Klubvilágbajnokság

Kérdéses Messi játéka a döntőben

A katalánokat ismételten Luis Suárez repítheti a klubvilágbajnokságon. A döntőben a River Plate lesz az ellenfél.

Beigazolódott a papírforma, River Plate-Barcelona finálét rendeznek a klubvilágbajnokságon. A mérkőzés egyértelmű esélyese még úgy is a katalán gárda, hogy vélhetően Luis Enriquének sem Neymar, sem pedig Messi nem állhat majd rendelkezésére. De minek az argentin és a brazil, ha van Luis Suárez?

   
  1 X 2
River Plate-Barcelona 15.00 6.25 1.14

Az uruguayi klasszis mesterhármasával eldöntötte a Guangzhou Evergrande elleni elődöntőt, és mint azt Suárez elmondta, a mérkőzés legjobbjának járó díjat örömmel dedikálja a sérült társainak: "Ez mindannyiunk érdeme, még azoké is, akik nem játszottak, tehát Neymaré és Leóé is. Minden játékosunk egyaránt nagyon fontos, de különösen lényeges, hogy akik pályán vannak, mindig maximálisan koncentráljanak. Messi és Neymar a legjobbjaink és reméljük, hamar visszatérhetnek majd a pályára" - nyilatkozta a csütörtöki mérkőzést követő sajtótájékoztatót Suárez.

Amennyiben valóban csak a lelátóról figyelheti társait a brazil és az argentin játékos, úgy ismételten Munir és Sergi Roberto kezdhet Suárez mellett. "Mi sem tudjuk, maguk a játékosok sem tudják, hogy bevethetőek lesznek-e a mérkőzés idején. Reménykedünk benne" - nyilatkozta Enrique.

Ami az ellenfelet illeti, a River nincs éppen kirobbanó formában, hiszen a Sanfrecce Hiroshima ellen 1-0-s sikert megelőzően három találkozón is nyeretlen maradt Marcelo Gallardo csapata, ráadásul a Copa Sudamericana döntőjébe sem tudtak bejutni Rodrigo Moráék.

Nem játszott igazán jól a Barca már a Guangzhou ellen sem, a River Plate pedig még náluk is nagyobb ellenállást tanúsíthat majd. Mi szoros találkozót várunk, a Barcelona meg fog izzadni az újabb klubvilágbajnoki címéért.

hatharom.com-tipp: Kevesebb, mint 3,5 gól
TippmixPro @1.50
[2140759] 2015-12-20 11:30:00 River Plate - A 2. elődöntő győztesex;