NFL

Nagyon érik a 16-0!

A Carolina Panthers a tökéletes alapszakasz kapujában van, innentől már minden meccsen esélyesek.

Továbbra is érinthetetlenül menetel a Carolina Panthers a tökéletes alapszakasz felé. Ron Rivera együttesénél sokan a hálaadás napi Dallas Cowbyos elleni idegenbeli találkozót tartották a vízválasztónak, ez tűnt ugyanis a legnehezebb küldetésnek a 16-0 felé vezető út utolsó felén. A Párducok azonban gond nélkül, 33-14-re húzták be úgy a mérkőzést, hogy a támadósor nem is alkotott igazán maradandót. 2007 után ismét hibátlan teljesítményen nyeri egy csapat az alapszakaszt?

Habár a hátralévő öt mérkőzésen minden bizonnyal egyaránt favorit lesz a bukiknál a Carolina, nekünk nem tetszik az egyik iroda által kínált 4.50-szeres szorzó arra, hogy nem hibázik már Cam Newton csapata. A 4.50-szeres szorzó azt valószínűsíti, hogy átlagban körülbelül 1.35-ös szorzója lesz a Panthersnek az öt mérkőzésen. Lássuk, hogy ez mennyire tükrözi a realitást a sorsolás függvényében.

Ellenfél Mérleg Odds (a hatharom.com szerint)
@New Orleans Saints 4-7 1.34*
Atlanta Falcons 6-5 1.40
@New York Giants 5-6 1.55
@Atlanta Falcons 6-5 1.60
Tampa Bay Bucaneers 4-7 1.20
*: Fogadóirodák tényleges szorzója, @: idegenben

Mint az tippjeinkből is kiderül, ha külön-külön tesszük meg a Carolina öt győzelmét - szerintünk - magasabb oddsot kapunk majd, mint 4.50. Így tehát akik azon törnék a fejüket, hogy a tökéletes alapszakaszra fogadnak, inkább egyesével, a tőkét+nyereményt újra felrakva fogadjanak a Carolinára. De mennyi realitása van a 16-0-nak?

A Panthers NFC-elsőségébe akár még bele is férhetne egy vereség, hiszen a Cardinals is legjobb esetben csak 14-2-vel végezhet. Ha viszont kétszer kikapna még a Panthers, a Cards viszont 5-0-val hozná a hátralévő meccseket, Carson Palermék lennének a konferenciaelsők. A Panthers sorsolása abból a szempontból nem túlságosan szerencsés, hogy az öt meccsükből három olyan találkozó lesz, ahol az ellenfélnek lesz még tétje, egyedül a New Orleans elleni idegenbeli és az utolsó fordulóbeli, Tampa elleni mérkőzés lehet olyan, ahol már mindegy lesz az ellenfélnek. Mindazonáltal a három "tétmeccs" olyan két csapat ellen lesz, amely finoman szólva sincs kirobbanó formában. Az Atlanta Falcons elleni dupla csoportrangadó bőven nyerhető kategória, a Falcons 6-1 után 0-4-et hozott, ráadásul nagyon gyengén játszanak. A Giants is gyengécske formában van, ők két vereséget számlálnak egymás után. Hogy 14-0 környékén mennyire tartják még fontosnak a csapatnál, hogy tökéletes alapszakaszt produkáljanak, azt sajnos lehetetlen megmondani.

Ami a Super Bowl-győzelem szorzóját illeti, a Panthers lassan kezdi beérni esélyekben a New England Patriotsot. A bukik szerint a Pats szinte bizonyosan bekerül a nagydöntőbe, hiszen az ő szorzójuk csupán 2.10, míg a Panthers NFC-sikerére 2.70-et fizetne az egyik iroda, őket azonban nem túlságosan messziről követi az Arizona Cardinals 3.50-es szorzója.

Melyik csapat nyeri a Super Bowlt?
New England Patriots 4.00
Carolina Panthers 4.75
Arizona Cardinals 7.00
Cincinnati Bengals 9.00
Denver Broncos 11.00
Green Bay Packers 12.00