Tipp

Ismét Reyes okozhatja Newton vesztét

  • Cesc18

A PDC darts-világbajnokság keddi játéknapján a Wes Newton-Cristo Reyes összecsapásból húznánk hasznot.

Wes Newton-Cristo Reyes
Hatharom-tipp: Reyes jut tovább
TippmixPro @ 1.60
Eddig éri meg: 1.55
Tipperősség: 5/10

A tavalyi világbajnokság legnagyobb meglepetését egyértelműen a spanyol Cristo Reyes okozta, aki a selejtezőből egészen a legjobb 16-ig menetelt. A főtáblán éppen mostani ellenfelét, az angol Wes Newtont győzte le, aki akkor 13. kiemeltként szerepelt a tornán. Drámaian nagy csatát vívtak, egészen a hirtelen halálig elmentek. Az ibériai srác ott sokakkal megkedveltette magát, végig érett játékot mutatott és az igazán szoros állásoknál sem remegett meg a keze. Ezt követően még a 20. kiemelt Kevin Paintert is elbúcsúztatta, szintén döntő szettben, majd a nyolcaddöntőben a későbbi bajnok Gary Anderson állította meg, de hát ott is 98-as átlagot hozott Reyes.

Newton azóta elég komoly mélyrepülésben van, most még kiemelt, de már csak a 26. helyen. Elképesztően rossz szezonja van, az év elején a UK Openen még főtáblás volt, onnantól kezdve viszont egyetlen Premier-tornán sem szerepelt. A Players Championship állomásokon sem ment neki jól, olyannyira, hogy 17 első körös vereséget szenvedett, ami kritikán aluli teljesítmény, főleg, ha azt nézzük, hogy ezeken a tornákon 128-as tábla van, tehát nem is a közvetlen élmezőnnyel nem tudott megbírózni. Ilyen teljesítmény után nem túl nagy önbizalommal érkezhetett Londonba. 

Reyesnek még sokat kell küzdenie, hogy megközelítse a legjobb 16-ot, de jó úton halad, szépen bejött a ranglistán a legjobb 50 közé. Rengeteg PDC-tornán indult a szezonban, szinte mindenhol sikerült meccseket nyernie. Az igazán rangos versenyek közül az Európa-bajnokságon láthattuk, ahol az első körben 100 feletti átlaggal nyert is, majd a világelső Michael van Gerwen állította meg. Két 9 nyilas kiszállója is volt, ami szintén jól mutatja, hogy ott van a kezében a kiemelkedő játék.

Newton és Reyes egymás ellen
Év Torna Győztes Eredmény
2015 Players Championship Barnsley Reyes 6-5
2015 Világbajnokság Reyes 3-2

Egyértelműen a spanyol a meccs esélyese, sokkal jobb formában van, ráadásul győzte is már le Newtont, viszont először fog úgy az Ally Pally színpadára állni, hogy ő a favorit. Ehhez nincs hozzászokva, tavaly elvárás nélkül játszhatott, úgy mindig sokkal könnyebb. De képesnek tartjuk arra, hogy ezzel a teherrel megbirkózzon, és ha egy erős közepes szintet tud hozni, az már elegendő lehet a jelenlegi Newton ellen a továbbjutásra. Reyesszel tartanak a fogadók is, az oddsa esésnek indult.

További darts-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!