Sportfogadás

Ezen a hétvégén sem fognak unatkozni az NFL-szerelmesei

  • hatharom.com

Ismét meccsdömping a Sport TV-ben, mi pedig ismét kielemeztük az esélyeket, és természetesen a tippek sem maradnak el.

Ki nyeri a meccset?
Indianapolis Colts Houston Texans
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.95

Nagelb: 

Az egyik oldalon T.J. Yates a másikon Matt Hasselback irányít majd ezen a meccsen, amelyik jó eséllyel a csoport első helyéről és így a playoff szereplésről dönt. Szeptemberben biztos körberöhögtem volna, aki ezt mondja…Jelen pillanatban a Texans mindenhol underdog, ami meglepő számomra, mivel a sérülések ellenére is ők tűnnek egységesebbnek. A Colts védelme minden szinten sebezhető, de leginkább a futásokkal szemben tehetetlenek, így itt lehet a legtöbb keresnivalója a Houstonnak. Emellett a Colts támadásban is messze alatta van az elvárt szintnek, ugyanis az O-Line olyan tragikusan játszik, hogy az megöli mind a hatékony futójáték, mind pedig a passzjátékok lehetőségét és emiatt nem meglepő az sem, hogy az irányítóikat is össze-vissza verik az ellenfelek… J.J. Watt-ot láthatóan visszavetette a kéztörése múlt héten, ám ma még azt sem tartom kizártnak, hogy Clowney mellett ő is komolyan képes lesz terrorizálni Hasselbacket.

NitroHUN: Lényegében csoportdöntő lesz a Texans-Colts meccs, ahol várhatóan T.J. Yates és egy sérült, 40 éves Matt Hasselbeck fogja irányítani a két csapatot. Az biztos, hogy a mérkőzés előtt ki lehet dobni minden eddigi statisztikát, igazi playoff-hangulatot várok a Lucas Oil Stadiumban. Ha már playoff és helyszín, szerintem a hazai pálya, valamint a playoff-rutin a Colts mellett dönthet, a Texans mellett pedig az, hogy nekik legalább a védelmük ligaátlag feletti. Egyedül a labdaszerzésekben maradnak el az elvárttól, de jobb ellenfelet ezen statisztika javítására el sem lehet képzelni a Coltsnál. 

LuckyLuck: Megkockáztatom, hogy a legkiszámíthatatlanabb meccs ebben a fordulóban. A Colts egész szezonban tudása alatt teljesít, amiben nagy szerepet játszottak a sérülések, de nem lehet csak erre fogni. Valami nincs rendben Indianapolisban, de a 6-7 ellenére meglehet a rájátszás, ehhez viszont fogniuk kell ezt a meccset, hiszen a Texans ugyancsak hat győzelemmel és hét vereséggel áll. A hét közepén oddsot se nagyon adtak erre a meccsre, mindkét oldalon sérüléssel bajlódnak az irányítók. A hazaiaknál Matt Hasselbeck borda, a vendégeknél Brian Hoyer agyrázkódás miatt lehet kénytelen kihagyni ezt a fontos rangadót. A Houstonnál T.J. Yates pótolhatja Hoyert, de neki az eddigi néhány éves NFL-karrierje során nem sok biztató megoldása volt. A texasiak egyértelműen a védelmükben bízhatnak, ha sikerül labdákat szerezniük és kevés ponton tartani a Coltsot, akkor akár még Yates-cel a center mögött is nyerhetnek. De, aki jót akar magának, az hagyja ezt a meccset, itt tényleg bármi elképzelhető, iszonyatosan sok a kérdőjel és iszonyatosan kiszámíthatatlan mindkét csapat.

