Darts-vb

Chisnall lesz a következő nagy név, aki búcsúzik?

  • hatharom.com

Kedden, a PDC-darts-világbajnokság hatodik játéknapán négy főtáblás mérkőzéssel folytatódik a küzdelem.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Kedden és szerdán selejtezős mérkőzéseket már nem játszanak, vagyis a két napon a maradék nyolc első körös összecsapásra kerül sor. A hatodik játéknapon az egyik legizgalmasabb meccset a 13. kiemelt Dave Chisnall és az egykori junior világbajnoki döntős Rowby-John Rodriguez vívhatja. Bár a fogadóirodák szorzói előbbi sima továbbjutását vetítik előre, a sógorok fiatal tehetsége többször megmutatta, hogy bizony képes borsot törni a nagyok arra alá.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Chisnallnak egyébként is valahogy az Ally Pally-ben nem akar kijönni a lépés, tavaly nagy formában érkezett, mégis már a második körben búcsúzott egy nála jóval hátrébb rangsorolt ellenfél ellen. Az idei formája inkább kiegyensúlyozott, hiszen négy negyeddöntőt és egy elődöntőt tud felmutatni a major tornákon, viszont az előző két szezonjával ellentétben most döntőt sehol nem tudott játszani. De lehet éppen most a világbajnokságon lesz kiemelkedően jó a játéka, ami messzire repíti, bár a sorsolása könnyűnek egyáltalán nem nevezhető. Már a főtáblán megszenved majd Rodriguez ellen, aki 21 évesen a második világbajnokságán vesz részt.

Az osztrák tehetség tavaly kezdte bontogatni szárnyait a profik között, és bár nem olyan ütemben tör előre, mint Keegan Brown, akivel 2014-ben a junior vb-döntőben összecsapott, de azért már őt is a legjobb 50 játékos között rangsorolják. Idén elérte első Pro Tour elődöntőjét, kipróbálhatta magát három Premier-tornán, szóval fiatal kora ellenére lámpalázzal aligha fog küzdeni. A potenciál megvan benne, ezt már többször is bizonyította, viszont amíg például egy Dimitri van den Bergh elvárások nélkül állhatott oda játszani, addig Rodriguez valószínűleg már nem a tisztes helytállásban reménykedik, ezt pedig kevés rutinnal nem könnyű kezelni. Éppen ezért mi Chisnall továbbjutását várjuk, de nem lepődünk meg, ha négy vagy öt szettben dől el a meccs.

Dave Chisnall-Rowby-John Rodriguez
Hatharom-tipp: Chisnall jut tovább
1.18 @ TippmixPro

Színpadra lép az est folyamán az Ally Pally-ben már 9 nyilas kiszállóval büszkélkedő Dean Winstanley is, ellenfele az idősebbik Huybrechts-testvér, Ronny lesz. Őket a többszörös negyeddöntős Wes Newton és a tavalyi meglepetésember Cristo Reyes követi. Érdekesség, hogy előbbi a kiemelt, mégis utóbbit tartják a bukmékerek a mérkőzés favoritjának, ez elsősorban az angol pocsék formájának betudható. Egyáltalán nem lenne meglepetés, ha Newton lenne a következő, aki kiemeltként búcsúzik. A nap záró találkozóján az egykori elődöntős Terry Jenkins és az első számú amerikai dartsos, Darin Young feszül egymásnak. A pennsylvaniai játékosnak nincsenek szép emlékei az angolról, 2010-ben összefutottak már Londonban, akkor Jenkins sima 4-0-lal intézte el Youngot.

A hatodik játéknap (december 22, kedd) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
20:00 Dean Winstanley 1.70  Ronny Huybrechts 1.90
21:00 Wes Newton 2.00 Cristo Reyes 1.65
22:00 Dave Chisnall 1.18 Rowby-John Rodriguez 3.70
23:00 Terry Jenkins 1.16 Darin Young 4.00
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!