Tenisz

Új edzővel vág neki 2016-nak Roger Federer

  • hatharom.com

Stefan Edberget a világranglista egykori harmadik helyezettje váltja a svájci géniusz stábjában.

A 17-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federer a napokban jelentette be Facebook-oldalán, hogy két évnyi közös munka után külön válnak az útjaik Stefan Edberggel.

"Két sikeres év után szeretném megköszönni gyerekkori példaképemnek, Stefan Edbergnek, hogy csatlakozott a csapatomhoz. Egy álmom vált ezzel valóra. Eredetileg csak 2014-re szólt a munkája, de beleegyezett, hogy erre az évre is kiterjesszük a partnerséget, amiért én rettentő hálás vagyok neki. Rengeteget tanultam tőle, ami hatással lesz a játékomra a későbbiekben is." - írta a svájci klasszis.

Nagyszerű párost alkotott Stefan Edberg és Roger Federer.

A svéd legendát a 2012-ben visszavonult, egykori világranglista-harmadik Ivan Ljubicic váltja. A 36 éves horvát a nagy adogatásairól volt híres, nem véletlen, hogy edzőként elsőnek a bomba szervával bíró Milos Raonic-kal kezdett el dolgozni. Egyértelmű, hogy Federer minél hatékonyabb adogatásán fog dolgozni, amit egyébként testközelből is többször tesztelhetett, hiszen 17-szer futottak össze az ATP-Touron. A stáb többi részében egyébként nem lesz változás, továbbra is a svájci Davis Kupa-kapitány, Severin Lüthi, Daniel Troxler (fizioterapeuta) és Pierre Paganini (fitnesz-edző) fogja segíteni.

Federert 2016-ban elsőként a január 3-án kezdődő brisbane-i tornán láthatjuk majd, de természetesen a legnagyobb dobásra Melbourne-ben, az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon készül.

Ki nyeri a 2016-os Australian Opent? - a    szorzói
Játékos Odds
Novak Djokovics 1.80
Andy Murray 6.50
Roger Federer 8.50
Rafael Nadal 11.75
Stan Wawrinka 13.25
Kei Nisikori 21.00
Marin Cilic 37.00
Tomás Berdych 40.00