Sportfogadás

Nagyot dobbanthat jövőre az amerikai tehetség

Taylor Fritz nevét most még kevesen ismerik, ám tippmesterünk szerint nagy jövő áll előtte.

Az alábbi tipp a remek formában lévő rookie tippmesterünktől, zotya1981-től származik. Tipsterünk tippjeit IDE kattintva vásárolhatod meg.

Emberünk az amerikai tenisz legnagyobb tehetsége, néhány hete volt 18 éves. A játéka mellett a külseje is nagyon durván hasonlít Pete Samprasra. Gyakorlatilag 2015-ben kezdte el felnőtt karrierjét, mely annyira jól sikerült, hogy ezren kívül indulva végül a 177. helyen zárt. A juniort is becsülettel tolta, mind a négy GS-tornán minimum elődöntőzött, a US Opent meg is nyerte.

Igazán a felnőttek közötti antréja szólt nagyot, szépen rátörte az ajtót a tapasztalt, dörzsölt játékosokra. Ritkán kezdik el már 17 évesen csipegetni a skalpokat a teniszben, a jó Taylor viszont megtette. Megnyert két Challenger-tornát, ennyi idősen ez mindössze hat jelenleg is aktív embernek sikerült - bizonyos Gasquet, del Potro, Djokovics, Berdych, Nadal és Tomic uraknak. Igen, ezt a mondatot el fogom küldeni Tomicnak, aligha gondolhatta az ausztrál, hogy őt bárki úrnak hívja valaha.

Amikor láttam, akkor valószínűtlenül jól és éretten tolta, Jaziri például 6-1, 6-2, Smyczek 6-3, 6-2, Sela 6-3, 6-0 arányú ruhát kapott Fritztől. Idén 716 ponttal lehetett a hetvenedik helyen telelni, Taylornak végül 290 lett. Gyakorlatilag nincsenek védendő pontjai ATP-tornákról. Abszolút eladható kategória, szerintem óriási nagy felhajtás lesz körülötte jövőre. A szponzorációval sem lesz gond, a Fila már most beállt mögé.

Rengeteg a verseny Amerikában, gyakorlatilag bárhol jó eséllyel számíthat a wild cardra. Az meg jó dolog, nem kell hadakozni a többi feltörekvővel. Ott van rögtön a két ezres (Indian Wells, Miami) az év elején, mehet a houstoni salakra, plusz Newport, Atlanta, Washington, Cincinnati, végül a US Open és a többi. Egy Coric-féle karriert várok tőle, a kis horvát már top 50-es, Fritznek is könnyen összejöhet.

A tippet a halványzöld irodában lehet megfogadni az "egyéni ranglista" menüponton belül.

hatharom.com-tipp: Taylor Fritz az első 70-ben lesz 2016. november 28-án
Odds: 4.50