Bundesliga

Újabb siker előtt a Wolfsburg

  • hatharom.com

A jó formában lévő Farkasoknak még idegenben sem jelenthet gondot a kieső helyen tanyázó Augsburg legyőzése.

xy - Fotó: rapidnewsnetwork.com

Az idei Bundesliga szezon egyik legnagyobb negatív meglepetése egyértelműen az Augsburg szereplése. Főleg annak tükrében, hogy a perpillanat kieső, 17. helyen szerénykedő piros-fehérek az elmúlt szezonban az ötödik, Európa Liga csoportkörét érő pozícióban végeztek.

Egyértelműen a kettős terhelés az oka a hazaiak visszaesésének, hiszen az augsburgiak játékoskerete egyszerűen nem alkalmas arra, hogy két, sőt - a Német Kupa miatt - három fronton is vitézkedjenek. Ennek köszönhetően a találkozók végére elkészülnek erejükkel Markus Weinzierl fiai, amit jól példáz a gárda csütörtöki, Athletic Bilbao elleni mérkőzése, amikor még az piros-fehérek a 82. percig győzelemre álltak, ám végül mégis alulmaradtak a baszk gárdával szemben. Ezen kívül az sem a hazaiak malmára hajtja a vizet a vasárnapi meccs előtt, hogy a csapatban sok a hiányzó, perpillanat Shawn Parker, Jeong-Ho Hong, Tobias Werner és Markus Feulner is maródi.

[2002213] 2015-11-29 17:30:00 Augsburg - Wolfsburgx

Ami a vendégeket illeti, a Wolfsburgnak roppant jót tett a két hét pihenő, hiszen a válogatott meccsek előtt nem ment a zöld-fehéreknek, viszont azt követően a Werder Brement 6-0-ra, míg a CSZKA Moszkvát 2-0-ra győzték le, avagy Dieter Hecking fiai belelendültek.

A Farkasoknál tehát perpillanat minden klappol, ráadásul a sérültek és hiányzók száma is egyre kevesebb, hiszen a fontosabb játékosok közül már csak Julian Draxler marad ki eltiltás miatt, azonban őt könnyedén pótolhatja André Schürrle. Az a világbajnok játékos, aki például két góljával eldöntötte a CSZKA Moszkva elleni hétközi Bajnokok Ligája találkozót, és a Wolfsburg karnyújtásnyira került a továbbjutástól a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban.

Mindezek után egyértelmű, hogy mely csapat számít a mérkőzés favoritjának, és ha még ezekhez hozzávesszük azt, hogy az Augsburg, a hazai pályán lejátszott hét Bundesliga meccsén mindössze kétszer szerzett pontot, akkor számunkra egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Farkasok megnyernék a felek vasárnapi mérkőzését.

Háromesélyes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Augsburg Döntetlen Wolfsburg
3.15 3.35 2.15
[2002213] 2015-11-29 17:30:00 Augsburg - Wolfsburgx;