NB I

Fradi-Vidi és a többiek - íme az oddsok a hétközi fordulóra

A címvédő és a leendő bajnok csatája adja a forduló legizgalmasabb mérkőzését.

A 17. forduló után kedden következik a 15. játéknap az OTP Bank Ligában. Az anomália persze könnyen magyarázható, a válogatott szünet miatti pauza okán, így ezen a héten két fordulót is rendeznek a kedvenc ligánkban. Lássuk, milyen szorzókkal fogadhatunk a kedd-szerdai találkozókra.

Fogadás az NB I 15. fordulójára - a    oddsai
Dátum Mérkőzés 1 X 2
Kedd, 18:00 INFO Puskás Akadémia-Újpest 3.20 3.30 2.15
Szerda, 18:30 INFO Diósgyőr-MTK 2.80 3.25 2.40
Szerda, 18:30 INFO Ferencváros-Videoton 1.60 3.50 5.80
Szerda, 18:30 INFO Haladás-Debrecen 2.85 3.25 2.35
Szerda, 18:30 INFO Honvéd-Paks 2.80 3.25 2.40
Szerda, 18:30 INFO Vasas-Békéscsaba 2.05 3.30 3.45

A forduló egy Puskás Akadémia-Újpest találkozóval indul kedden, és ha hihetünk az előjeleknek, akkor itt bizony háló nem marad érintetlenül. Nem csak abból következtethetünk, hogy a két csapat eddigi öt mérkőzésén összesen 24 gól esett, tavaly pedig a szezon egyik legjobb meccsét játszották a felek (5-4 az Újpestnek Felcsúton), de emellett még remek góllövő formát is mutatnak a gárdák. A lila-fehérek az utolsó hat tétmeccsükön 16-szor találtak kapuba, míg a Puskás Akadémia a hosszú nyeretlenségi széria közepette is 12-szer mattolta ellenfelét hat meccsen. Robert Jarni gárdája hosszú sikertelenségi szériát hagyott maga mögött angyalföldi sikerével, az Újpest pedig Szombathelyen, Király Gáborék ellen nyert 3-0-ra, mindkét csapat bizakodva várhatja tehát a keddi mérkőzést. Habár a magyar állami fogadóiroda szerint simán esélyesebb idegenben is a fővárosi gárda, mi megvárjuk a gólos opciókat, az jobb fogadásnak tűnik, mint jósolni a győztesre.

[2005851] 2015-12-01 18:00:00 Puskás Akadémia - Újpestx;

Kiadták a parancsot néhány hete Miskolcon, a DVTK-nak a tavaszi utolsó öt meccsén 8-9 pontot kell szereznie. Mivel a Debrecen ellen nulla és a Paks ellen is csak egy egység jött össze, a piros-fehéreknek nincs más választásuk, az MTK-t meg kell verniük. Ami a játékot illeti, akadtak is biztató jelek, hiszen Griffithsék megnyerhették volna a Paks elleni találkozót, ám így is be kellett érniük egy döntetlennel. Az MTK a Ferencváros legyőzését követően az újabb rangadón már gólképtelen maradt, ráadásul bosszankodhatnak is László Csabáék, hiszen Kanta József révén megvolt az esélyük az egyenlítésre is. Egy-egy eltiltottal mindenképpen számolniuk kell a mestereknek, a Diósgyőrnél Grumics, az MTK-nál Gera fog hiányozni. Ősszel az MTK nagyon simán, 5-0-ra nyert az Illovszky Stadionban, és a szorzók most is "V"-t ígérnek inkább, de ahogy hétről hétre, mi most is hiszünk a diósgyőri pontszerzésben. Ennek oddsa 1.51.

