Davis Kupa

Alighanem semmi sem dől el az első napon

  • hatharom.com

A Davis Kupa-döntő első játéknapján David Goffin Kyle Edmunddal, míg Ruben Bemelmans Andy Murrayvel néz farkasszemet.

Profi tenisz tippeket szeretnél? Látogass el a LOGIBET.COM-ra, ahol a legjobb hazai és nemzetközi tipsterek tippjei közül válogathatsz!

Pénteken Ghentben kezdetét veszi a Davis Kupa-döntő Belgium és Nagy-Britannia között. Az első mérkőzésen a hazaiak legnagyobb klasszisa, David Goffin lép pályára, ellenfele a debütáló Kyle Edmund lesz. A brit srácnak semmi DK tapasztalata nincs, ám jól sikerült a dél-amerikai felkészülése, így Leon Smith szövetségi kapitány James Ward helyett neki szavazott bizalmat. A tengerentúlon természetesen salakon játszottak, és Belgiumban is a vörös por fogja a főszerepet játszani, ezért volt fontos, hogy a két brit játékos hogyan szerepelt Argentínában. Edmund megnyerte a Buenos Aires-i tornát, így nem volt kérdés, hogy neki kell játszania. Jó szezonja van és ügyes teniszező, de a stabil top 20-as játékosnak számtó Goffinnak nem okozhat gondot ez a meccs. A szigetországinak nem a legjobb match-up a belga, Goffin ugyanis borzasztó jól tartja játékban a labdát, salakon pedig pláne nehéz mit kezdeni vele, főleg egy gyengébb kvalitású teniszezőnek.

Ki nyeri a meccset?
David Goffin Kyle Edmund
TippmixPro @ 1.12 TippmixPro @ 4.55

A második meccsen nagy meglepetésre Andy Murray ellenfele nem a rutinos Steve Darcis lesz, hanem a világranglistán mindössze 108. helyen álló Ruben Bemelmans. A hazaiak ezzel kvázi dobták ezt a mérkőzést, bár nem mintha Darcisnak sokkal több esélye lett volna, de mégiscsak egy több top 10-es elleni győzelmet számláló játékos. Johan Van Herck azzal magyarázta döntését, hogy Darcis szombaton párosban lép majd pályára, így szeretné pihentetni, illetve, ha úgy alakul, akkor vasárnap már egyéniben is ő kap lehetőséget. Murraynek Bemelmans csemege lesz, egyébként a brit klasszis lehet a harmadik olyan játékos, aki egy éven belül mind a nyolc egyéni Davis Kupa meccsét megnyeri. Rajta kívül ez a bravúr Mats Wilander és John McEnroe-nak sikerült.

Ki nyeri a meccset?
Ruben Bemelmans Andy Murray
TippmixPro @ 15.00 TippmixPro @ 1.01