Premier League

A Sunderland az Arsenalnak is gondot okozhat

  • hatharom.com

A jó formában lévő Fekete Macskák ismét borsot törnének az Ágyúsok orra alá az Emirates Stadionban.

A Sunderland meglepheti az Arsenalt.

Sam Allardyce irányításával más szelek fújnak Sunderlandben, hiszen a Fekete Macskák legutóbbi két bajnoki meccsüket megnyerték, vagyis elmozdultak a kieső helyről. A piros-fehérek immáron a 17. pozícióban állnak, és már két pontot vernek a vonal alatt lévő Bournemouth gárdájára.

Megtáltosodtak tehát a vendégek minden téren, hiszen enyhén szólva is jelzés értékű, hogy immáron 201 perce nem kaptak gólt a bajnokságban, pedig négy híján a legtöbbet szedték be a Premier League-ben. A védők mellett a támadókra sem lehet panasz, Jermain Defoe vezérletével a piros-fehérek a gólokat is el kezdték rugdosni. Rossz hír azonban sunderlandiek számára, hogy Defoe-ra, illetve Sebastian Larssonra nagy valószínűséggel nem számíthat Big Sam szombaton. Ezen két játékos hiánya pedig komoly érvágás lehet a Fekete Macskáknak, már ami a támadójátékot illeti, igaz, így a jó passzban lévő Steven Fletcher és a múlt héten győztes gólt szerző Duncan Watmore kezdhet.

[1988850] 2015-12-05 16:00:00 Arsenal - Sunderlandx

Ami a hazaiakat illeti, az Arsenal gödörben van, hiszen legutóbbi öt tétmeccséből mindössze egyet tudott megnyerni, a Premier League-ben viszont utolsó három találkozóján nyeretlen maradt. Pedig Arséne Wengerék a Tottenham mellett a nem túl acélos West Brommal és a Norwichcsal találkoztak.

A gyengélkedés a megannyi sérültnek tudható be, hiszen Jack Wilshere, Tomas Rosicky, Danny Welbeck, Francis Coquelin, Alexis Sánchez, Santi Cazorla és Kieran Gibbs is maródi, rájuk a hétvégén sem számíthat a piros-fehérek szakvezetése. Mindez azt jelenti, hogy a hazaiak két legkreatívabb és sokoldalúbb játékosa – Sánchez és Cazorla – nélkül kell pályára lépniük az Ágyúsoknak, ez pedig nem igazán a hazaiak malmára hajtja a vizet, a szombati ütközet előtt.

Mindezek után úgy véljük, hogy a sokkal jobb passzban lévő Sunderland még Londonban is kibabrálhat az Arsenallal, főleg úgy, hogy a felek tavaly gól nélküli döntetlent játszottak az Emirates Stadionban. Ám, ha végül nyernének is a fővárosiak, akkor is úgy véljük, hogy maximum egy találat lesz a felek közt a különbség.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Arsenal -2 Döntetlen (Arsenal -2) Sunderland +2
2.60 3.65 1.95
[1988850] 2015-12-05 16:00:00 Arsenal - Sunderlandx;