Semleges nézői szemszögből, a lehető legjobbkor találkozik egymással a Ferencváros és a Videoton. A fővárosiak egy kicsit alacsonyabb fordulatszámon pörögnek az elmúlt hetekben, míg a Videoton Horvát Ferenccel már-már tavalyi önmagát idézi. A piros-kékek utolsó négy bajnokijukat kapott gól nélkül húzták be, hazai pályán elkapták a Diósgyőrt és az MTK-t is. A bajnokságban azonban még nyeretlenek idegenben az új trénerrel, és bizony mindent bele kell adniuk, ha ezt éppen a Groupama Arénánba szeretnék megszakítani. A Ferencváros hétvégi játékát érhette ugyan panasz, de a különbség végül meggyőző lett, a debreceni siker után a zöld-fehérek hazai pályán is 3-0-ra kapták el Kondás Elemér csapatát. Érdekesség, hogy a    pontosan olyan oddsot ad a bombaformában lévő Vidi ellen, mint a hektikus, akadozó Debrecen ellen, vagyis 1.60-at. Mi idén nem szívesen fogadunk a Fradi ellen, de közel sem gondoljuk esélytelennek a Vidit még Budapesten sem.

Nem sok babér termett az elmúlt években a Debrecennek Szombathelyen, ezért is kaptuk fel a fejünket azonnal arra a tényre, hogy a Loki esélyesebb idegenben, mint az otthon jól szereplő Hali. Habár a zöld-fehérek simán kikaptak utolsó két bajnokijukon, hazai pályán még így is veszélyesek mindenkire, ráadásul a vendég Debrecennek az egész országot kell átutaznia. Ez azt jelenti, hogy öt nap leforgása alatt a Loki több, mint 1100 kilométert buszozik az országban, ráadásul Kondás Elemér fiaira hétvégén is rangadó vár. Az elmúlt idényekben rendre paprikás hangulatú mérkőzést játszottak a fele, nem volt ritka a kiállítás sem. Ősszel a Nagyerdőben is nyerni tudott a Hali, mi pedig most is úgy gondoljuk, esélyesebb Mészöly Géza csapata, így látunk értéket a 2.80-as hazai győzelemben.

Kiélezett, izgalmas csatát hozott mind a Honvéd, mind a Paks hétvégi találkozója. Amíg a piros-feketék kétszer egyenlítve, majd végül az utolsó percben eldöntve a mérkőzést nagyon fontos győzelmet arattak a Békéscsaba ellen, addig a Paks az emberhátrányban játszó Diósgyőr ellen bukott el két pontot Miskolcon. A trénerek azonban nem lehetnek elégedettek, hiszen egyik gárda sem játszott igazán jól, ám míg Fortuna a fővárosiak kezét fogta a Csaba ellen, addig Csertői Aurél gárdájának balszerencséje volt a lefújást megelőzően. A tolnaiak ezzel ötös győzelmi szériájukat szakították meg és még tovább nőtt hátrányuk a listavezető Fradival szemben. Ősszel a Paks otthon tartotta a három pontot és a buki szerint Kispesten is ők az esélyesebbek, de mi inkább a döntetlenre tippelnénk 3.25-ös szorzóért.

Nagyot bukhat a vesztes fél a Békéscsaba-Vasas találkozón. A kiesés elől menekülő két gárda közül egyértelműen a Viharsarokban lehet jobb a hangulat, hiszen a kupasikert követően a Puskást hazai pályán legyőzték Birtalanék, míg a Honvéd ellen is végig pariban voltak. Azonban az utolsó percekben elbukták a pontszerzést, márpedig ebben a helyzetben minden apró pontocskára szüksége van a csabaiaknak. Ahogyan a Vasasnak is gyűjtenie kéne az egységeket, de az elmúlt hetekben inkább a bekapott gólok jöttek, mintsem a pontok. Hatos vereségszériában vannak a piros-kékek, legutóbb a felcsúti csapat ellen buktak hazai pályán. Ősszel ugyan nyerni tudott a Vasas Csabán és most is esélyesebbek a bukik szerint, de mi inkább nem mernénk fogadni egy ilyen kiesési rangadóra.

2015-12-01;212
2015-12-02;212
184980