Női kézilabda-vb

Ezt csak mi szúrhatjuk el!

  • hatharom.com

Három nap szünet után ismét pályára lép a magyar női kézilabda-válogatott a dániai világbajnokságon: Németh András együttese a nyolcaddöntőben a vb-4. lengyelekkel találkozik.

Szucsánszki Zita a lengyelek ellen is a magyar csapat vezére lehet / archív

Mérkőzés híján nyugodtan, ám koncentrált felkészüléssel telt a magyar válogatott vasárnapja Herningben. A mieink videó-elemzéssel folytatták a munkát a lengyelek elleni sorsdöntő mérkőzés előtt ,majd taktikai edzés következett, este pedig az együttes a helyszínen tekintette meg a dán-svéd nyolcaddöntőt. A mieink, no és persze az ellenfél számára is a tét óriási: a hétfői találkozó győztese ugyanis részt vehet az olimpiai selejtezőn, azaz közel négy évnyi munkája hozhat nagyon fontos eredményt (a március 18-20. között sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon a csapatokat három, egyenként négyes csoportokba sorolják, és a kvartettek első két-két helyezettje vehet részt a riói játékokon).

H2H
09.12.14 Eb Lengyelország Magyarország 23 : 29

A világbajnokság során először cserélt a magyar csapat, Bulath Anitát a kerettel Dániában is folyamatosan együtt dolgozó Hornyák Dóra váltja. "Anita felkészülését több sérülés zavarta, ezért nem tudott annyit hozzátenni a csapat teljesítményhez, mint amennyit egészségesen segíthetett volna, Hornyák Dóra sokat dolgozott, és remélem, hogy hasznára válik a csapatnak, már a lengyelek elleni nyolcaddöntőn is"– mondta el a csere kapcsán Németh András szövetségi kapitány.

Fogadás a végeredményre    
Lengyelország Döntetlen Magyarország
5.75 10.50 1.16

A kapitány az eddigi elemzések alapján a lengyelekről is átfogó képet kapott. "Érdekes tapasztalatot szűrtünk le a lengyel válogatott eddigi vb-mérkőzései alapján, hiszen nagyon sokféle figurát játszanak, de azokat sokszor nem viszik végig, úgy látom, szövetségi kapitányuk a begyakorolt sémák és játékok helyett inkább a játékosok egyéni képességeire alapoz. A két évvel ezelőtti világbajnokságon elért 4. hely komoly felfutást jelentett csapatuk számára, hosszú idő után értek oda az élcsapatok közé. Úgy vélem, hogy jó esélyünk van ellenük a győzelemre" - így Németh, akinek szavait alátámasztják a bukmékerek szorzói is, hiszen a mieink sikere mindössze 1.16-os szorzót ér a Tippmixprón, szemben a lengyel csapat közel hatszoros oddsával.

Hendikepes fogadás    
Lengyelország +4,54 Magyarország -4,5
1.90 1.70

A két csapat a 2014-es Eb-n találkozott utoljára egymással, akkor a magyar válogatott 29-23-ra múlta felül a lengyel csapatot. Hasonló különbség akár most is lehet a felek között, hiszen a bukik 4-5 gól közé tippelik a leendő különbséget - természetesen a magyar csapat javára. A gólok számát illetően 51.5 az alaphatár, hiszen a lengyel válogatott a komoly együttesektől rendre 30 gól körül kap, míg a mieink ereje éppen a támadásokban rejlik.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 51,5 Több, mint 51,5
1.80 1.80

Ahogy már írtuk, a tét nem kicsi, sőt, kifejezetten nagy, ám reményeink szerint Szucsánszki Zita és társai nem blokkolnak le a lehetőségtől, hogy teljesítsék az alap célkitűzést és a papírformának megfelelően, magabiztos különbséggel abszolválják a hétfő esti nyolcaddöntőt.

Lengyelország - Magyarország
Nyolcaddöntő
Herning, Hétfő, 18 óra
Tv: Sport1