Davis Kupa

Nagy lépést tehetnek Murrayék a győzelem felé

  • hatharom.com

Szombaton a Davis Kupa-döntő párosmeccsére kerül sor.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Papírforma eredményeket hozott a Davis Kupa-döntő első játéknapja. A belgáktól David Goffin lépett először pályára, míg a vendégek Kyle Edmundot küldték csatába. A debütáló brit játékos meglepően bátran és jól kezdett, hatalmas meglepetésre sikerült is megnyernie az első két játszmát. Goffin azonban nem jött zavarba, begyújtotta a rakétákat és, ahogyan az ilyenkor lenni szokott, ő feljavult, ellenfele pedig visszaesett, így végül könnyedén fordította meg a meccset. Ezt követően Andy Murrayn volt a nyomás, hogy hozza a kötelezőt. Nem is okozott ez problémát a wimbledoni bajnok brit klasszisnak, két sima és egy szorosabb játszmában verte Ruben Bemelmanst.

Nem dőlt tehát el semmi az első játéknapon, szombaton viszont a párosmeccs kulcsfontosságú lesz. Aki ezt nyeri, az óriási lépést tesz a trófea felé. Egyértelműen a briteknek áll a zászló, a Murray-tesók sokkal komolyabb játékerőt képviselnek, mint Kimmer Coppejans és Steve Darcis.

Andy és Jamie nem először játszanak együtt, a negyeddöntőben és az elődöntőben is rajtuk múlt a szigetországiak továbbjutása. Legyőzték a Sam Groth/Lleyton Hewitt és a Nicolas Mahut/Jo-Wilfried Tsonga alkotta párosokat is. Ezek fényében a jóval gyengébb belga duó sem okozhat számukra problémát, még úgysem, hogy idegenben és salakon kell játszaniuk. 

Ki nyeri a meccset?
Coppejans/Darcis Murray/Murray
TippmixPro @ 4.95 TippmixPro @ 1.10