Angol foci

Visszatérők könnyíthetik Bogdánék dolgát a kupában

Szerda estére maradt az Angol Ligakupa legnagyobb csatája: Bogdán Ádámék a Szentek ellen.

Három csapatot már ismerünk az Angol Ligakupa elődöntőjének mezőnyéből, hiszen a Manchester City, az Everton és a Stoke City kedden kiharcolta a továbbjutást. A szerdai játéknapon az lesz a kérdés, hogy vajon a Southampton vagy pedig a Liverpool csatlakozik a trióhoz. Az összecsapást mindkét oldalon komolyan veszik, így izgalmas 90 (vagy 120?) percre van kilátás.

Ronald Koeman fiai nem tudták átmenteni tavalyi formájukat az idei szezonra, a középmezőnyben tengetik napjaikat a Szentek. A Southampton elsősorban a hazai pályán elért eredményeket okolhatja a visszaesésért, hiszen amíg tavaly másfélszer annyi pontot szereztek a St Mary's-ben, mint idegenben, addig idén 10-10 egység jutott nekik otthon és idegenben is. Koemanék nem melegítettek túlságosan jól a kupacsatára: ugyan a hétvégi, Manchester City elleni vereség még magyarázható, de az azt megelőző fiaskó a Stoke City ellen már nehezebben. A holland mester újra csapatba állíthatja azonban a korábban eltiltott Graziano Pellét, a csapat házi gólkirályát.

[2132219] 2015-12-02 20:45:00 Southampton - Liverpoolx;

Ahogyan visszatérőknek örülhet Jürgen Klopp, a Liverpool mestere is. "Nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy akár 120 perces meccs is várhat ránk, amely túl sok lenne kettejüknek. Ha nem történik semmi rendkívüli, nevezem őket a meccsre" - nyilatkozta a német mester Sturridge-ról és Hendersonról. Ahogyan ismételten pályára léphet Coutinho is, aki a Swansea elleni bajnokit kisebb sérülés miatt hagyta ki. Ami minket azonban sokkal jobban érdekel, hogy vajon Bogdán Ádám fogja-e védeni a 'Pool kapuját. A válogatott portás a Carlisle és a Bournemouth ellen is remekül tette a dolgát, így Kloppnak nincs oka ezúttal Mignolet-t védetni.

Várható kezdőcsapatok
Southampton: Stekelnburg - Yoshida, Caulker, van Dijk, Bertrand - Wanyama, Romeu - Long, Ward Prowse, Davis - Pellé
Liverpool: Bogdán - Clyne, Skrtel, Lovren, Moreno - Milner, Lucas, Henderson - Ibe, Sturridge, Firmino

Egyik csapat sincs igazán jó formában, de a Liverpool legalább nyeregeti a mérkőzéseit. Akár még az is számíthat, hogy a Szentek egy nappal többet pihenhettek a kupacsatára, de a mi mérlegünk inkább a Liverpool felé hajlik. A két gárda utolsó négy mérkőzésén veretlenek maradtak a Vörösök, és úgy gondoljuk, legrosszabb esetben hosszabbításban esnek csak ki ma is.

hatharom.com-tipp: Döntetlen vagy Liverpool
TippmixPro @1.40
[2132219] 2015-12-02 20:45:00 Southampton - Liverpoolx;
2015-12-01;133
2015-12-02;133

 

ingyen-tippjatek-ot-samsung-galaxy-tabletert