Ki nyeri a meccset?
Pittsburgh Steelers Denver Broncos
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 3.00

LuckyLuck: Dörzsölhetjük a tenyerünket, mert ez tényleg igazi csemege lesz. Az AFC legjobb támadóegysége feszül neki a legjobb védelemnek, ez már önmagában egy elég pikáns párharcot vetít előre. Nem véletlenül mondták a szezon előtt, hogy Pittsburgh-ben lehet az egyik legfélelmetesebb offense, az elmúlt néhány fordulóban döbbenetes formában játszanak Big Benék. 39, 45, 33 a termelt pontjaik száma az elmúlt három meccsen a Seattle, Indianapolis, Cincinnati trió ellen, akikkel jó eséllyel a rájátszásban is találkozunk majd. De azért az igazi erőfelmérő most következik az acélvárosiak támadóegységének, a Denver brutális védelme ugyanis kicsit más szintet képvisel, mint az említett csapatoké. Természetesen ez fordítva is igaz, Von Millerék sem nagyon találkoztak még ennyire produktív offense-zel. Én úgy érzem a Steelers nyeri majd ezt a csatát, Wade Phillips blitz stratégiája szerintem most nem lesz nyerő, Roethlisberger túljárhat az agyán, az elkapói pedig bombaformában vannak. Az pedig egyértelmű, ha a Broncos nem tudja megállítani a hazaiakat, akkor Brock Osweilerrel az offense aligha fogja tudni tartani a lépést.

Nagelb: Az utóbbi hetekben brutális formába lendült Steelers támadósor találkozik a liga vitathatatlanul legjobb védelmével. Hiába a Pittsburgh részéről az utolsó 5 héten átlagolt 494 yard és 35,2 pont, ezen a meccsen úgy gondolom, mégis bajban lehetnek a pontszerzéssel, ugyanis a Broncos védelmében minden szinten megvannak a játékosok, hogy komolyan megfogják Big Ben-t és társait. A másik oldalon nagy kérdés, hogy a Brock Osweiler vezette támadósornak sikerül-e javítania az Oakland ellen mutatott szinthez képest, mert az egyértelmű, hogy ha a red zone-ban ismét olyan impotensek lesznek, mint a Raiders ellen, akkor nem sok keresnivalójuk lesz a meccsen, mivel a Steelers-nek éppen a red-zone védekezés az erőssége.
Jósolni irtó nehéz, annyi viszont biztos, hogy a közelgő playoff előtt ez a meccs komoly teszt lesz mindkét csapat számára.

NitroHUN: Nem tudok jelenleg jobb rangadót elképzelni az NFL-ben, mint a Broncos-Steelers összecsapás, igazi kötelező meccs. A liga "legforróbb" támadósora (az elmúlt 5 meccsen minimum 30 pontot szerezve) találkozik a legjobb védelemmel, azonban messze nem ezen az egy aspektuson fog múlni az összecsapás. Hiába tartaná ugyanis teszem azt 17 ponton a Denver védelme a Big Ben vezette támadósort, az elmúlt hetek azt bizonyították, hogy a Broncos támadósora még ilyen elvárásokat sem tud mindig teljesíteni. Ahol a legjobban kiütközött a probléma, az a futójáték. A Raiders 34 yardon tartotta a Denver futóit múlt héten, ezzel emlékeztetve mindenkit, hogy az Osweiler-éra fantasztikus kezdete nagyban köszönhető volt az Anderson-Hillman párosnak. Amire érdemes lesz még figyelni, az a labdaeladások helyzete: A Steelers első 6 meccsén 3, utolsó 7 meccsén 17 labdát adott el, ráadásul ebből három 3+ eladott labdás vesztes mérkőzés is volt, melyek mindegyike hozható lett volna megfelelő labdabiztonsággal. A Denvernél pedig mindent elmond, hogy ha a védelem szerez labdát 9-0 a mérlegük, ha pedig nem, akkor 1-3. A Steelersnek tehát mindössze a Broncos futásait kell megállítania, és minél kevesebb labdát eladnia. Hogy ezt sikerül-e megvalósítani, azt mindenképpen érdemes megnézni 22:25-től.

