Tipp

Az újonc Pinty a gyengécske Kosok ellen

David Johnson maradt az egyetlen futó Arizonában, így joggal várunk tőle sok yardot a Rams ellen.

Kidőltek a futók Arizonában, így David Johnson léphet elő. Az újonc RB idén eddig nem tett sokat hozzá a Cardinals játékához, 11 meccsen 35 kísérletből 139 yard, ami jónak mondható, 4.0-s átlagot jelent. Most azonban akár 25-ször is cipelheti a labdát, legalábbis ezt nyilatkozta róla Bruce Arians, az Arizona vezetőedzője. Helyettese nemigen akad, hiszen Chris Johnson és André Ellington sem játszik majd a Rams elleni csoportrangadón, így maximum Stepfan Taylor és Kerwynn Williams jöhet be néha egy-egy carry erejéig.

A két csapat első mérkőzésén, Arizonában meglepetésre nyerni tudott a Rams. Mivel a Cards a meccs nagy részében hátrányban volt, viszonylag kevés futójátékot hívtak, mindössze 21-szer próbálkoztak. Chris Johnson 16 attemptből 83 yardig jutott, míg David Johnson ezen a meccsen csereként jutott szóhoz és főleg elkapásban jeleskedett. Futóként 3 futás, 18 yard, míg elkapóként 63 yardot hozott (ez utóbbi persze nem számít majd nekünk).

A Rams futás elleni védelme elég gyér mostanság, Hill 86 yardot (16 kísérlet), Allen 67 yardot (22 kísérletből), Langford 73 yardot (20 kísérletből), Peterson 125 yardot (29 kísérletből) hozott össze ellenük. Az egész idényre kivetítve 3.9-es átlaggal termelnek ellenük az ellenfelek, ami meccsenként 111 yardot jelent.

Az erős támadójátékáról híres Cardinalstól győzelmet várok St. Louisban, ami kell is nekik ahhoz, hogy pihenhessenek a rájátszás első hetében. Idegenben ugyan kevésbé meggyőzőek, mint otthon, de így is 110 yardot átlagolnak futásban és hat meccsből ötöt is behúztak. Úgy vélem, végig vezetni fog az Arizona, ez pedig sok futójátékkal párosulhat, hogy a Pintyek öljék az időt.

hatharom.com-tipp: David Johnson futott yardjai 57.5 felett
Odds: 1.80
Tét: 6/10
Eddig éri meg: 1.70