Női kézilabda-vb

Görbiczék nemes bosszúra készülnek

Harmadik és egyben eddigi legnehezebb mérkőzésére készül a magyar női kéziválogatott a dániai világbajnokságon: kedden este Montenegró lesz a mieink ellenfele.

Tomoriék kemény ütközetre számíthatnak / Fotó: MKSZ- Kovács Anikó

Két meccs, két győzelem - kiválóan alakul idáig a világbajnokság a magyar csapat számára. Tunézia legyőzése egy edzőmeccsre hasonlított, a Szerbia elleni találkozó viszont már "élesnek" volt mondható, ám szerencsére lányaink érvényesítették a papírformát, és végül hatgólos győzelmet arattak. A két sikernek köszönhetően egyelőre a magyar csapat vezeti az A-csoportot, és ha kedden is győztesként hagyja el a parkettet, akkor minden bizonnyal második helynél rosszabb helyen már nem végezhet, ez esetben pedig az olimpiai selejtező eléréséhez a csoportkört követően a B-jelű hatos harmadik vagy negyedik helyezettjét kellene legyőzni a folytatásban.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen Montenegró tekintélyes akadályként tornyosul a mieink előtt, és a BL-győztes Podgoricára épülő csapat nem csupán játéktudása miatt komoly akadály, hanem kellemetlen, sokak szerint sportszerűtlen, verekedős stílusa miatt. A közelmúltbeli, Montenegró elleni kézitusák alkalmával a mieinknek legfeljebb arra lett volna lehetőségük, hogy visszaüssenek, mert az első pofonnak vagy öklösnek rendre az elszenvedői voltak. Mondhatnánk, hogy a meccs hevében, az indulat szülte ezeket a támadásokat, de a helyzet valószínűleg rosszabb: mintha előre megfontoltan, a taktika részeként vetették volna be a délszlávok e fegyvereket. Kérdés, hogyan lehet az ilyesmire felkészülni. Mert hogy fel kell, az nem vitás.

Ahogy az MKSZ honlapja is megemlékezett rá, a 2012-es Eb elődöntőjében Milena Knezevics rontott rá Tomori Zsuzsannára - jó ideig nem is tudta folytatni a játékot, majd a második félidőre visszatért, de egy kiállítása után, több okból is felfokozott idegállapotban reklamált, amiért piros lapot kapott. Knezevics még emlékezetesebb ,,merényletet” követett el Görbicz Anita ellen, amikor 2014 márciusában nemtelen egyszerűséggel lefejelte őt a Buducsnoszt-Győri Audi ETO BL-rangadó végén.

H2H
09.12.12 Eb Magyarország Montenegro 26 : 28

Felmerül tehát a kérdés, hogy ezúttal mennyire lesz durva a találkozó, mindenesetre a magyar csapat tagjai ezúttal sem szeretnének belemenni egy adok-kapokba, és a "mentális terror" helyett inkább a játékra koncentrálnának. "Már a szerbek ellen is látszott, hogy ebben a tekintetben higgadtabbak vagyunk, nem reagáltunk a reklamálásaikra, a műsoraikra. Montenegró ellen is ezt kell tennünk, a játékra kell koncentrálnunk, nem szabad felülni annak, ha provokálnak. Persze, ha mondjuk Görbét megint szándékosan lefejelnék, akkor azt nem lenne annyira egyszerű rezzenéstelenül tudomásul venni" - nyilatkozta Tomori Zsuzsanna, akinek góljaira ezúttal is óriási szüksége lesz a magyar csapatnak.

Fogadás a végeredményre    
Montenegró Döntetlen Magyarország
2.20 7.75 1.85

Montenegró egyelőre nem nyújt valami meggyőző teljesítményt a vb-n, hiába játszanak klasszisok a soraiban. Az erősen tartalékos Szerbia ellen az utolsó percekben engedték ki a kezükből a győzelmet, míg Japán a vártnál sokkal nagyobb erőbedobásra késztette Radicsevicset és társait. Ezek után nem is csodálkozhatunk azon, ha a bukmékereknél az idáig lényegesen kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtó magyar válogatott a favorit, Görbiczék győzelme 1.85-ös szorzóval fogadható a Tippmixprón.

Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 51.5 gól Több, mint 51.5 gól
1.80 1.80

A gólok számát illetően igen izgalmas kérdést kapunk, hiszen amíg Montenegró fő fegyvere az agresszív védekezés, addig a magyar csapat Tomori, Zácsik és Szucsánszki vezérletével a támadásokban látja a siker kulcsát. A magyar gárda két meccsen 71 gólt szerzett, miközben 46-ot kapott, ugyanez a szám a másik oldalon 57 és 51.

Montenegró - Magyarország
A-csoport, 3. forduló
Herning, kedd 18:30
TV: Sport1
Tabella
1. Magyarország 2 2 0 0 71:46 4
2. Dánia 2 2 0 0 62:41 4
3. Montenegró 2 1 1 0 57:51 3
4. Szerbia 2 0 1 1 54:60 1
5. Japán 2 0 0 2 44:59 0
6. Tunézia 2 0 0 2 40:71 0
A Bajnokok Ligája utolsó fordulójára most igazán megéri tippelni, ugyanis 5 Samsung Galaxy Tablet kerül szétosztásra ingyenes tippjátékunkon!
ingyen-tippjatek-ot-samsung-galaxy-tabletert