Vízilabda

Nehéz meccs vár a Benedek-csapatra

  • hatharom.com

A magyar férfi vízilabda-válogatott kedden Görögországban ugrik medencébe a Világliga sorozatban.

Nehéz meccs vár a Benedek-csapatra.

Két hibátlan válogatott találkozik a Világliga A-csoportjának keddi mérkőzésén Patraszban, ahol a házigazda görögök a magyarokat fogadják. Mindkét fél könnyedén lépett át Grúzián és Románián, ez a mérkőzés viszont egyik együttesnek sem lesz egyszerű, ráadásul kulcsfontosságú ütközet lesz, mivel csak egy gárda jut tovább a négy közül a jövő évi Szuperdöntőbe, avagy amely együttes nyerni tud, az komoly lépéselőnybe kerül a csoportelsőségért folytatott harcban.

Benedek Tibor ezúttal is több rutinos játékosára számít, vagyis egy viszonylag ütőképes csapat utazott Görögországba, azonban a legnagyobb nevek itthon maradtak. Szintúgy, mint Hárai Balázs, akinek megsérült a válla, így helyette Bedő Krisztiánt hívta be az olimpiai bajnok szövetségi kapitány.

Magyarország kerete Görögország ellen:
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Lévai Márton (Debreceni VSE)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Salamon Ferenc, Gór-Nagy Miklós, Decker Ádám (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Vámos Márton, Mezei Tamás (mindkettő Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert (mind ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo)
Szövetségi kapitány: Benedek Tibor.

„Bedő Krisztián csatlakozott a csapathoz, így nagyon hasonló lesz a keretünk a románok elleni mérkőzéshez. Ezek a játékosok játékban vannak, és az is fontos volt, hogy legutóbb a Szolnokkal tudtunk mérkőzéseket játszani, az nagy előnyt jelentett. Most ezzel az esti edzéssel tudtunk rákészülni a görög meccsre, a kinti edzés az mindig más. Nagyon bizakodó vagyok, mert ez a csapat nagyon egységes volt a hat szolnoki kétkapun és a két Világliga-selejtezőn. Úgy érzem, meg tudjuk verni ezt a görög csapatot, attól függetlenül, hogy ők nagyon jók. Viszont szerintem lelkesebbek vagyunk, mint ők” – mondta Benedek Tibor szövetségi kapitány az mvlsz.hu-nak.

A görögök egyébiránt, ahogy fentebb is említettük, kiváló formában vannak egy ideje, emellett duzzadnak az önbizalomtól, főleg a világbajnokságon elért bronzéremnek köszönhetően. Ráadásul klubszinten is parádéznak mostanság a hellének, hiszen a válogatott gerincét adó Olimpiakosz Pireusz szombaton 7-4-re legyőzte a nála jobbra taksált Primorje Rijekát.

Kőkemény mérkőzés vár tehát fiainkra, s mivel a legnagyobb nevek hiányoznak tőlünk, a bukmékerek szerint abszolút háromesélyes mérkőzésre van kilátás. Noha a legutóbbi öt alkalommal rendre legyőztük a helléneket, véleményünk szerint ezúttal a inkább a hazaiaknak áll a zászló, de a legnagyobb érték a döntetlenben van, ami összességében egyáltalán nem lenne meglepetés.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Görögország Döntetlen Magyarország
2.45 6.00 1.80
Az A-csoport állása
# Válogatott M Gy V GA P
1. Görögország 2 2 0 35:13 6
2. Magyarország 2 2 0 33:18 6
3. Grúzia 2 0 2 20:35 0
4. Románia 2 0 2 11:33 0