Darts-vb

A dartsosoknak már ma elkezdődik a karácsony

  • hatharom.com

Csütörtök este elrajtol a 2016-os PDC darts-világbajnokság, és rögtön az első játéknapon két nagy klasszis, a címvédő Gary Anderson és a tavalyelőtti döntős Peter Wright is színpadra lép.

Profi darts-tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Az első este felcsendül Pitbull híres nótája, a "Don't Stop the Party", ami darts berkeken belül egyet jelent a tavalyelőtti döntős Peter Wright színpadra lépésével. A negyedik kiemelt skót klasszis igazi showman, már a bevonulása is eltér a nagy többségtől, az alkoholos "koktélról", a Snakebite-ról kapott beceneve pedig szintén mutatja, hogy nem egy hétköznapi figura. Amikor azonban a táblához lép, onnantól a mérhetetlen profizmus jellemzi, ennek köszönhetően tartozik a világ legjobb játékosai közé.

Várhatóan már az első fellépése alkalmával a legjobbját kell hozni, a sorsolásnál ugyanis nem volt szerencséje, hiszen a nem kiemelt játékosok közül az egyik legkeményebb ellenfelet kapta az angol Keegan Brown személyében. A 23 éves tehetség tavaly megnyerte a junior világbajnokságot, ezáltal az Ally Pallyben is kipróbálhatta magát, ahol nagy csatában a kétszeres bajnok John Partot búcsúztatta, majd a harmadik kiemelt Adrian Lewist is keményen megizzasztotta. Több mint meggyőző volt ez a bemutatkozás a durhami fiatalembertől, idén pedig ezen az úton haladva töretlenül fejlődik. Coventryben elkönyvelhette első profi tornagyőzelmét, több premier-versenyen főtáblán volt, és hát büszkélkedhet a vb-rekorder Phil Taylor és a világelső Michael van Gerwen skalpjával is.

Vegyél részt a PDC Hungarian Fan Club hatharom.com főtámogatásával zajló nyereményjátékán, ahol a fődíj egy 43 colos LG Smart TV! A részletekről a Sport TV élő közvetítéseiből értesülhetsz!

Wright tehát nem lehet nyugodt, már csak azért sem, mert az egymás elleni mérlegük 3-2 az angol riválisa javára. Idén kétszer futottak össze, mindkét alkalommal tavasszal. A German Darts Mastersen a skót simán, 6-2-re győzött, Coventryben viszont Brownnak sikerült visszavágnia. Igaz, utóbbi versenyen több nagyágyú is a tehetséges angol dartos áldozatául esett, nagyon nagy napot fogott ki akkor. 

Teljesen más dolog azonban egy kis tornán, kis közönség előtt jól szerepelni, mint a világbajnokságon, ahol a legkomolyabb a hangulat, köszönhetően a több ezer szurkolónak. Bár Brown megtapasztalhatta már milyen az Ally Pally színpadán játszani, arról még messze nem beszélhetünk, hogy tapasztalt lenne e téren, ellentétben a skóttal, akinek ez már a sokadik világbajnoksága lesz. A rutin tehát egyértelműen Wright mellett szól, és miután egész évben stabilan jól teljesített, így az év legfontosabb versenyén sem várunk tőle betlit. Könnyű dolga biztosan nem lesz, de ha egy nevet kell mondanunk, akkor inkább mellette tesszük le a voksunkat.

Peter Wright-Keegan Brown
Hatharom-tipp: Wright jut tovább
1.25 @ TippmixPro

A nap rangadója egyértelműen a Wright-Brown összecsapás lesz, a program azonban az angol Andy Boulton és a dán Per Laursen közötti kvalifikációs meccsel indul, tét a főtáblára jutás. Utóbbi járt már ott jó néhányszor, sőt meccset is sikerült nyernie, és olyan klasszisok ellen léphetett táblához, mint például Taylor. Szüksége is lesz minden tapasztalatára, Boulton ugyanis hiába újonc, sokkal jobb szezont tudhat maga mögött, így inkább a szigetországi számít a mérkőzés esélyesének.

Sokkal előrébb mint a főtábla első köre azonban egyikük sem tekintgethet, hiszen a mérkőzés győztesére a címvédő Gary Anderson vár. A skót klasszis ugyan nem mutatott csúcsformát az ősszel, azért óriási szenzáció lenne, ha egy selejtezős ellenfél ellen búcsúzna. Egyébként volt már arra példa, hogy a regnáló bajnok az első fordulóban kiessen, John Part 2004-ben és 2009-ben is címvédőként kapott ki a főtáblán.

Az est folyamán táblához lép a walesi Jamie Lewis és az északír Daryl Gurney is. Igazi kétesélyes csata, utóbbi éppen a világbajnokság előtti utolsó tornán, a Players Championshipen alkotott nagyot. Több komoly skalpot levadászva egészen az elődöntőig menetelt, ez karrierje eddigi legjobb eredménye. Lewis is tele önbizalommal várja a tornát, pályafutása során először szerepel majd kiemeltként az Alexandra Palace-ban.

Az első játéknap (december 17, csütörtök) programja:
Kezdés Játékos Odds (TippmixPro) Játékos Odds (TippmixPro)
20:00 Andy Boulton 1.45 Per Laursen 2.45
21:00 Jamie Lewis (31) 1.80 Daryl Gurney 1.80
22:00 Peter Wright (4) 1.25 Keegan Brown 3.25
23:00 Gary Anderson (2) - Boulton/Laursen -
A mérkőzések kezdési időpontja függ a találkozót megelőző meccs hosszúságától

Oszd meg véleményed a mérkőzésekkel kapcsolatban hozzászólásban vagy fórumunkon a darts-kibeszélőben, a tippjeinket pedig keresd a Logibet.com-on és aProtipp-rendszerben!