NB I

Akár a dobogón is telelhet a Videoton

  • hatharom.com

A pár hónappal ezelőtt még kieső helyen tanyázó Vidi könnyen lehet, hogy a dobogón tölti a téli szünetet.

Horváth Ferenc irányításával megtáltosodott a Videoton.

Pár hónapja még szégyen szemre kieső helyen tanyázott a tavalyi évad bajnokcsapata, vagyis a Videoton, most viszont ha a székesfehérvári alakulat legyőzi az idei esztendő utolsó bajnokiján a Paks együttesét, akkor akár még dobogós helyen is telelhet a piros-kék csapat.

Ki gondolta volna ezt? Maximum egy valaki, Horváth Ferenc. A csapat korábbi legendájával megtáltosodott a csapat, Juhász Rolandék sorra nyerik a meccseiket, legutóbb például Debrecenből hozták el a három pontot. A sikerek egyértelműen annak köszönhetőek, hogy Horváth Ferencnek sikerült stabilizálnia a gárda védekezését, hiszen vele hét bajnokin mindössze négy gólt kapott a gárda, míg elődjeivel 15-öt 11 meccsen.

A csatárok ugyan nem annyira hatékonyak, mint tavaly, de amíg hátul ennyire masszív a Videoton, addig a meccsenkénti egy rúgott gól is elég lehet az üdvösséghez. Azonban már a támadójátékban is meglátszik, hogy más szelek fújnak Fehérváron, hiszen egyre eredményesebbek Feczesin Róberték.

Ami a vendégeket illeti, a Paks az utóbbi hetekben kibérelte magának a második pozíciót a bajnokságban, amit a hétvégén könnyedén elveszíthet. Köszönhetően annak, hogy Csertői Aurél együttese elfáradt a szezon végére, ami annak tudható be, hogy a zöld-fehérek kerete nagyon szűk, így a kezdőjátékosok az évad végére teljesen elkészültek erejükkel a folyamatos játék miatt. Emiatt egyáltalán nem meglepő, hogy az atomvárosiak a legutóbbi három meccsükön nem tudtak nyerni, sőt immáron 239 perce nem lőttek gólt. A múlt héten például 5-0-ra (!) kaptak ki hazai pályán az éllovas Ferencvárostól, míg előtte közel egy félidőnyi emberelőny sem volt elég a csapatnak ahhoz, hogy legyőzze a gödörben lévő Honvédot.

A Videoton egyébként is nagyon szeretni vendégül látni a Paks együttesét, hiszen a székesfehérváriak legutóbbi nyolc bajnokijukat rendre megnyerték a Sóstói Stadion gyepén az atomvárosiak ellen. A fehérváriaknak pedig ez lesz az utolsó tétmeccse a jelenlegi stadionban, hiszen a találkozót követően megkezdődik a stadion felújítása, avagy Horváth Ferencék biztos, hogy kettőzött erővel lépnek pályára, hogy szépen búcsúzzanak közönségüktől és a stadiontól. Mindezek után véleményünk szerint igen egyértelmű, hogy mely csapat a mérkőzés esélyese, ráadásul ha sikerrel veszi az idei év utolsó akadályát a Vidi, akkor beéri a Paksot - magabiztos siker esetén meg is előzi - és ha a forduló többi eredmény is jól alakul a hazaiak számára, akkor biztos, hogy a dobogón telel a regnáló bajnok.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Videoton Döntetlen Paks
1.65 3.55 5.00
[2005878] 2015-12-12 15:30:00 Videoton - Paksx;