Premier League

Vajon melyik arcát mutatja a Chelsea?

  • hatharom.com

José Mourinhóékra kőkemény feladat vár hétfőn, hiszen az idei meglepetéscsapat otthonában kellene maradandót alkotniuk.

Kőkemény feladat vár a Chelsea-re hétfőn.

Roppant nehéz feladat vár a Chelsea együttesére hétfőn, hiszen a londoni csapatnak meg kellene kezdenie a felzárkózást, erre fel a liga egyik legjobb formában lévő együtteséhez, a Premier League éllovasához - a fordulót megelőzően -, a Leicester Cityhez látogatnak.

Főleg úgy jön rosszkor ez a mérkőzés José Mourinhóéknak, hogy az elmúlt héten, hazai pályán, az újonc Bournemouth ellen szenvedtek vereséget a fővárosiak. A csapatnak semmi sem sikerült akkor, nagyon görcsösek voltak Cesc Fábregasék, s igazi helyzetet sem tudtak kialakítani. Ennek tükrében pár nap alatt hatalmas formajavuláson mentek keresztül a londoniak, hiszen a Bajnokok Ligájában a Porto elleni sorsdöntő meccsüket simán, 2-0-ra hozták le, amivel a csoportjukat is megnyerték. A Kékek hiba nélkül játszottak, minden sikerült nekik, gyakorlatilag a tavalyi önmagukat idézték, amikor is megnyerték a Premier League-et. A sikert, és a pazar formát sokan annak tulajdonítják, hogy az edző és a játékosok rendezték nézet eltéréseiket, na, meg annak, hogy immáron csak Radamel Falcao játéka kérdéses egyedül, a többi futballista kivétel nélkül a portugál szakvezető rendelkezésére áll.

[1988863] 2015-12-14 21:00:00 Leicester - Chelseax

A fentiek tükrében tehát minden esélye megvan a Chelsea-nek ahhoz, hogy bevegye Leicestert, ám ehhez természetesen a hazaiaknak is lesz egy-két szava. A Rókák pazar szezont futnak, mindössze egy vereséget szenvedtek - az Arsenal tudta legyőzni a Cityt -, a sikereiket pedig látványos támadófocival érik el, szóval tényleg öröm nézni a kék-fehérek játékát az idei szezonban.

A 16. fordulót megelőzően messze Claudio Ranieriék rúgták a legtöbb gólt a bajnokságban, köszönhetően Jamie Vardy remeklésének, aki egymaga 14 találatot termelt és megdöntötte Ruud van Nistelrooy rekordját, vagyis zsinórban 11 PL-meccsen talált az ellenfelek hálójába. Az angol válogatott támadó ugyan az elmúlt héten nem talált be a Swansea hálójába, de amikor neki nem egy, akkor ott van a társa, Riyad Mahrez, aki speciel mesterhármast ért el a Hattyúk ellen, s immáron 10 lőtt gólnál jár a bajnokságban. A csapat támadósorának a remeklése ugyanakkor rányomja bélyegét a gárda védekezésére, igaz, amíg Vardyék eggyel többet lőnek, mint az éppen aktuális ellenfélnél, addig gond nem lehet.

A hazaiaknál Ritchie de Laet és Matthew James játéka kérdéses csak, avagy Ranieri a legjobbjait tudja pályára küldeni a forduló rangadóján. Ennek köszönhetően, na, meg az eddigi fordulók alapján, a Leicester a Chelsea együttesének is biztosan neki esik majd, avagy ismét egy nyíltsisakos meccsre van kilátás, ahol a támadófoci játszhatja majd a főszerepet. Emiatt úgy véljük, hogy a mérkőzésre az egyik legjobb tipp a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció, ami egyébiránt a felek tavalyi, leicesteri ütközetén is összejött.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.65 1.95
[1988863] 2015-12-14 21:00:00 Leicester - Chelseax;