Király Kupa

Harmadosztályú ellenfél vár a Denevérekre

Az edzőváltást követően a BL-ben is érdekelt Valencia a harmadosztályú Barakaldo vendége lesz.

Több, mint egy év után edzőt váltott a spanyol Valencia együttese. A portugál Nuno Espirito Santo a Sevilla elleni vereséget követően lett eltávolítva a klub éléről, helyét ideiglenesen Salvador Gonzalez "Voro" és Phil Neville vették át az új edző érkezéséig. Dani Parejóékra szerdán kupamérkőzés, hétvégén pedig egy Barcelona elleni derbi vár.

TippmixPro
  1 X 2
Barakaldo-Valencia 4.05 3.20 1.80

Hamar megakadt a tekintetünk a Valencia szorzóján, hiszen szokatlan, hogy egy spanyol felsőházi csapatnak közel kétszeres oddsa legyen egy harmadosztályú gárda ellen. Néhány szó az FC Barakaldóról. Az 1917-ben alapított baszk csapat jelenleg három pont előnnyel vezeti a tabellát a Real Madrid Castilla előtt, de a négycsoportos, 80 csapatos ligában ennek nincs akkora hatalmas jelentősége, hiszen a bajnoki cím után sem biztos a feljutás. A csapat az elmúlt években rendre a harmadosztályban szerepelt, 1988 óta mindössze egy olyan szezon volt, amikor a negyedik ligában voltak. Az idei negyedik forduló rég nem látott siker a csapat háza táján, hiszen az elmúlt esztendőkben rendre a második-harmadik körben elbúcsúztak már a kupaküzdelemtől. Az előző szezonban a harmadosztályú Huesca jelentette a végállomást, míg két éve egy szintén valenciai csapattól, a Xátivától kaptak ki idegenben. Idén eddig a negyedosztályú Formenterát és a harmadosztályú Huracán Valencit ütötték ki.

"Célunk, hogy kiejtsük a Valenciát a kupából. Nem szabad azzal foglalkoznunk, hogy edzőváltás volt az ellenfelünknél, ettől még az ország egyik legerősebb csapatával játszunk. Kérem szurkolóinkat, hogy varázsoljanak remek hangulatot szerda estére, nekünk ugyanis ez egy igazi döntő lesz" - nyilatkozta a kiscsapat edzője, David Movilla.

Valencia#esp-valencia

Sajnos egyelőre nem találtunk arra vonatkozó információkat, hogy a Denevérek milyen kezdővel léphetnek pályára Baszkföldön, mindenesetre nem lennénk meglepve, ha az új szakvezetés nem venné félvállról a mérkőzést még úgy sem, hogy van egy visszavágó. A keret bizakodásra ad okot, hiszen alapemberekből nincs hiány: elutazott a csapattal Santi Mina, Paco Alacer, Dani Parejo és Enzo Pérez is, vagyis a fontosabb játékosok közül csak Javi Fuego, André Gomes és Sofiane Feghouli nem játszik szerdán.

[2127203] 2015-12-02 21:00:00 Barakaldo - Valenciax;
2015-10-28;138
2015-12-01;138
2015-12-02;138
2015-12-03;138
2015-12-16;138
ingyen-tippjatek-ot-samsung-galaxy-tabletert