Női kézilabda-vb

Jöhet egy kis örömjáték és szurkoljunk a dánoknak

  • hatharom.com

Utolsó csoportmérkőzésére készül a magyar női kézilabda-válogatott: Németh András lányai péntek délután Japán ellen lépnek pályára. Ha a mieink érvényesítik a papírformát és megnyerik a mérkőzést, minimum a második helyen jutnak tovább a nyolcaddöntőbe.

Fotó: MKSZ - Kovács Anikó

A Montenegró ellen elszenvedett méretes zakó után a magyar csapat a házigazda Dánia ellen parádés játékot produkálva hétgólos (!) győzelmet aratott, így abba a kedvező helyzetbe hozta magát, hogy legrosszabb esetben is a harmadik helyen jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Sőt, kedvező forgatókönyv esetén még az élen is végezhetnek lányaink, ehhez viszont az kell, hogy a Japán elleni siker mellett dán győzelem szülessen Montenegró ellen.

A Dánia elleni diadal másnapján a mérkőzés hőse, Szucsánszki Zita elmondta: a csapat közösen került gödörbe Montenegró ellen, és közösen építette föl magát újra. "Minden világversenyen adódik egy mélypont, ezen már remélhetőleg a keddi meccsel túlestünk, és külön örülök neki, hogy ismét visszanyertük jó formánkat, és a sikernek én is tevőleges részese tudtam lenni. A nyolcaddöntő előtt vár még ránk egy nagy fontos meccs, így most Japánra koncentrálunk. A stílusuk kellemetlen, de nyáron háromszor is játszottunk ellenük, és szerda este óta rájuk készülünk. Azon leszünk, hogy a következő akadályt is átugorjuk."

H2H
2015.08.07. Felkészülés Magyarország Japán 34 : 18

Japán ellen kötelező a győzelem, hiszen az ázsiaiak eddig mindössze Tunéziát tudták legyőzni, Dániától kilenc, Montenegrótól hat, Szerbiától pedig öt góllal kaptak ki. Az ázsiaiakat jól ismerhetjük, hiszen a nyáron három alkalommal megmérkőztünk velük Magyarországon, és mindháromszor sima magyar győzelem született. Igaz, az augusztusi találkozóhoz képest keretük kiegészült a Fehérvár két légiósával, Ishitatéval és Tanabéval. Japánnak a nyolcaddöntőbe jutásra azonban szinte semmi esélye nincs, hiszen a szerbeknek ehhez ki kellene kapniuk Tunéziától.

A magyar-japán kézilabda-történelem 16 mérkőzést számlál, és eddig valamennyi találkozót megnyertük. Folytatnunk kell a sorozatot, még akkor is, ha az ellenfél kellemetlen, gyors, nyitott kézilabdát játszik, ez ellen azonban külön videózással is készült a csapat, és Tomoriék a csütörtöki edzésen is átültették az elméletet a gyakorlatba.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Japán
1.02 15.75 11.25

Az oddsokból is látható, hogy óriási favoritjai vagyunk a találkozónak, a Tippmixprónál nem is találunk jelenleg kiegészítő fogadásokat a meccsre. Az internetes bukiknál azonban természetesen fogadhatunk másra is, a kék-narancssárga irodánál például a hendikepekre, ahol a magyar csapat hétgólos győzelme 1.86-os oddsot fizet.

Ázsiai hendikepes fogadások
Magyarország -7 Japán +7
1.86 2.05

Magyar válogatott ide vagy oda, bizony a mai napon a dán-montenegró meccsen bizonyosan több lesz izgalom, és hát a mieink szempontjából sem mindegy, hogy milyen eredmény születik az esti rangadón. Dánia mindenképpen győzelemre játszik ma este, hiszen ha nem sikerül megszerezniük a két pontot, akkor jó esetben Svédországgal találkoznak a nyolcaddöntőben, amit mindkét skandináv fél elkerülne. Ehhez persze a dánoknak is fel kell állniuk a mieinktől elszenvedett vereség után, a magyar-dán találkozót követő sajtótájékoztatón Klavs Bruun Jörgensen kapitány kérdésre válaszolva elmondta, hogy a számukra a magyar válogatott lehet a követendő példa, hiszen egy komoly vereség után sem riadt meg 14 ezer dán szurkoló előtt, és alaposan elverte a legutóbbi világbajnokság bronzérmesét.

Oddsok a dán-montenegró meccsre    
Dánia Döntetlen Montenegró
1.95 7.75 2.05
Magyarország - Japán
A-csoport, 5. forduló
Herning, Péntek 16.15
Tv: Sport1
Tabella
    M GY D V GK P
1. Montenegró 4 3 1 0 126:92 7
2. Dánia 4 3 0 1 113:90 6
3. Magyarország 4 3 0 1 115:100 6
4. Szerbia 4 1 1 2 101:111 3
5. Japán 4 1 0 3 97:107 2
6. Tunézia 4 0 0 4 87:139 0