Sportfogadás

Cristiano Ronaldóra voksolunk az MSN trió helyett

Több, mint tízszeres oddsot kapunk, ha Messi befogja csapattársait és Cristiano Ronaldót.

Az elmúlt évekkel ellentétben idén úgy tűnik, egyáltalán nem kétesélyes lesz a La Liga gólkirályi címéért folytatott küzdelem. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi mellé betársult Neymar és Suárez is, így négyük közül kaphatja valaki a legjobb gólvadász címét. Van esélye a sérüléséből visszatérő Messinek befogni csapattársait és CR7-et? Kételkedünk benne...

Játékos Mérkőzés Gólok Perc/Gól
Neymar 13 14 83
Suárez 13 13 90
Cristiano Ronaldo 14 10 126
Messi 9 4 153

Ronaldo jelenleg négy góllal van lemaradva Neymar mögött, ráadásul a brazil hatékonysága egyértelműen a legjobb. Ugyanakkor Messi visszatérésével már három felé oszolhatnak el a katalán csapat góljai a korábbi kettő helyett. Nem túl meglepő adat, Suárez és Neymar is szignifikánsan kevesebb gólt lő, amikor Messi pályán van. Suárez Messivel együtt nyolc meccsen lőtt nyolc gólt, míg Messi nélkül öt meccsen hatot. Neymar az argentinnel a pályán nyolc találkozón hatot, nélküle pedig öt meccsen nyolcat.

Habár Messi eddig akkor sem ontotta a gólokat, amikor pályán volt, fontos lehet, hogy a büntetők elvételével Neymar góljait jelentősen redukálja majd, talán Suárezt érinti kevésbé a Bolha visszatérése.

Cristiano Ronaldo gyenge formában kezdte a szezont, hiszen az első hét bajnokin csupán egy találkozón volt eredményes, igaz, akkor ötször is. Az utóbbi hetekben már inkább megy neki, de a négygólos lemaradását simán leküzdheti a brazillal szemben.

Összességében úgy véljük, Cristiano Ronaldo lesz a gólkirály, mert az ő vetélytársai sokkal kevésbé veszélyesek, mint a Barcelona triója.

Ki lesz a La Liga gólkirálya?
Cristiano Ronaldo 2.00
Neymar 3.50
Suárez 3.75
Lionel Messi 13.00
Aritz Aduriz 67.00
9671#00