Premier League

Zsinórban negyedik meccsén maradhat nyeretlen a City

  • hatharom.com

Manuel Pellegriniék a mindig kellemetlen, Southampton gárdáját látják vendégül szombaton az Etihad Stadionban.

Ismét komoly problémákkal kell szembenéznie Manuel Pellegrininek.

Hullámvölgyben van a Manchester City együttese, ahhoz, hogy kimásszanak a gödörből Manuel Pellegriniék, szombaton győzniük kellene a bajnokságban. Azonban a mindig kellemetlen, és roppant veszélyes Southampton csapata látogat az Ethiad Stadionba.

A Sevilla elleni sikert követően zsinórban háromszor maradt nyeretlen a manchesteri alakulat, mivel a tök utolsó Aston Villa ellen gól nélküli remire futotta Sergio Agüeróék erejéből, míg a Liverpooltól 4-1-re, a Juventustól pedig 1-0-ra kaptak ki az Égszínkékek. Az eredményekből leszűrhető, hogy mind a védekezéssel, mind a támadással problémái vannak a hazaiaknak, ami annak tudható be, hogy a chilei szakvezetőnek rengeteg sérülttel kell mostanság számolnia. Szombaton ismételten nem áll Pellegrini rendelkezésére Samir Nasri, David Silva, Vincent Kompany, Wilfried Bony, Pablo Zabaleta és Eliaquim Mangala, míg Joe Hart szerdán sérült meg. Azaz a hazaiknak gyakorlatilag a komplett védelmüket és kreatív játékosaikat kell nélkülözniük a Szentek ellen. Jó hír viszont, hogy Agüero egyre többet bír, míg Raheem Sterling, Alexander Kolarov és Fabian Delph gyakorlatilag kipihente magát a torinói mérkőzés alatt, így minden sorban lesz friss embere Pellegrininek.

[1988845] 2015-11-28 16:00:00 Manchester City - Southamptonx

Ami a vendégeket illeti, a Southampton kiváló formának örvendett a válogatott mérkőzések okozta szünetig, azonban a múlt héten hazai pályán meglepetésre 1-0-ra kikaptak a Stoke gárdájától Ronald Koemanék. A játékosok nem igazán bírták elviselni azt a vereséget, Graziano Pellé például a 93. percben kapott kezezésért sárga lapot, aminek köszönhetően az eltiltás sorsára jutott, vagyis nem léphet pályára a hétvégén. Az olasz játékos mellett még Fraser Forster, Jay Rodriguez és Florin Gardos maradhat ki a piros-fehéreknél.

Ám bőven van, aki gólt rúghat a vendégek együttesében, elég csak Dusan Tadicsra vagy Shane Longra gondolni, de Sadio Mané is egyre jobb passzban van. Ugyanez viszont nem mondható el a Szentek védelméről, az idei szezonban gyakorlatilag minden bajnokijukon kapnak egy találatot a piros-fehérek, a komolyabb csapatoktól pedig többet is, már pedig a Manchester City nem kispályás ellenfél.

Fentebb gyakorlatilag ugyanezt ecseteltük a hazaiakról, s mivel mindkét fél győzelmi kényszerben lép pályára, borítékolható, hogy a támadójáték dominál majd szombaton az Etihad Stadionban. Ez egyébiránt a gárdák egymás elleni mérkőzéseiről rendre elmondható, és az is, hogy általában mindkét alakulat betalál. Véleményünk szerint erre van a legnagyobb sansz a hétvégén, avagy ilyen oddson bőven van érték a mindkét csapat szerez gólt fogadási lehetőségben.

Mindkét csapat szerez gólt? - a     szorzói
Igen Nem
1.70 1.90
[1988845] 2015-11-28 16:00:00 Manchester City - Southamptonx;