Bundesliga

Bosszúra készül a Bayern München

  • hatharom.com

A Mönchengladbach ellen elszenvedett kínos vereségét javítaná ki Pep Guardiola együttese az Ingolstadt ellen.

Guardiolaék javításra készülnek.

Az elmúlt héten a Bayern München együttese hatalmas meglepetésre 3-1-re kapott ki a Mönchengladbach otthonában. Ettől persze még nem dőlt össze a világ, hiszen a bajoroknak az volt az első veresége a német bajnokságban az idei szezonban, avagy még így is toronymagasan vezetik a Bundesligát, azonban Pep Guardiola fiai bosszúra szomjaznak.

A szenvedő fél az Ingolstadt lehet, s noha újonc gárdáról beszélünk, a piros-fehérek egyáltalán nem illetődtek meg eddig az első osztályban, hiszen már 20 pontot szereztek, amivel ugyan csak a 11-ek a ligában, azonban a hatodik helyezett Schalketól mindössze négy egységre vannak lemaradva.

Az a fajta taktika, amit az Ingolstadt alkalmaz, az öngyilkossággal érhet fel szombaton az Allianz Arénában, hiszen ha olyan nyíltan és támadólag lép pályára az újonc, ahogy szokott, akkor könnyedén kaphat vagy fél tucat gólt. Ám mivel nem arról híres Ralph Hasenhüttl mester, hogy bármiféle változtatást eszközölne csapatán, így vélhetően ismét egy nyíltsisakos meccsre törekszik a vendéggárda. Azonban ezt a szokásosnál gyengébben adhatják el, mivel több meghatározó játékos is kihagyja a találkozót, hiszen Danilo Soares, Markus Suttner, Konstantin Engel, Alfredo Morales, Benjamin Hübner és Moritz Hartmann sem áll a csapat rendelkezésére szombaton.

[2002228] 2015-12-12 15:30:00 Bayern München - Ingolstadtx

Ami a hazaiakat illeti, a bajorok a 'Gladbach elleni fiaskót némileg feledtették szurkolóikkal, hiszen a Dinamo Zágráb elleni tét nélküli Bajnokok Ligája meccsükön 2-0-ra nyertek Horvátországban, azonban az igazi az lenne, ha Guardioláék szombaton is győznének.

A sikerre pedig nagy szükségük van a bajoroknak, hiszen hiába futnak kiváló szezont, s hiába mindössze két meccsüket nem nyerték meg a Bundesligában, a legfőbb kihívójuk, a Borussia Dortmund már csak öt pontra van az éllovastól, avagy újabb botlás abszolúte nem férne bele a hazaiaknak. Ezt nagyon jól tudják a hazaiak, akik nagyon fogadkoznak, hogy a múlt heti mérkőzés csak egy kisiklás volt, s szombaton ízekre szedik az újoncot.

Ugyan Juan Bernat, Mario Götze, Douglas Costa, David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry, Mehdi Benatia és Thiago Alcántara sérülés miatt nem áll a katalán mester rendelkezésére, a bajorokban még így is bőven van potenciál, hiszen a világ egyik legerősebb és legjobb formában lévő csapatáról beszélünk. Mivel az Allianz Arénában nagyon megy idén a bajoroknak - az összes (!) tétmeccsüket megnyerték -, s az Ingolstadtnál erősebb gárdákat is rendre kiütötték az idei szezonban, mindezek után szerintünk a hazaiak ismét egy magabiztos, legalább háromgólos győzelmet aratnak szombaton.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Bayern München -2 Döntetlen (Bayern München -2) Ingolstadt +2
1.70 3.75 3.20
[2002228] 2015-12-12 15:30:00 Bayern München - Ingolstadtx;