Női kézilabda-vb

Tomoriék kiütéssel nyithatják a tornát

megosztom

Szombaton megkezdi a szereplését a dániai világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott: Németh András együttesének Tunézia legyőzése nem okozhat problémát.

Reményeink szerint Németh Andrásnak az első meccsen nem lesz miért idegeskednie / AFP (archív)

A magyar női kézilabda-válogatott azzal a céllal vágott neki a világbajnokságnak, hogy december 20-án vagy március 20-án kijusson a riói olimpiára - előbbi dátum a szombaton rajtoló dániai világbajnokság döntőjének időpontja, a tavaszi pedig az olimpiai selejtezőtorna zárónapja. Németh András szövetségi kapitány a csütörtöki elutazás előtt elmondta: egységesnek, erősnek érzi csapatát, és a felkészülés a tervek szerint haladt. Reméli, hogy a herningi kinntartózkodást sem zavarja meg semmi, de leginkább a megfelelő eredmények tudnának mindenkinek nyugalmat adni. "Az első nyolc helyezett közül az aranyérmes már most kijut Rióba, a többiek pedig márciusban újból próbálkozhatnak. Az a célunk, hogy így vagy úgy, de szerezzünk kvótát" - mondta az MTI-nek Németh András. Hozzátette: ahhoz, hogy a sorsdöntő nyolcaddöntő könnyebbnek ígérkezzen, a csoportban kell minél jobban szerepelni.

A magyar csapat 18 fős kerete
kapusok: Bíró Blanka (Ipress Center-Vác), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO KC)
jobbszélsők: Kovacsicz Mónika (FTC-Rail Cargo Hungaria), Bódi Bernadett (Győri Audi ETO KC)
jobbátlövők: Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO KC), Planéta Szimonetta (Győri Audi ETO KC)
irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
beállósok: Szamoránsky Piroska (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mayer Szabina (Fehérvár KC)
balátlövők: Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Dunaújvárosi Kohász KA), Bulath Anita (Dunaújvárosi Kohász KA), Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria)
balszélső: Erdősi Ildikó (Siófok KC)

Papírforma alapján a két nem európai csapat, Tunézia és Japán nem jelenthet komoly akadályt, mindkettőjük ellen százszázalékos a mérleg. Csakhogy Szerbia, Montenegró és Dánia nehéz ellenfél. A szerbek a legutóbbi, hazai rendezésű vb-n ezüstérmesek voltak, a BL-ben menetelő Buducnost Podgoricára épülő montenegróiak Londonban olimpiai finálét, a tavalyi, magyar-horvát közös rendezésű Eb-n pedig elődöntőt játszottak. A dánok hazai közönség előtt egyértelműen az aranyéremről és a vele járó riói kijutásról álmodnak.

Hendikepes fogadások 
Magyarország -10,5 Tunézia +10,5
2.00 1.76

Szóval a szombati nyitómeccsen Tunézia ellen csak a győzelem mértéke lehet a kérdés, ami jól mutat, hogy a Tippmixprónál 1.01-es szorzót fizetnek a magyar csapat sikerére. Tunézia ellen idáig három mérkőzést játszott a magyar válogatott, és mind a három mérkőzés magabiztos győzelmet hozott. Tunézia ugyan az afrikai kontinens egyik legjobb csapata, ám az európai elittől még igen messze van: 2015-ben Spanyolországtól 14 (19-33), Dániától 18 (15-33) gólos vereséget szenvedett.

H2H
09.12.13 VBN Tunézia N Magyarország N 24 : 26
27.11.10 NEM Magyarország N Tunézia N 36 : 22
05.12.09 VBN Magyarország N Tunézia N 33 : 25
Fogadás a gólok számára 
51.5 felett 51.5 alatt
2.05 1.75

Mivel a magyar csapatban minden klasszis a szövetségi kapitány rendelkezésére áll, nem csodálkozhatunk azon, hogy a bukmékerek kétszámjegyű különbséget sem tartanak kizártnak.

Magyarország - Tunézia
Világbajnokság, A-csoport, 1. forduló
Herning, szombat 18.óra
Tv: Sport1
Tabella
1. Dánia 0 0 0 0 0:0 0
2. Magyarország 0 0 0 0 0:0 0
3. Montenegro 0 0 0 0 0:0 0
4. Szerbia 0 0 0 0 0:0 0
5. Japán 0 0 0 0 0:0 0
6. Tunézia 0 0 0 0 0:0 0
Ki végez a dobogón?    
Magyarország
TippmixPro@4.75
megosztom