Tipp

Van tét, van presztízs, jöjjenek a gólok!

  • mr.blonde

A Sporting és a Besiktas találkozóján mind a két csapatnak előre kell törnie, ezért nem is lehet más tippünk, mind a gólváltás, amire egész szép oddsot kapunk.

Sporting - Besiktas
hatharom.com-tipp: Mindkét csapat szerez gólt
TippmixPro@1.85
Tipperősség: 4/10
Eddig éri meg: 1.80

Talán a forduló legizgalmasabb találkozójának számít a Sporting-Besiktas, hiszen ennek a meccsnek az eredményétől függően mindkét csapat továbbjuthat és ki is eshet. A Sportingnak 7, a Besiktasnak 9 pontja van, az Albániába látogató Lokomotiv Moszkvának pedig nyolc egység áll a neve mellett. A képlet tehát igen egyszerű: ha a portugálok nyernek, biztos továbbjutnak, míg ha a Besiktas legalább egy pontot gyűjt, akkor ő lesz ott a sorozatban tavasszal.

Természetesen a helyzetnek megfelelően mindkét csapat vezetőedzője győzelemre törő játékról beszélt a sajtótájékoztatón. A Sportingot dirigáló Jorge Jesús nagy mágusa az Európa Ligának,a  portugál csapatok pedig komoly hagyományokat fektettek le az elmúlt években a második számú európai sorozatban. Ennek megfelelően nincs okunk kételkedni abban, amint mondott, vagyis a Sporting odahaza minden  bizonnyal egy agresszív támadójátékot játszhat, ami amúgy is jellemző a csapatra.

A Besiktas török listavezetőként utazott el Lisszabonba. Senor Günes vezetőedző a meccs előtt azt mondta, nem lenne túl szerencsés úgy nekivágni a meccsnek, hogy elég az iksz is, ezért a Besiktas nevéhez méltó módon ezen a meccsen is a győzelem a céljuk. Persze felmerül a kérdés, hogy vajon tényleg ennyire akarja e az Európa Ligát az isztambuli csapat, de mivel az utolsó kört az első helyről várhatják, azért innen joggal várható el a szurkolók részéről a továbbjutás, a hírek szerint egyébként néhány ezren el is kísérik a csapatot Portugáliába.

Mindkét csapat parádés formában van, hiszen utolsó 10 meccsükből egyaránt egyet veszítettek el. A sérüléseket illetően a Sporting van nagyobb bajban, mivel Teo Gutierezz nem teljesen egészséges, így elképzelhető, hogy csak részfeladatokat kap a csütörtöki meccsen. Ezzel együtt akadnak még minőségi támadók a keretben a Sportingnál, mint ahogy a Besiktasban is, Mario Gomez vagy Ricardo Quaresma nemzetközi név, de talán José Sosa neve is mondhat valamit. Egy igazán fontos hiányzója lesz a vendégeknek Gokhan Töre személyében.

Az isztambuli mérkőzésen 1-1-re végeztek a csapatok, és ez az eredmény most a Besiktasnak tökéletes lenne. A Sportingnak viszont nem, ezért kénytelen támadni, ami viszont a törököknek nyújt remek lehetőséget a kontrákra. Összességben úgy tűnik, hogy a mindkét csapat szerez gólt a legoptimálisabb opció erre a találkozóra, ehhez képest a bukik igen magas szorzót kínáltak a meccsre, amit a piac még magasabb értékek felé tolt, így viszont mindképpen megérhet egy próbát ez a fogadás.

188582
[2089408] 2015-12-10 21:05:00 Sporting CP - Besiktasx;