Darts-vb

Vajon megdobja Phil Taylor első 9 nyilasát az Ally Pallyben?

  • hatharom.com

Többek között erre is fogadhatunk, íme az online fogadóirodák kínálata a 2016-os PDC darts-világbajnokságra.

Amit mindig látni szeretnénk, az egy tökéletes leg, vagyis, hogy a játékos 9 nyílból teljesíti az 501 pontot, természetesen a végén dupla kiszállóval. Szerencsére az elmúlt években ebből bőven akadt a világbajnokságon. Az elsőt 2009-ben Raymond van Barneveld dobta, erre elég sokat kellett várni, azóta viszont a 2012-es kiírást leszámítva mindig született legalább egy. Miután az a hat játékos, aki szállította az elmúlt években a 9 nyilasokat az Ally Pallyben, most is ott lesz a mezőnyben, így nem csoda, hogy a bukmékerek is arra látnak nagyobb esélyt, hogy ezúttal sem maradunk tökéletes leg nélkül.

Játssz a PDC Hungarian Fan Club nyereményjátékán, ahol a fődíj a hatharom.com felajánlásával egy 43 colos LG Smart TV! A játék részleteit megtalálod a Fan Club facebook-oldalán!

Bár kevésbé nagy klasszisoknak is összejött már ez a bravúr, a 9 nyilas rekorder Phil Taylornak még nem, ha valamivel, akkor ezzel még tartozik a szurkolóinak, aki hisz benne, 5.50-es oddson fogadhat erre az opcióra. Az egykori vb-elődöntős, jelenlegi Sky Sports szakkommentátor, Wayne Mardle szerint a világelső Michael van Gerwentől fogunk látni egy perfekt leget, hiszen egyrészről dobott már a szezonban, másrészről pedig több alkalommal csak az utolsó nyilat, a dupla 12-t rontotta el. Neki valamivel nagyobb esélyt adnak az oddsmesterek, de azért vele is szépen lehet kaszálni (4.00). Egyébként ha nagyon bátrak vagyunk, akkor arra is fogadhatunk, hogy egynél több születik, erre kétszer volt eddig példa, egyszer pedig a holland zseni majdnem egymás után dobott kettőt.

Az utóbbi kiírásokban a 180-as dobásokból sem volt hiány, tavaly 625-tel új rekord született, ezzel a korábbi évben felállított 604-et adták át a múltnak. Pontgyárosokból most sem lesz hiány a mezőnyben, így nem csoda, hogy a bukmékerek 645,5-nél húzták meg a határt. Ennyire magas line esetében azonban már inkább az underen érdemes gondolkozni, mégiscsak hússzal több, mint az aktuális csúcs. A maximum felelősek egyébként Van Gerwen és Gary Anderson, utóbbi tavaly 64-gyel állított fel új rekordot. Várhatóan most is köztük fog eldőlni ez a csata, a bukiknál 1.83-mal a világelső a favorit, ez annak is köszönhető, hogy őt a döntőbe várják, és aki eljut az utolsó meccsig, az jó eséllyel a legtöbb 180 birtokosa is lesz. A 645,5 túlszárnyalásából egyébként kiveheti a részét az angol Dave Chisnall és Adrian Lewis is, mindketten szép számmal szokták termelni, utóbbi 2011-ben 60-ig, 2012-ben pedig 50-ig jutott, mindkét esetben a vb-címet is begyűjtötte.

Ha maradunk a hosszútávú fogadásoknál, akkor feltehetjük tétünket például arra is, hogy kik fogják játszani a döntőt. Jelenleg a Van Gerwen-Taylor fináléra fizetik a legkevesebbet, azonban ezzel is a tétünk 3.50-szeresét nyerhetjük vissza. Ha csak az egyik félben vagyunk biztosak, akkor a "döntőbe jut" piacon érdemes fogadnunk, vagy esetleg a negyed győzelmére tippelnünk, ami egyenlő azzal, hogy elődöntőbe jut. Ha esetleg pontos elképzelésünk van arról, hogy a torna melyik fázisában búcsúzik például a címvédő vagy a világelső, akkor ennek megjátszására is van lehetőségünk.

Tényleg számtalan fogadási lehetőség sorakozik előttünk, ha pedig egy meccset nézünk, akkor ez hatványozódik. A klasszikus szett hendikep és szett alatt/felett mellett tippelhetünk arra, ki dobja a legtöbb maximumot, vagy ebből mennyi születik, de még azt is megfogadhatjuk, hogy a győztes kiszálló nyila piros vagy zöld szektorban landol. 

Tippmestereink ebből a széles kínálatból válogatják tippjeiket és osztják meg a LOGIBET.COM-on!