Ki nyeri a meccset?
Philadelphia Eagles Arizona Cardinals
TippmixPro @ 2.25 TippmixPro @ 1.50

NitroHUN: Két héttel ezelőtt máshogy álltunk volna hozzá ehhez a mérkőzéshez, azonban egy dolog nem változott, a mérkőzés esélyese az Arizona. Ráadásul mivel még bőven van teendőjük a szezonban (például a bye week kiharcolása), nem fogják fél vállról venni a találkozót. Carson Palmer a radar alatt repül a nagy Brady-Newton MVP-harc mellett, pedig élete szezonját futja, és ebben a tekintetben a számok is mellettük szólnak. Ha ehhez hozzávesszük a remekül muzsikáló, különösen a futás elleni védelmet, akkor talán a liga egyik legfélelmetesebb csapatáról beszélünk. Az Eagles pedig csak a sokszor emlegetetten nevetséges NFC East helyzete miatt reménykedhet egyáltalán a rájátszásban, de persze ne tagadjuk le, hogy az elmúlt két héten két szép győzelmet arattak. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a Philly borzalmas passz elleni védelme meg fogja pecsételni a sorsukat, amennyiben ebben a tekintetben hozzák idei formájukat, nem fogják tudni tartani a lépést a Pintyekkel.

Nagelb: Mindössze két olyan tényező van, ami miatt lehet esélye az Eagles-nek a győzelemre. Az egyik az, hogy hazai pályán játszanak és a fagypont közeli lesz a hőmérséklet, ami dome-csapat lévén valószínűleg annyira nem fog ízleni a Cardinals-nak. A másik, hogy az utóbbi néhány hétben az Arizona O-Line-ja gyengélkedik, így nagyobb volt a nyomás Carson Palmer-en, mint amit idén eddig megszokott. A Phily védelme egy dologban teljesít viszonylag elfogadható szinten, az pedig az irányítók siettetése. Amennyiben sikerül komoly nyomást helyezniük Palmerre, akkor nagyon megnehezíthetik a Cards dolgát. Minden további aspektusa a meccsnek az Arizona győzelmét vetíti előre és személy szerint nekem is az a véleményem, hogy a Cards támadójátéka annyira sokoldalú idén, hogy a fent említett okok ellenére is behúzzák a meccset. Kiütésre azonban nem számítok.

LuckyLuck: Papíron azt gondolom, hogy ez a meccs egyértelműen az Arizonának áll, szinte minden tekintetben jobbak és itt beleértve az edzői stábot is. Viszont a Philadelphia játszik otthon és ők lehetnek a motiváltabbak. A Cardinalsnak már biztosan megvan a rájátszás, az első két kiemelés valamelyikéért harcolnak, de egy vereséggel is jó pozícióban lennének. A Philly viszont a halálcsoportban van, ahol hárman is 6-7-tel állnak. Az önbizalmuk rendben lehet, hiszen a kínos vereségek után sikerült összekapniuk magukat és óriási meglepetésre győzelemmel távoztak New Englandből, majd otthon verték a Buffalót. Ez is mutatja, hogy képesek ők jól játszani, csak mire elkezdene hinni bennük az ember, mindig előrukkolnak egy pocsék teljesítménnyel. Szerintem ezt a meccset csak akkor nyerhetik meg, ha a Cardinals dekoncentrált lesz, esetleg kevésbé teszi oda magát, ha nem is szándékosan, de azért a fejekben ott lesz, hogy megvan a playoff és összességében az előnyük is megnyugtató a Seattle-lel szemben. Ha viszont Carson Palmer nem lassít és az offense továbbra is olyan hatékony lesz, mint a korábbi meccseiken, akkor nagy verést is kaphat az Eagles.

A hatharom.com hétvégi NFL-szelvénye - a    szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
19:00 Indianapolis Colts-Houston Texans Houston +4,5 1.40 @ TippmixPro
22:30 Pittsburgh Steelers-Denver Broncos Pittsburgh 1.30 @ TippmixPro
2:30 Philadelphia Eagles-Arizona Cardinals 47,5 pont felett 1.55 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2.82
További NFL-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!