Premier League

Nehéz meccs előtt a City

  • hatharom.com

Az éllovas City az utóbbi hetekben jól szereplő Stoke együtteséhez látogat a PL 15. fordulójának nyitómérkőzésén.

Meleg lehet a pite a Citynek.

Jó formának örvend a Stoke City együttese az utóbbi hetekben, hiszen a Fazekasok az elmúlt 11 tétmeccsükből hetet (!) is megnyertek, kettőn pedig döntetlent játszottak, ráadásul hétközben bejutottak az Angol Ligakupa legjobb négy csapata közé.

A csapat ennek köszönhetően már a 12. helyen tanyázik a Premier League-ben, s mindössze három egység a lemaradása a hetedik helyezett Crystal Palace-szal szemben.  A remeklés főként annak köszönhető, hogy Mark Hughes gyakorlatilag minden alapemberére számíthat, hiszen immáron csak Peter Odemwingie, Peter Crouch és Shay Given bajlódik sérüléssel. Az új arcok pedig egytől egyig beépültek, gondolunk itt elsősorban Xherdan Shaqirire, míg a többiek – például Jonathan Walters vagy Marko Arnautovic – hozzák a masszív „Stoke-os” formájukat.  Avagy tényleg jó passzban van a piros-fehér gárda, méghozzá olyanban, amikor bárkit elkaphat.

[1988856] 2015-12-05 13:45:00 Stoke City - Manchester Cityx

Ami a vendégeket illeti, a City két hangzatos sikerrel feledtette el szurkolóival a két kínos vereséget, amit a válogatott mérkőzések okozta szünet után szedtek össze Manuel Pellegrini fiai. Ha úgy nézzük, akkor végül is nem lehet panaszra oka a manchesteri csapat szimpatizánsainak, hiszen a gárda élre állt a Premire League-ben, míg a Stoke-hoz hasonlóan bejutott az Angol Ligakupa elődöntőjébe.

Azonban, ha a színfalak mögé pillantunk, az Égszínkékek perpillanat roppant sebezhetők, ami annak tudható be, hogy a hátsó alakzat több játékosára sem számíthatnak, hiszen Vincent Kompany, Eliaquim Mangala, Pablo Zabaleta, Fernando és a kapus Joe Hart is sérült. Hart helyettese, Willy Caballero pedig messze nincs a topon, a cserekapuson meglátszik a kispadozás. A támadószekcióban is vannak hiányzói a vendégeknek, mivel Samir Nasri, Sergio Agüero és Jesús Navas is maródi, azonban elöl bőven van potenciál a csapatban, mivel a Kevin De Bruyne vezette négyes igen jó passzban van.

Úgy véljük, hogy a felek ezúttal egy ki-ki mérkőzést játszhatnak, ahol bőven benne van az a pakliban, hogy a Stoke meglepetést okoz. Azonban szerintünk ez a gólokban nem mutatkozik meg, és a vendégcsapat jelenlegi helyzetének köszönhetően a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció lehet a kifizetődő a felek szombati ütközetén.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.70 1.90
[1988856] 2015-12-05 13:45:00 Stoke City - Manchester Cityx;