Bundesliga

Újabb magabiztos siker előtt a Dortmund

  • hatharom.com
megosztom

A Borussia Dortmund ezúttal a Köln együttesét fektetheti könnyedén két vállra a Bundesligában.

Sima meccs előtt a Dortmund.

Bombaformába került az őszi szezon végére a Dortmund együttese, hiszen Thomas Tuchelék legutóbbi öt tétmeccsükből négyet is megnyertek, míg egyet elbuktak, s többek közt hétközben bejutottak a Német Kupa negyeddöntőjébe.

Pedig Marco Reus megint sérült, a Frankfurt ellen kellett lecserélni még a szünet előtt, azonban jól jelzi a Borussia erősségét, hogy a gárda az első számú sztárját is tudja nélkülözni, hiszen nélküle is gurítottak hármat a sárga-feketék az Eintrachtnak a második játékrészben vasárnap, míg az Augsburgnak szerdán kettőt. A fővezér ismételten Pierre-Emerick Aubameyang volt, aki úgy lőtt két gólt az utóbbi két meccsén, hogy még egy büntető elhibázása is belefért számára. Egy szó, mint száz, a Dortmund kiváló formában van, és még Reus hiányát is simán elbírja.

[2002242] 2015-12-19 15:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx

Ez, mármint a jó forma, egyáltalán nem igaz a kölniekre, mivel a Kecskések igen pocsékul teljesítenek mostanság, legutóbbi kilenc találkozójukból mindössze egyet tudtak megnyerni. Igaz, a piros-fehérek ennek ellenére is a középmezőnyben találhatók, hiszen egy fordulóval az őszi zárás előtt a 10. pozícióban találhatók.

A Köln tehát nagyon leeresztett a féltáv végére, s ez főleg a Rhein-Energie Stadionban mutatott teljesítményére igaz a gárdának, mivel Peter Stöger fiai utolsó négy hazai meccsükön például gólt sem tudtak szerezni. Mindez pedig annak tudatában számít óriási negatív meglepetésnek, hogy az utóbbi hetekben, hónapokban nem volt komoly hiányzója, szinte mindig a legjobb csapatát küldhette pályára Stöger mester, mégse tud eredményeket felmutatni az 1. FCK.

Mindezek után teljesen egyértelmű, hogy a Dortmund a mérkőzés favoritja, főleg úgy, hogy a Borussia legutóbbi öt kölni látogatásából négyszer is győztesen hagyta el a pályát. Összességében úgy véljük, hogy Tuchelék tovább javítják a Rhein-Energie Stadionbeli statisztikáikat, és szombaton ismét legyőzik a piros-fehéreket.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Köln Döntetlen Dortmund
6.30 4.30 1.45
[2002242] 2015-12-19 15:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx;
megosztom