leicester City látogat az Anfield Roadra.

[1988883] 2015-12-26 16:00:00 Liverpool - Leicesterx

Parádés szezont futnak a Rókák, hiszen senki sem gondolta volna, hogy 17 fordulót követően 38 pontot gyűjtve simán vezetik majd a Premier League-et. Azonban ez a valóság, na, meg az, hogy a kék-fehérek bombaformában vannak, hiszen legutóbbi hét meccsükből hatot (!) megnyertek, míg a maradék egyen döntetlent játszottak a Manchester Uniteddel.

A sikerek a csapat stabilitása mellett főként Riyad Mahreznek és Jamie Vardynak köszönhető, akik roppant mód termelik a gólokat. A páros a vendégek 37 bajnoki góljából 28-at lőtt, ami speciel több, mint ahányszor a komplett Liverpool betalált a Premier League-ben, de még a Vöröseken túl 14 másik élvonalbeli csapatot sorolhatnánk akiknél többször talált be a duó. Mindezek után igen érdekes, hogy a bukmékereknél a hazaiak szorzója a kétszerest sem éri el, míg a Leicesteré a négyszerest veri, pedig az eddigiekből egyértelműen kiderül, hogy perpillanat ki számít a találkozó esélyesének, még úgy is, hogy a hazai pálya előnye Jürgen Kloppék mellett szól.

A bukik talán arra apellálhatnak, hogy Jamie Vardy nem játszik, hiszen az angol válogatott támadó összeszedett egy kisebb sérülést, és vannak olyan hírek, mi szerint nem tudja vállalni a játékot szombaton, illetve, hogy Claudio Ranieri nem akarja megkockáztatni azt, hogy Vardy még inkább megsérüljön, vagyis, hogy több mérkőzésig nélkülözze első számú gólvágóját.

Az őszintét megvallva, mi az X2 felé hajlunk, de perpillanat a mindkét csapat gólt szerez fogadási opcióban jóval nagyobb érték van. A felek tavalyi találkozóin ez rendre előfordult, ráadásul a Leicester az egész szezonban adok-kapok találkozókat vív - a Rókák idei 17 bajnokijából 14-szer mindkét csapat betalált -, s mióta Jürgen Klopp irányítja a Vörösöket, azóta a liverpooliak meccsein is ez a trend kezd beállni.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.50 2.20
[1988883] 2015-12-26 16:00:00 Liverpool - Leicesterx;
2015-12-26;47