Darts-vb

Thornton megizzadhat a nyitómeccsén

  • hatharom.com

Hétfőtől a karácsonyi szünetig ismét csak esténként telik meg élettel az Ally Pally. Az ötödik játéknapon a három főtáblás mérkőzés mindegyikén egy-egy top 10-es klasszis lép majd a tábla elé, így a minőségi darts garantált.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

A nap, de talán az első forduló slágermeccseként is beharangozhatjuk a tavalyi negyeddöntős Robert Thornton és a két éve a másik szervezetnél döntőt játszó Alan Norris összecsapását. Előbbi a PDC-mezőny régi motorosa, ahogy megkezdte szereplését a profik között, nem sokat kellett várnia az első major döntőjére. UK Open- és World Grand Prix-győztesnek mondhatja magát, utóbbit ráadásul idén ősszel nyerte meg. Nagyon rákészült arra a tornára, már a szezon elején lenyilatkozta, hogy számára az lesz az év egyik fő versenye, tudniillik ott nem csak a kiszálló, de a beszálló esetében is duplát kell dobni, ez pedig neki borzasztóan fekszik. Nem is tudott neki megálljt parancsolni még a holland zseni, Michael van Gerwen sem, pedig a világelső szinte mindent megnyert a világbajnokság előtti hónapokban.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a www.pdcfanclub.hu-n és a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Thornton tavaly jutott el először az Ally Pally-ben a negyeddöntőig, de soha nem ostorozhatta magát, hiszen négy alkalommal is a későbbi bajnok ellen kapott ki. Egy éve például hiába dobott 101.49-es átlagot, ez is kevésnek bizonyult MvG ellen a továbbjutáshoz. Mondhatni tehát, hogy a szerencsével igencsak hadilábon állt eddig a világbajnokságon, most viszont egész baráti a sorsolása - legalábbis a legjobb nyolcig, ott azért már összefuthat egy Phil Taylorral. De ne szaladjunk ennyire előre, először még Norrison kell átrágnia magát, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak.

A 43 éves angol játékos a BDO-nál a legjobbak közé tartozott, így vette a bátorságot, és idén nekivágott a PDC-s karrierjének. Olyan berobbanást nem sikerült produkálnia, mint például tavaly Stephen Buntignnak, de azért ősszel egy Players Championship állomáson elkönyvelhette első profi tornagyőzelmét, és ezzel jelezte, hogy nem kíván sokáig a mezőny második feléhez tartozni. Akkor egyébként többek között a címvédő Gary Anderson skalpját is begyűjtötte. Ezek a versenyek természetesen nem hasonlíthatóak össze a major tornákkal, Norris sem az Európa-bajnokságon, sem pedig a Players Championship nagydöntőjében nem villogott.

A skót soha nem esett még ki az első fordulóban a világbajnokságon, belőle tényleg a legjobbat hozza ki a nagyszínpad, Norris pedig bár a másik szervezetnél sok nagy csatát megélt, az a környezet mégsem olyan, mint ami a PDC-ben uralkodik. A világranglista-hatodik Thornton továbbjutását várjuk, de könnyen kisülhet ebből egy drámai csata is, hiszen a potenciál megvan az angolban.

Robert Thornton-Alan Norris
Hatharom-tipp: Thornton jut tovább
1.40 @ TippmixPro

Ahogyan a bevezetőben említettük, ma már nincs délutáni etap. Az est a dél-afrikai Warrick Scheffer és a görög John Michael selejtezős mérkőzésével veszi kezdetét, a győztesre pedig az ötödik kiemelt James Wade vár. Színpadra lép a két éve nagy meglepetésre Taylort búcsúztató, azóta már top 10-es Michael Smith is, ellenfele a Raymond van Barneveld által mentorált holland Jeffrey de Zwaan lesz. Ez kifejezetten izgalmas derbinek ígérkezik, de Zwaan a mezőny egyik legfiatalabb tagja a maga 19 életévével, és bár még keveset hallhattunk róla, ha sikerül levetkőznie a lámpalázát, akár még kemény csatára is kényszerítheti angol riválisát.

Az ötödik játéknap (december 21, hétfő) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
20:00 Warrick Scheffer 2.50  John Michael 1.40
21:00 Robert Thornton (6) 1.40 Alan Norris 2.45
22:00 Michael Smith (8) 1.18 Jeffrey de Zwaan 3.85
23:00 James Wade (5) - Scheffer/Michael -
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!