NFL

Brutális holtverseny lehet a káosz divíziójában

megosztom

Az NFC Eastben soha nem látott holtverseny lehet idény végére, így ember legyen a talpán, aki jósolni tud.

Közeledik az idei NFL-szezon alapszakaszának vége, már csak két forduló választ el minket attól, hogy megismerjük a rájátszásba jutó 12 csapatot. Nem árt tehát vetni egy pillantást az egyik legérdekesebb csoportra, az NFC Eastre, itt ugyanis hihetetlen holtverseny alakulhat ki.

Melyik csapat nyeri az NFC Eastet?
Washington Redskins (7-7) 1.83
Philadelphia Eagles (6-8) 2.87
New York Giants (6-8) 5.00

Az ESPN Playoff Machine-jének segítségével nem kell minden apró kritériumot ismernünk, ennek felírása egyébként órákig tartana, hiszen az általunk felvázolandó egyik forgatókönyv szerint három csapat fog 8-8-cal végezni úgy, hogy csoportbeli mérlegük 3-3 lesz majd.

A hátralévő mérkőzések
Philadelphia Eagles-Washington Redskins
Minnesota Vikings-New York Giants
 
Dallas Cowboys-Washington Redskins
New York Giants-Philadelphia Eagles

Mint látható, a Washington a trió egyetlen tagja, amely két meccset játszik majd idegenben, ámde az ő szorzójuk a legalacsonyabb a csoportgyőzelemre. Ha a négy meccsen egyaránt az esélyesebb csapatok nyernek (vagyis a következő héten a Philadelphia és a Minnesota, az utolsón pedig a Washington és a New York Giants), akkor a Rézbőrűek jutnának a rájátszásba csoportgyőztesként.

Meghatározó lesz azonban a Vikings-Giants mérkőzés, ugyanis ha ott nem nyernek az Óriások (ráadásul az eltiltott Odell Beckham Jr. nélkül), akkor már matematikailag sem juthatnak tovább, ebben az esetben pedig az utolsó körben már mindegy lesz, mit játszanak a Philadelphiával. És bizony ha a Philly és a Washington is 8-8-cal végez, akkor Chip Kelly csapata jut tovább.

Nekünk leginkább ez az utolsó forgatókönyv tetszik, nem tartjuk annyira jó csapatnak a New York Giantset, hogy legfontosabb játékosa nélkül nyerni tudjon Minnesotában, így pedig a Philly érhet majd révbe két győzelemmel.

hatharom.com-tipp: Philadelphia Eagles nyeri a csoportot
Odds: 2.87
megosztom