NFL

Veszélyben a Green Bay rájátszása?

A Packersnek a csoportgyőzelmi remények életben tartásához mindenképpen nyernie kéne a Ford Fielden is.

Valami történt Green Bayben, amit igen nehéz megmagyarázni. A remek, 6-0-s szezonstart után sorban jönnek a vereségek, ám még azok sem konzisztensen. A Denver és a Carolina elleni idegenbeli fiaskó is még a magyarázható kategória, ám hazai pályán kikapni a Detroit és a Chicago ellen, na, az már nem fér bele a pakliba a wisconsini együttesnél. Az eredménysort ráadásul egy nagyon sima minnesotai siker is színesíti, teljesen tippelhetetlenné téve a Green Bay jövőbeni mérkőzéseit. Hogy péntek hajnalban melyik arcát mutatja majd Aaron Rodgers és a Packers, azt nagyon kíváncsian várjuk ki is. Mindenesetre ez a meccs bőven megér egy kis virrasztást.

A két csapat eredményei a hatodik héttől kezdve
Detroit Lions Green Bay Packers
Chicago 37-34 San Diego 27-20
Minnesota 19-28 @Denver 10-29
@Kansas 10-45 @Carolina 29-37
@Green Bay 18-16 Detroit 16-18
Oakland 18-13 @Minnesota 30-13
Philadelphia 45-14 Chicago 13-17

Ahogy a Packers kifulladt az idény harmadához érve, úgy a Detroit gyakorlatilag akkor kezdte csak el. 1-7-es mérleg után három meccset nyertek zsinórban az Oroszlánok, amely relálisan nézve csak akkor érhet bármit, ha Matthew Staffordék 9-7-tel zárják a szezont, ekkor ugyanis marad még minimális esélyük a wild cardra. A Lionsnál egy csapásra állt össze minden: habár az irányítónak eddig sem volt igazán rossz szezonja, Calvin Johnson például szignifikánsan feljavult, de a védelem is csupán 43 pontot engedett az utolsó három találkozón.

A Packersnél sem a védelemmel van a legnagyobb probléma, sokkal inkább Aaron Rodgers teljesítménye esett vissza. A korábban MVP-esélyesként emlegetett QB rendkívül pontatlanul passzol, az utolsó négy mérkőzésen 52%-os statisztikával bír, míg az azt megelőző nyolcon ez 67% felett volt. A Green Baynek nemigen fér bele újabb fiaskó, hiszen már így is a Minnesota Vikings mögött állnak és a wild card-csata is szorosnak ígérkezik az NFC-ben. "Egyszerű a baj, közel sem vagyunk elég hatékonyak, legalábbis ahhoz képest, ami korábban jellemzett minket. Azon vagyunk, hogy kilábaljunk ebből a formából, de a Detroit ellen nehéz dolgunk lesz. Nagyon jól szervezett játékot játszanak, ráadásul a védő faluk igen acélos" - nyilatkozták a Green Baynél a mérkőzés előtt.

A Lions 24 éve nem sweepelte (vagyis nyerte meg mindkét meccset) a Green Bay ellen, erre azonban most a bukik szerint komoly esély mutatkozik. Mi azonban úgy véljük, ez lesz az a játéknap, amikor a Green Bay felébred.

hatharom.com-tipp: Green Bay Packers
TippmixPro @1.55
ingyen-tippjatek-ot-samsung-galaxy-tabletert