Karrier

Benzemát kiutálják a franciák?

Egyre több magasrangú politikus is nekiállt kritizálni a Real Madrid francia csatárát a zsarolós botránya miatt, így az is elképzelhető, hogy a kiváló támadó a közvélemény nyomására kénytelen lesz visszavonulni a nemzeti válogatottól.

Benzemára nehéz idők járnak, de Pérez és a Real Madrid egyelőre kiáll mellette  / (archív)

"Egy nagyszerű sportolónak példát kell mutatnia, és ha erre nem képes, akkor nincs helye a francia válogatottban" - nyilatkozta Manuel Valls francia miniszterelnök a Europe 1 rádiónak, aki nem az első magas beosztású vezető, aki megszólalt az igen kínos ügyet illetően.

Mint ismert, Benzemát november elején hallgatta ki, s vette őrizetbe a francia rendőrség, majd a versailles-i bíróság vád alá helyezte, és további nyomozást rendelt el ellene. A játékos egy éjszakát töltött őrizetben, s bár később visszatérhetett Madridba, de folyamatosan ellenőrzik, például nem kerülhet kapcsolatba Valbuenával, illetve az ügy további szereplőivel. Az ügy sértettje, a nyáron egy szexvideóval megzsarolt Mathieu Valbuena, Benzema válogatottbeli csapattársa múlt pénteken a támadó ellen vallott, s egyértelműen megvádolta a Real Madrid csatárát.

Az még mindig nem teljesen tisztázott, hogy a csatár pontosan milyen szerepet játszott a zsarolásban, de a nyomozók úgy vélik, Benzemát egy gyerekkori barátja vette rá arra, hogy közvetítőként lépjen fel s egyszersmind érje el Valbuenánál, hogy egyezzen meg zsarolóival. Amennyiben a 81-szeres válogatott, Bajnokok Ligája-győztes támadót bűnösnek találják és elítélik, öt év börtönbüntetést is kaphat.

Nem lehet nem észrevenni, hogy az ügy milyen hatással van a támadó játékára, hiszen Benzema utoljára október 8-án - tehát az ügy kipattanása előtt - talált a kapuba, amikor is a Franciaország-Örményország barátságos mérkőzésen duplázni tudott. Benzema kálváriája nemcsak a Real Madridot, hanem a francia válogatottat is érzékenyen érinti, hiszen a gallok lesznek a házigazdái a 2016-os Európa-bajnokságnak, és bizony nagyon vérmes reményeket szövögetnek az eredményességet illetően, sőt, a bukiknál a világbajnok németek mögött a második legnagyobb favoritnak számítanak az aranyéremért folyó harcban.

Szorzók a 2016-os Eb győztesére    
Németország 4.05
Franciaország 4.30
Spanyolország 6.75